Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka2007

Czy jeśli na słoiczku jest napisane, że NIE ZAWIERA LAKTOZY, to jej faktycznie n

Polecane posty

Gość izka2007

ie ma? Chodzi mi o konkretne danie: Babydream pasternak z ryżem i indykiem? Bo wiem, że większość słoików zawiera masło, ale nie musi być to nawet podane w składzie, a tutaj jest wyraźnie zaznaczone, ze nie zawiera glutenu ani laktozy.

Gość izka2007
Kobieto, każdy słoik z marchewką nawet jeśli ma zaznaczone, że nie zawiera laktozy i tak ją ZAWIERA więc jeśli nie jesteś w temacie, to daruj sobie:O

Gość to znaczy, że
dziecko ma nietolerancje laktozy? Więc najbezpieczniej byłoby zrezygnować ze słoiczków..

Gość Szczera baba
Kobieto jesli jest napisane NIE ZAWIERA to znaczy, ze NIE ZAWIERA :O producent nie moze sobie wymyslac skladu produktu spozywczego ot tak, z tylka : O

Gość izka2007
jeśli zawiera ilości, które normy dopuszczają, że nie trzeba o tym informowac konsumenta to MOGĄ ZAWIERAĆ, a na słoiku nie musi być o tym informacji

Gość Szczera baba
Wiec sama sobie odpowiedzialas na to pytanie:D

Gość androooooooid
daj spokój z tymi słoiczkami :/ ja tam im nie wierzę. Dzisiaj z ciekawości jak na zakupach byłam przeczytałam skład i co? SKROBIA KUKURYDZIANA- zapychacz. A fe! Nie dałabym tego dziecku :/