Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ale o co chodzi_???

Beta HCG 1500 4 tydzień.

Polecane posty

Gość Ale o co chodzi_???

Poszłam na badania bety (dokładnie 4 tygodnie po ostatnim okresie) i dostałam świstek z wynikiem bez żadnych norm laboratoryjnych ani nic. Znalazłam w necie kilka różnych tabelek z normami co się wzajemnie wykluczają na przykład to Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period): 4 LP --- 5 426 mIU/ml Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml: 3 4 tydzień od owulacji 9 130 Ten poziom hcg mnie rozwalił. Niemożliwe żeby ciąża była starsza. Czy to mogą być bliźniaki czy co?

Gość Mogą być bliźniaki
:)

Gość albo bliźnięta albo aberracja
chromosomalna u płodu

Gość gfd
Masz bete 1500 przy normie ponad 5000 to raczej ciążą młodsza a nie starsza

Gość aaran
j przy bliźniakach miałam kilkukrotnie wyższe nie wskazywaly normy a 1500 gdzie norma ok 5000 to raczej młodsza ta twoja ciaza

Gość Ale o co chodzi_???
Aberracja chromosonalna? Myślałam że wady genetyczne są nie do wykrycia przez hcg, tylko usg albo punkcja. gfk - sory zjadło mi myślniki przy kopiowaniu norm, nie zauważyłam. 4 LP --- 5 - 426 mIU/ml Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml: 3- 4 tydzień od owulacji 9-130 Teraz widzisz, że mój wynik jest dużo powyżej normy.

Gość Ale o co chodzi_???
arran, właśnie normy w internecie pokazują 130 czy 426 jak na ten tydzień ciąży, a ja mam trochę ponad 1500.

Gość Ale o co chodzi_???
Do diabła, ale cholerstwo! Właśnie przeczytałam ze dwa artykuły a to pewnie kropla w morzu wiedzy o zaśniadzie :o.

Gość aaran
cholera niezła akcja z tym zaśniadem, mam nadzieje ze to jednak bliźniaki, a jak tak to powodzenia! zacznij sie wysypiac:)

spokojnie, to tak rzadkie, że na bank to nie to u Ciebie;) poproś o normy w laboratorium

Gość aaran
Z jedego z forów: "Gdzies wyczylam ze ryzyko tej choroby wzrasta jesli: 1. kobieta jest w wieku poniżej 20 lub powyżej 35 roku życia 2. ojciec ma powyżej 45 lat 3. pala papierosy zarowno matka jak i ojciec 4. kobieta jest po kilku poronieniach 5. bylo zapłodnienie in-vitro 6. jest to następna ciąża po bliźniaczej 7. poprzednia ciąża byla zaśniadowa 8. jesli jestes córka kobiety leczonej dietylostylbestrolem"

na bank okaże się, że normy są inne niż te, które znalazłaś w necie na pewno nie robiłaś badania w DIAGNOSTYCE, tak?

Gość Ale o co chodzi_???
Dziękuję Wam. Nie będę więcej czytać, bo poronię ze zmartwienia :o. Poczekam na USG i mam nadzieję, że nie zobaczę "ognisk zamieci śnieżnej" :o.

Gość asgkkagx
a na cholere robiłaś to badanie? Lekarz Ci zlecił? Jak nie to po co? Nastepna milion badań a potem płacze bo się naczyta durnot

Gość Ale o co chodzi_???
Staraliśmy się z mężem o dziecko od dłuższego czasu i zamiast wydawać po 20zł na testy sikane które albo wyjdą albo nie, to co miesiąc robiłam sobie badanie krwi. Zawsze mi dawli taki długi i wąski świstek, bez żadnych norm, jakby wydruk z jakiejś maszyny. No i tym razem też, tyle że beta nie wynosiła 0.00 tylko 1523,03. Poszłam do szpitala w mojej miejscowości do mikrobiologii, jak zwykle.

Gość Ale o co chodzi_???
Zrobiłam badanie, bo miałam taką fantazję. Nic ci do tego.

Gość aaran
kiedy masz usg? napisz, bom ciekawa :) obstawiam bliźniaki,a moze i więcej :)?

Gość asgkkagx
no to nie wiesz jaki masz przyrost co 24h i się zamartwiasz niepotrzebnie... i trzeba było jednak robić sikańce tyle spokoju byś miała. W tesco są za 5zł z czułością 10- są swietne. To jak Ci się bety zachciało to teraz się zastanawiaj... a lekarz nie wiadomo kiedy Ci powie co to.

Gość Ale o co chodzi_???
Pójdę do lekarza w poniedziałek, to będę miała USG :). A co do przyrostu bety - jeśli coś jest nie tak z aberracją chromosomową to i tak by rosła, więc o co ci chodzi?

Gość asgkkagx
o to, że na 80% Ci nic nie jest a wyszukujesz sobie problemy. Szkoda mi takich kobiet i nie mówię tego ze złośliwości tylko z czystej życzliwości. i niekoniecznie lekarz Ci coś powie w 4tc. i co wtedy dalej będziesz jajko znosić?

Gość asdla;kjda
Najlepsze są takie panny co psioczą jak ktoś zrobi test z moczu i wyjdzie niepewny "po cholerę kasę marnować, idź na betę, to będziesz miała pewność" po to, żeby kogoś innego gnoić, że sobie zrobił betę zamiast sikanego. Kurwa mać, ma sobie z pamięci wynik wymazać, bo jakiejś jednej lafiryndzie z drugą się nie podoba? Zrobiła, ma wynik, zastanawia się, pyta. Nie może? Jak ci się temat nie podoba, to nie czytaj albo się nie wypowiadaj.

Gość Ale o co chodzi_???
Po pierwsze - pytam, a nie szukam problemów :o. Mam prawo, po to jest forum. Po drugie - napisałam ile jestem od terminu miesiączki i nic się w tej kwestii nie zmieniło. 28 dni temu wynik bety był 0.00 więc jestem pewna, że ciąża starsza nie jest.

Gość Ale o co chodzi_???
Może i niekulturalnie, ale do rzeczy ;), miło że ktoś wie po co zakładane są fora.

Jak na moj gust to lekarz nc ci nie powie bo za wczesnie. moj nawet usg nie chcial robic zeby nie przyczynic sie do poronienia. a co do norm to zadzwon do szpitala i zapytaj o normy i tyle. choc czesciej jest ta norma od 5 w gore. No i GRATULUJE!!!!

Gość asdla;kjda
No kurwa, karze ci lafirynda drugie badania robić po 48h sama nie wie po co, a tak się mądrzy jakby rozumy pozjadała wszystkie. cioteczka dobra rada się znalazła.

Gość asgkkagx
ja dobrze wiem po co są fora. Nie znaczy to jednak, ze popieram wszystko co na nich jest. Mam swoje zdanie i je wypowiadam a to, ze nie podoba się niektórym osobom to nie mój problem. Wiem tylko 1. Gdyby autorka mniej siedziała w internecie, to zapewne nie wiedziałaby co to beta, a jakby wiedziała to i tak zapewne robiłaby sikańce i byłaby o wiele teraz spokojniejsza i poszła jak normalny biały człowiek do lekarza w 7, 8 tygodniu bo wcześniej tak naprawdę nie ma po co chodzić (chyba, ze są bóle brzucha lub plamienia). I nie mówie, ze moja racja jest jedyną słuszną, bo wiele razy się mylę, ale w tym przypadku trzymam się mojego zdania jak pijany płotu.

Gość Ale o co chodzi_???
Little d - dzięki :), głupio, że żadnych norm nie dają. Jest tylko podana norma dla kobiet niecieżarnych. Na górze jest podany mój wynik, a niżej RANGE 0.00-5.00 RATE 245,63 (ale nie wiem, czy to mój wynik, czy dal wszystkich) Zadzwonię w poniedziałek i dopytam.

Gość Ale o co chodzi_???
Dobrze, ale ja nie pytam o twoje zdanie w kwestii zasadności robionego przeze mnie testu :D. 1. Kompletnie mnie Twoje zdanie w tej sprawie nie interesuje. 2. Nie o tym temat :). Tematem jest natomiast wysokość bety-hcg i o wypowiedzi w tym kontekście bym prosiła, reszta jest mi zbędna.

Co do zasadnsci badania. ja zrobilam bete dwa razy co 48h zeby moc z czyms isc do gina. bo tak bym poszla on by nic nie wdzial i bysmy sobie tak dumali.. a tak n mial juz konkret w reku.