Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość holitka8

starania o ciąże po odstawieniu tabletek

Polecane posty

Gość holitka8

Dziewczyny po jakim czasie po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych zaszłyście w ciąże?

Gość ja po 2 latach
dopiero

Gość Aleksandra100
Szczerze w pierwszym cyklu, choć poroniłam niestety ale była niespodzianka. \ponoc jest duze prawdopodobieństwo

Gość od zawsze zastanawiam się
po 6 latach zażywania zaskoczyliśmy w 3 cyklu :)

Gość wywioraaaaa
nam sie udalo po roku czasu

Gość ojtam ojtam
zaleca sie odczekac 3 naturalne cykle - żeby hormony się ustabilizowały i wyściółka macicy wróciła do normy - wcześniej częściej zdarzają się poronienia

Gość holitka8
To widzę, że różnie bardzo. Jedni mi mówią, że bardzo ciężko zajść a drudzy, że od razu się udaje.

Gość powinoooo sie udac...
autorko napewno sie uda chyba ze bedziecie miec problemy z nieplodnoscia wtedy wiaodomo ale powinno sie udac jesli jest wszystko ok to szybko

Gość ffgrr
od razu po odstawieniu bardzo łatwo zajść w ciąże ponieważ następuje uwalnianie wielu komórek jajowych naraz stąd duże ryzyko ciąży wieloraczej.

Gość roznie to bywa
ja zaskoczylam tez po roku czasu dopiero

Gość holitka8
Chciałabym się starać o dziecko dopiero za kilka lat, ale pytam teraz ponieważ spotkałam się z róznymi opiniami i zastanawiam się czy nie odstawić tabletek żeby potem było większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę.

Gość nalesnikowa jutro
ffgrr od razu po odstawieniu bardzo łatwo zajść w ciąże ponieważ następuje uwalnianie wielu komórek jajowych naraz stąd duże ryzyko ciąży wieloraczej. pod warunkiem ze auroka i partner jej nie beda miec problemow z plodnoscia jak ktos tu pisal bo tak tez moze byc ja mam sporo znajomych które po odstawieniu mialy duze problemy z plodnoscia i to nie koniecznie same one a partnerzy

Gość zalezy jak długo były brane
ja po 9 latach miałam tak uspione jajniki ze nawet po pół roku nie produkowały pęcherzyków a niektórzy dostają "leczniczo" (miesiąc dwa brania ) tabsy i w tedy nawet i mnogie ciąze są

Gość holitka8
ja biorę około dwóch lat..

Gość Jak duze jest prawdopodobienst
ze po krotkim braniu tabsoe wystepuje ciaza mnoga? Slyszalam ze z ta ciaza mnoga to mit... Ja po dwoch miesiacach brania tabletek rzucam to i nie urkywam, ze od razu rezygnuje z zabezpieczen

Gość holitka8
Właśnie ktoś wie jak to jest z tymi mnogimi ciązami?

Gość holitka8
upup

Podnoszę temacik :D Tabletki anty stosowałam ponad 2 lata - po odstawieniu @ przyszła na czas - nie zażywam żadnych witamin i kwasów foliowych - od odstawienia minął ponad miesiąc - czy już można zacząć starania ? Czy lepiej odczekać i zażywać kwas foliowy ? Jak długo można go stosować przed ciążą ? Czy po anty + fakt że mój tata jest z bliźniaków jest u mnie możliwość zajścia w ciążę mnogą ???

Gość Rety .
Kwas foliowy powinnas zaczac przyjmowac juz przed rozpoczeciem staran o dziecko a skoro masz to w plansch to powinnas byla zaczac od razu jak tylko pomysl ciazy zaswital ci w glowie. Co do ciazy blizniaczej to chyba kazdy ma szanse, ale fakt ze twoj tata jest blizniakiem tej szansy u ciebie nie zwieksza.

Rety - przestałam brać anty bo o dziecko planowałam się starać za rok jak będę na 3 roku studiów i chciałam żeby organizm się oczyścił i takie tam - - jednak już teraz mi ono chodzi po głowie - ale będę się musiała wstrzymać z tą decyzją - może wytrzymam :) dlatego też pytam jak długo przed ciążą można brać kwas foliowy ?

Gość Rety .
Jezus maria dlatego ci odpowiadam: dlugo przed ciaza powinnas zaczac. Kazda kobieta uprawiajaca seks powinna codziennie przyjmowac kwas foliowy na wypadek nieplanowanej ciazy. Zebys zroUmiala: zacznij od dzis:O

A ja powiem tak brałam anty 6 lat,odstawiłam jak podjeliśmy decyzję o dziecku.Zaciążyłam w trzecim cyklu po odstawieniu i bummm bliźniaki!!Mojego lekarza to wcale nie zdziwiło tak podobno często się zdarza hormony wariują:-)

zaczęłam brac tak mniej więcej pół roku wcześniej bo odstawiłam anty na jeden cykl i chciałam już starac się o dzidziola ale ze względów zawodowych jeszcze na pół roku zaczęłam je brac,a kwas foliowy już został:-)potem w ciąży brałam prenatal.

hmmm.... no to jestem w wielkiej kropce - bo z tego co wy tu kobietki piszecie to kwas foliowy trzeba brać minimum 3 miesiące przed ciążą , a ja dopiero dziś miałam go kupić i za ok tydzień zacząć starania - ale jest też opcja taka że kobieta zachodząc w ciążę bez stosowania tego kwasu foliowego naraża swoje dziecko na rozszczep kręgosłupa - tak słyszałam w niedzielnym programie z Iwoną Guzowską . Hmmm....myślę że lepiej będzie jak zaczekam :/ Czy jest określony maksymalny czas stosowania kwasu foliowego przed ciążą ??? Czy rok to nie za długo ?

Gość ojjjjjjjj
ja zaszlam 9 miesiecy po odstawieniu, niestety okazalo sie, ze ciaza obumarla w 6 tygdoniu, mialam lyzeczkowanie. 5 miesiecy od lyzeczkowania znowu bylam w ciazy, teraz jestem w 38 tygondiu i czekam na rozwiazanie:).

Gość Retyyyy
Ale jaki masz problem z tym kwasem? Zaczynasz myslec o dziecku wiec zacznij lykac kwas! To dla zdrowia dziecka! Napewno nie zaszkodzi nawet jak bedziesz go lukala i piec lat bo jest potrzebny ogolnie dla organizmu. Ja biore kwas od czasu pierwszej ciazy a minely cztery lata i uwierz lub nie ale zyje i mam sie swietnie:D aha i specjalnie dla ciebie : nie ma maksymalnego czasu przyjmowania bo on nie szkodzi jeslj jest przyjmowany w odpowiedniej dawce:) I nie jestem porywcza po prostu powinnas zaczac brac ten cholerny kwas jak sie starasz co wiecej naukowcy juz dawno stwierdzili ze kazda kobieta w wieku rozrodczym powinna przyjmowac kwas na wypadek nieplanowanej ciazy no ale ty sie ciagle dopytujesz i dopytujesz. Jak cie na kwas nie stac to wcinaj szpinak i brokuly ale wiesz innym moglo sie i pincet razy udac urodzic zdrowe dziecku bez kwasu a padnie na ciebie i bach urodzisz z rozszczepem i po co masz sobie pluc w brode potem ze moglas cos zrobic ale nie zroilas tylko czekalas bog wie na co.