Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izzzaaaa

Raty w Media Ekspert? Wejdźcie

Polecane posty

Gość izzzaaaa

Planuję zakup aparatu fotograficznego. Chciałabym sobie go wziąć na raty, bo na razie na kupno za gotówkę mnie nie stać. Wczoraj byłam w ME i zauważyłam przy towarach plakietki 10 x 0%. Podeszła do mnie pani, zapytałam się więc jej, czy te raty to faktycznie czyste 0%, czy razem z ubezpieczeniem kredytu i innymi kosztami. Ona natomiast powiedziała, że to mi się nie opłaca, żebym podeszła i ona wyliczy mi raty z oprocentowaniem 0,5%. Po podliczeniu wyszło na to, że musiałbym dopłacić ok. 100 zł do ceny rzeczywistej. No ok, wyglądało mi to na bardzo korzystny układ. Zapytałam, czy w tej racie zawarte są wszystkie koszty, czy jest to stała rata, odpowiedziała że tak. Bardzo chciałabym, żeby tak faktycznie było, lecz mam wiele wątpliwości. W moim mieście są 3 salony ME, każdy rządzi się własnymi prawami.Kiedyś będąc w tym największym pytałam o raty, to facet wyliczył mi taką kwotę, że musiałabym przy spłacie do ceny dopłacić prawie dwa razy tyle. Wiem, że pewnie w każdym mieście jest inaczej, lecz chciałam zapytać, czy ktoś spotkał się z korzystną ofertą, a nie ze zwykłymi naciągaczami?

Gość izzzaaaa
up

Gość ruchałbym--
przy każdym zakupie na raty przepłacasz, tak to już jest. Masz gotówkę masz taniej, nie masz sałaty, masz frożej, ale masz:o