Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadwagowa pani

Tyję od leków - jak mam schudnąć?

Polecane posty

Gość nadwagowa pani

Mam 35 lat, 163 cm wzrostu i ważę 80 kg:( Mam hashimoto, od czasu do czasu guzki na tarczycy i tyję... Co rusz biorę jakieś hormony (ostatnio w sierpniu miałam stymulację do in vitro), a wcześniej różne inne hormony na wyregulowanie miesiączki i wyników krwi. 3 lata temu rzuciłam również palenie i przybrałam 12,5 kg które po trosze też jeszcze we mnie "zalegają". Czy któś był w podobnej sytuacji bądź jest i zmaga się z tą przykrością jaką jest nadwaga i mógłby doradzić jak schudnąc biorąc non stop hormony???

Gość a jak masz z tsh
przy hashimoto?

Gość jeśli jesteś leczona na tarczy
cę prawidłowo, to od tego tyć nie powinnaś jeśli już to od leków stymulujacych przygotowujących do in vitro musisz jakoś przetrwać, bo teraz to pewnei dla Ciebie priorytet by zajść w ciążę i urodzić dziecko o wagę będziesz sie martwić, gdy już urodzisz

Gość jeśli jesteś leczona na tarczy
ale dlaczego TSH skacze? masz dobrego endokrynologa?

zaczerniłam się żeby nie było żadnych podszywów. może ktoś w jakiś sposób dopomóc? Bo bardzo źle się czuję z tą nadwagą. A dodam jeszcze, że prawie nic nie jem...:( i też nie idzie schudnąć.

tak mam dobrego endokrynologa, który zwiększa mi co jakiś czas dawkę leku, ale na każdej wizycie mówi, że przy tarczycy niestety tak bywa, że wyniki bardzo często skaczą i medycyna jak na razie tego "nie prześcignie". Przy tym wszystkim mam 2-krotnie podwyższoną prolaktynę:( Rzeczywiście dziecko bardzo bym chciała, bo walczymy już kilka lat i wiele też przeszliśmy aż w końcu ostateczna deska ratunku czyli in vitro w sierpniu, ale niestety nie udane. A że nie mamy żadnych zamrożonych zarodków, więc musimy odpuścić, gdyż nie mamy już pieniędzy. A brzuch jest duży i brzydliwy. Dlatego szukam pomocy jak tu schudnąc...?!

Hej:) a nie myślałaś o tym by udać sie do lekarza i porozmawiać z nim na ten temat? sądze,że on (o ile jest dobrym lekarzem) najlepiej Ci doradzi. Kiedyś też brałam tabletki,po których waga mi szybko skoczyła mimo tego,iż nie zmieniłam trybu życia i sposobu żywienia - tyle,że u mnie to trwało krótko i odstawiłam. Nie załamuj sie tylko leć do specjalisty.