Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamama28

czerwone gardło i gorączka u dziecka - kiedy antybiotyk?

Polecane posty

Gość mamamamama28

czy zawsze podajecie antybiotyk czy nie? nie wiem czy odrazu lecieć do lekarza czy poczekać co się będzie działo dalej? jak wy robicie?

Możesz iść do lekarza, żeby przebadał dziecko i powiedział, co możesz podawać. W zależności ile ma lat, można dać coś na zbicie temperatury i np. Tantum Verde do gardła. U nas zawsze próbujemy bez antybiotyku.

Gość moje dziecko w lutym bedzie
mialo 2 latka.nigdy nie dostalo jeszcze antybiotyku.sama je lecze naturalnie.do lekarza nie chadzamy

Gość qazaqqwertyujik
jak przez trzy dni goraczka wysoka nie spada to dopiero antybiotyk podaje sie u nas sie to sprawdza mała ma 4 lata a 1 jadła antybiotyk :)

Gość to zależy w w jakim wieku
jest dziecko, bo inaczej leczy się dzieci do roku, a inaczej starsze

Gość mamamamama28
synek skończył 2 latka - podaje mu ibum, piskam tantum verde i daje syrop pyrosal i gardimax

Gość jutyjtuyj
Moje dziecko ma 3 lata i zapalenie gardła zaliczyło trzykrotnie. Ani nam nie przyszło do głowy (ani mi, ani lekarzowi) żeby dawać na to antybiotyk i maluchowi przeszło szybko. Raz tylko przy zaawansowanej anginie dziecko dostało ten rodzaj leku.

Gość mamama27
u nas lekarka odrazu jak ma gorączke mówi że gardło zawalone i daje antybiotyk - tym razem gorączka od wczoraj i do lekarza jeszcze nie ide ale niewiem do kiedy czekać i jak bardzo może mieć gorączkę itd

Gość ffdffgtgty
Nigdy nie podałabym dziecku ( małemu czy dużemu) antybiotyków bez konsultacji pediatry! Ludzie jak chcecie miec dzieci, to nie żałujcie na lekarza!!

Gość werakaluza
ja przy gorączce podaję małej milifen i idę do pediatry. ostatnia gorączka u córki była objawem anginy, choć innych objawów nie było.

Gość hjk
Na samo zapalenie gardła nei daje antybiotyku nawet jak jest gorączka..psikam tantum verde i daje nurofen - przeciwbólowo i przeciwzapalnie...zaglądam do buzi i jak widze jakiś biały osad to dopiero do lekarza - i jak jest angina to wtedy antybiotyk,syn miał zapalenia gardła 2 razy bez antybiotyku a córa niestety zaraz łapała angine i trzeba było dawać antybiotyk