Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drukakarka..f

nie można drukować w Brother j-125

Polecane posty

Gość drukakarka..f

jak w temacie. na początku pojawił się komunikat że tusze są niepełne bądź źle załączone. Wymieniłam więc tusze poziom zbiorników pełny a mimo to kiedy próbuje drukować wychodzi prawie czysta kartka tj tylko nikłe szare paski. Robiłam też czyszcznie-nie pomogło. Co zrobić?

Gość inzynier serwisowy//zablok
A chipy resetowałaś? Czy po prostu kupiłaś pojemniki. Tam masz chipy musisz przełożyć z starych i zresetować.

Gość drukakarka..f
mozesz jasniej?

brother ma chipy na każdym tuszu. I w nich masz zapisany poziom tuszu. Jeśli wymianiałaś pojemniki często w tanich zamiennikach nie masz chipów. I kupujesz albo chipy samoresetujące się. Albo przekładasz z oryginalnych pojemników i kupujesz reseter. Chyba że masz oryginalne pojemniki i same z siebie przestały chodzić. To sprawdź poziom tuszu w oprogramowaniu. Jak któregoś nie ma drukarka nie wydrukuje. Jak na którymś jest error to wyciągasz i przecierasz chip spirytusem. CHIP NIE DYSZE

Gość drukakarka..f
tzn to zamiennik, ale już raz wcześniej wymieniałam sam czarny tusz tak jak teraz, ale działało, teraz nie drukuje, mimo że pokazuje że poziom tuszu pełny.

A i jak możesz prześlij skan druku. Bo mogła głowica strzelić jak to czytam. Wciskają wam epsony i canony w sklepach a potem cyrki wychodzą. TO SĄ NAJLEPSZE DRUKARKI W FIRMACH ITD. Ale jak nie wydrukujesz 1 strony na miesiąc max 2 to drukarka w kosz. W firmie dokupujesz stałe zasilanie tuszem i drukujesz za grosze. Po kilkadziesiąt czy kilkaset dziennie.

Wklej druk i przepisz komunikat. Jeszcze jak masz drukarka uszkodzona skontaktuj się z serwisem to pampers. Innych możliwości nie ma.

Gość drukakarka..f
jaki skan mam wkleić? sorry,że ja tak pytam, ale za bardzo się na tym nie znam;/ Generalnie Brother ma dobre opinie, do tej pory byłam z niego zadowolona;a teraz takie coś...

Napisałem ci do czego te drukarki są. I mają jedną jw wadę - ciągły druk. Jak drukujesz 20 30 stron rocznie to najtańsze hp. I bawienie się z tuszami. Lub jak cie stać to laset - 600 - 800pln. Wklejasz na jaki kolwiek host. fotosik.pl imageshack.us itd. Zapuść na drukarce test dysz czy jakiś rysunek i wklej tu link. Podejrzewam że głowice wzioł szlak. Bo jw pewnie nic nie drukowałas. Więc pozostaje ci szukanie kogoś z myjką ultradźwiękową najlepiej po znajomości. No ale daj to foto

Gość drukakarka..f
nie wkleję skanu, bo nie mam o tym pojęcia. Czyli nic tylko serwis tak? Brother daje 3 lata gwarancji drukarka ma niecały rok,więc jest jeszcze nadzieja... Myślałam,że może coś da się zrobić... Bo czytałam o jakichś taśmach żeby przyklejać na te kardridźe. Ale w takim razie dam sobie spokój.

Gość drukakarka..f
Drukować drukowałam dość sporo. Mniej więcej na tydzień po 60 stron średnio.Czasem więcej. Robiłam skan dziś razy 8 i przy którejś kopii po prostu zaczęły wychodzić bardzo niewyraźne wydruki... po czym pojawiła się informacja o źle załączonych/braku tuszu, więc wymieniłam. i teraz już tych komunikaów nie ma ale nie drukuje tzn prawie zupełnie białe kartki wychodzą.

Gość drukakarka..f
Zrobiłam skan strony z ksiązki. i na komputerze jest normalnie, wyraźna. Tylko wydruk nie idzie. To co to może być?

Nic innego nie wymyślę. No chyba że pierwszy raz zakładasz zamienniki. I nie zdjęłaś z nich foli. I zapowietrzyłaś głowicę. Z tuszu musisz u góry zerwać folię z odpowietrznika. No ale zakładam że to wiesz.

Gość drukakarka..f
ja mam Brothera. Nie, druk tak nie wygląda. jest zupełnie czysta kartka z takimi szarymi paskami prawie niewyraźnymi. tak jakby tusz się kończył zupełnie.

a co ma mieć skaner do drukarki. To 2 osobne urządzenia. W jednej obudowie. Bez wydruku ci nie powiem. Podałem ci wszystkie możliwości.

Jak nie masz nic to zapowietrzona raczej. Nie zdjęłaś foli ? Masz przecież instrukcje do tuszy

Gość drukakarka..f
te tusze nie mają folii więc nic nie wymieniałam

Zawsze mają zatkany odpowietrznik. Bo by się tusz wylał. Zajrzyj no w instrukcje i sprawdź. Bo na 99% nie zdjełaś. A jak zapowietrzyłaś to jest to problem. Bo męczący. najlepiej wykręcić głowicę i nalać do niej tuszy. Ale tego robić nie będizesz... Wiec jak otworzysz tusz to zapuść na drukarce czyszczenie głowicy. Zostaw do jutra I jutro zapuść znowu i powinno chodzic.

Gość drukakarka..f
nie ma, jest tylko takie coś co po włożeniu tuszy się automatycznie otwiera. sprawdzałam. Czyszczenie głowicy? już raz czyszczenie dziś robiłam nic nie pomogło zupełnie.

NIE POMOŻE JAK NIE OTWORZYŁAŚ U GÓRY Masz opakowanie z tuszu masz. Tam jest instrukcja. I w większosci masz pasek od lewej do prawej który musisz zedrzeć.

Gość drukakarka..f
nie ma paska a tusz już jest otwarty bo sprawdzałam.

Tak na logikę żeby tusz mógł spłynąć musi byc 2 otwory :) W każdym tak epsonie, canonie tak jest. W hp odpowietrznik jest kulkowy i masz folie tylko u dołu A no i oczywiście zdajesz sobie też sprawę żę gwarancji już nie posiadasz bo użyłaś zamiennika :) W hp jest to niewykrywalne bo wkładasz spowrotem oryginalną głowice. W epsonach pamięta chipy. Tu wyraźnie widać że na 1000% masz folie u góry http://allegro.pl/brother-lc980-lc985-j125-j315w-j515w-j220-70szt-i2733414880.html

Dobra ja już mam dość. 30min czekać na taką pierdołe bo komuś się nie chciało przeczytać instrukcji tuszu. Miłej lektóry

Gość drukakarka..f
nie widzę żadnego paska, ale rozumiem.dzieki.

Ja pierdole jak można nie widzieć żółtego paska na tym z allegro? Jeszcze ci wyraźnie pisze pull KAŻDY TUSZ MUSISZ OTWORZYĆ. W pierwszym z allegro masz czarny nadruk. W 2 gim masz żółty pasek. Są jeszcze z wyłamywanym plastikiem.

Gość drukakarka..f
żadnego paska nie ma.

Gość drukakarka..f
jakbym miała instrukcję to bym ją przeczytała nawet 15 razy ale nie mam;/

Boże ani instrukcji nie przeczyta ani nie widzi blondynka jak nic ODŁAMYWANE U GÓRY http://www.tanieobudowy.pl/aukcje/grafika/tusze_tonery/brother/lc985/komplet.jpg ŻÓŁTA FOLIA http://www.tanieobudowy.pl/aukcje/grafika/tusze_tonery/brother/lc985/10szt.jpg I inne typy są. Napisz do producenta tuszu będzie miał beke

Gość drukakarka..f
ten plastik mam wyłamać? tak, jestem blondynką lat 50 , zawsze robiła to córka a potrzebuję wydrukować.