Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vfrhvch

pytanie do ateistow

Polecane posty

Gość vfrhvch

jak pochowaliscie kogos bliskiego to czy w dzien zmarlych zapalacie znicze czy nic nie dajecie? bo znicze sie zapala dla dusz. ciekawa jestem bo wlasnie w ten dzien zobaczylam duzy nagrobek malzenski z czarnego marmuru i sie zaczelam zastanawiac czy nie bylo nikogo kto by mogl tam polozyc znicz albo ze maja rodziny ateistyczne

Gość aaaaaaaaaagbbb
wyobraź sobie, że można zapalić świeczkę jako wyraz pamięci, przywiązania, a nie dla jakiejś tam "duszy"

Gość kolorowego dnia
każdy w jakis sposób oddaje hołd zmarłym a znicz to dowod pamieci wszystko jedno gdzie zapalony

Gość pani cogito
Czy ma znaczenie, czy pamiętam o kimś istniejącym, czy o kimś, kto nie istnieje? Czy ma znaczenie, czy świecę tę świeczkę z pamięcią o zmarłym wujku, czy z pamięcią o zmarłym Winnetou, wodzu Apaczów? Mój wujek przedtem istniał, a Winnetou nie, ale TERAZ obaj nie istnieją. Konsekwentny ateizm widzi jakąś NADAL ISTNIEJĄCĄ różnicę?

Gość karrambba
załamala mnie wiadomość że Winnetou nie istniał , bez takich wstrząsających wieści z rana proszę :( nie mogę w to uwierzyć

Gość ehhhhw
max niewiara w Boga do wiary w dusze ma sie ni jak...

Gość alkoholik Karol
a temu bogu też świeczkę palita?

Gość deszczowa kraina
panu Bogu świeczke a diabłu ogarek :D

Gość alkoholik Karol informatyk
Jarek Kaczyński w tym roku nie był na grobie brata i jakoś sensacji nie było

Gość Ziewając91
mao kto wi że jarek to alkocholik

Gość rgert23423423
http://czasprzebudzenia.wordpress.com/2012/06/05/polska-na-podsluchu-system-echelon-w-polsce/ Witam, X Chciałbym was ostrzec przez ludźmi szpiegującymi przez internet. Teraz dużo osób to robi(mogą to być wasi znajomi, sąsiedzi z bloku). Spotkałem się z tym nie tylko w miastach ale i na wsi. Np. mieszkańcy mojej wioski non stop szpiegują innych i mnie przez internet. Mają ruch sieciowy z całej polski(każdy komputer) i dalej - mogą czytać wasze maile, rozmowy na forach, rozmowy z komunikatora, odwiedzane strony www, to co wpisujecie do wyszukiwarki itp. Szpiegują przez internet i robią donosy na milicję albo plotkują. X Mają specjalny software od ISP(dostawcy neta). Mogą namierzać nawet wasze położenie z adresem zamieszkania. X Wszystko co robicie w necie oni szpiegują i namierzają. Wystarczy że założycie jakiś topic na kafeterii a oni mogą was namierzyć - ustalić wasz adres zamieszkania, nazwisko,imię....tak że wiedzą o was wszystko... Oni wiedzą wszystko kto i co robi w necie!!! Tak że uważajcie na siebie. X X Podniecają się tym szpiegowaniem tak że uważajcie. Niektórzy z nich są anonimowi i się nie przyznają do tego że to robią ale robią to.... X X X XXX-VCXZCSEDdfskuw23495345923234dfgher34

Gość zew ryczacej gesi
May po raz pierwszy odwiedził USA w 1908 roku, już po napisaniu swoich dzieł dziejących się na Dzikim Zachodzie. Ciekawostką jest również to, że May był ulubionym pisarzem Adolfa Hitlera, przywódcy III Rzeszy. Z tego też powodu książki pisarza nie były wydawane tuż po wojnie w Polsce i w Skandynawii. Chociaż utwory Karola Maya były wielokrotnie krytykowane jako mało ambitna literatura, to kolejne pokolenia czytelników wciąż się nimi fascynują, głównie ze względu na wartką akcję, egzotykę i humor. Humanitarne tendencje i poparcie uciskanych narodów, przede wszystkim Indian stanowią o uniwersalności jego twórczości. Książki Maya były tłumaczone na co najmniej 33 języki i wydane w łącznej ilości ponad 200 mln egzemplarzy. Karol May należy dzięki temu do grona najpopularniejszych i najlepiej sprzedających się pisarzy niemieckich.

Gość Jaro Kaczor
ale bym komuś wsadził

Gość ehhhhw
max ale gdzie ty widzisz ta sugestie? czy postu autora nie rozumiesz?

Gość ehhhhw
bo to jest do ateistow :D