Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qty5yt5

czy warto jeszcze emigrowac do warszawy za praca ?

Polecane posty

Gość qty5yt5

Sa tu ludzie którym sie ułozylo po emigracji do tego miasta ?

mąż pracuje tam ale to jako delegacja i 2razy w miesiącu jest w domu, (400km)

Gość wosic
Tak, warto wyjezdzac, sie rozwijac. Ja 2 razy zmienialem miejsce swojego pobytu, przez co zdobylem cenne doswiadzcenie, nawiazalem nowe znajomosci - polecam!

Gość a możesz łaskawie
zdefiniować, co to dla ciebie praca? Aspirujesz na robola na produkcji, czy dyrektora handlowców? Bo wiesz... praca, pracy nierówna.

Gość qty5yt5
no chodzi mi o prace ze srednim wykształceniem u siebie w malej miejscowowsci jako kierowca zarabiam +/-2000zł

moi znajomi (rodzenstwo) tam wyjechali kilka lat temu i udalo im sie, oboje maja prace, wiadomo, ze o szczególach sie nie dyskutuje, ale z tego co widze, sa zadowoleni.

mój mąż pracuje w budownictwie, zarobki 2razy większe niż te co podajesz autorze

za żadne pieniądze. kupa chamstwa, draństwa i złodziejstwa. garść hołoty i plastikowych VIP-ów, królów życia z mini ratką na 30 lat... bób i pomidory ( patrz samuel_36 )

Gość nie mam ci ja meza
Wg mnie to jest gra niewarta świeczki, no chyba że bardzo zależy Ci na kasie. Licz się z tym, że na każdym kroku będziesz napotykać "warszawiakóf" pochodzących z pipidów, mających wielkomiejskie aspiracje oraz małomiasteczkową lub wiejską moralność. Kasa jest może większa ale za to ci ludzie....

ale wy macie macie we łbach narąbane :D przyjechałam tu na studia bo miałam najbliżej, pochodzę z małej miejscowości i wcale się tego nie wstydzę. Warszawę lubię za to jakie dała mi możliwości rozwoju, uczesnictwa w życiu kulturalnym, poznania mnóstwa wartościowych ludzi. Jeśli ktoś mówi że tu jest syf, chamstwo i inne podobne to wiadomo że nigdy nie mieszkał tu na stałe. To duże miasto które potrafi zmęczyć i nie każdy lubi życie biegu, tłumy ludzi ale nie wiem po co tak się bulwersować mówiąc o jakimś mieście :) Ja mam pracę, bardzo dobrze płatną, mieszkanie z kredytem, czas na przyjemności, pieniądze na podróże i nigdy nie będę żałowała że się tu przeniosłam. Jednak teraz nie proponowałabym nikomu przyjazdu, bo z pracą jest fatalnie. Mam znajomych którzy po kilka mcy szukają i nic, chyba że ktoś ma wykształcenie techniczne, specjalista itp bo humaniści nie mają czego tu szukać...