Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daję dobry przykład

niedomykalność zastawki serca

Polecane posty

Gość daję dobry przykład

Badanie echo serca wykazało u mnie niedomykalność lewej zastawki serca. http://wiadomosci.wp.pl/kat,18032,title,Dobra-wiadomosc-dla-pacjentow-z-wada-zastawki-serca,wid,10958445,wiadomosc.html?ticaid=1f777#czytajdalej

Gość c++ nnn
I? U mnie płatek zastawki sie dodatkwo cofa tj wypada do tylu i krew sie wraca, przeciez takie "wady" ma co 2 człowiek.

Gość c++ nnn
Chcesz sie na taki zabieg wybrać?

Gość daję dobry przykład
Mam mieć jeszcze dodatkowe badania.

Gość te tak mialam ....
w wieku dojrzewania i przez stres. lekarz powiedzial mi, ze samo przejdzie. I faktycznie zrobilam ostatnio badania i jest wszystko ok.

Gość daję dobry przykład
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wypadanie_p%C5%82atka_zastawki_mitralnej Tu się doczytałam na ten temat. Jeszcze mam mieć konsultację z pulmonologiem. Mam nadzieję ,że obejdzie się bez leków. Generalnie nie czuję się zle jak na moje stare lata.

Gość daję dobry przykład
Objawy i przebieg Historia naturalna bezobjawowego wypadania płatka zastawki mitralnej jest niejednorodna: przebieg może być łagodny lub niekorzystny. W większości przypadków rokowanie jest dobre. Objawy MVP: zawroty głowy przy wstawaniu omdlenia kłucie serca palpitacje serca bezsenność wysokie tętno uczucie duszności uczucie zmęczenia niedokrwienność kończyn drżenie rąk Najistotniejszymi powikłaniami objawowego MVP są: infekcyjne zapalenie wsierdzia incydenty naczyniowo-mózgowe napady przemijającego niedokrwienia mózgu (TIA) zawał serca nagły zgon sercowy (bardzo rzadko)