Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowaanna

zapłodnienie a tabletka.

Polecane posty

Gość anonimowaanna

Słuchajcie mam dziwne pytanie apropo tabletek antykoncepcyjnych, spytała się mnie siostra ale nie poytafie jej pomóc bo sama nigdy ich nie brałam, ciąże "przeżyłam" juz 5 lat temu bez komplikacji i można powiedziec 'nie orientuje sie' w temacie.. otoż: brala tabletki microgynon juz od jakos roku... i postanowila je odłożyć, w śroku cyklu tzn przedwczoraj w okresie jajeczkowania pękła im prezerwatywa ... postanowiła wiec wziąć kilka tabletek ktore jej jeszcze zostały i tymsamym wymysliła sobie ze dostanie okres po ich odłożeniu jak zwykle to bywało :/ wiadomo, zaplodnienia moze wcale nie byc ale jak juz to powiedzcie, czy to moze zaszkodzic dziecku?? w pierwszych dniach? bo czytalam tez gdzies ze nieraz tabletki anty lekarze przepisuje na podtrzymanie ciazy? doradziłam zeby nic nie robiła-dla bezpieczenstwa-bedzie co bedzie ale macie moze jakies doswiadczenia?

Gość Perw mobilna
Nigdy nie słyszałam, żeby lekarz przepisał na podtrzymanie ciąży tabletki antykoncepcyjne. Hormonalne owszem, ale nie antykoncepcyjne. To co zrobiła Twoja siostra nie zaszkodzi płodowi. Jeśli zastosowałaby microgynon w ramach metody Yuzpe to ok, ale takie wzięcie kilku tabletek nie ma większego sensu. W jaki sposób określiła kiedy miała owulację?

ciąży nie podtrzymają bo nie taki ich cel. Nawet jeśli dostałaby krwawienia z odstawienia to i tak nie wykluczałoby ciąży,jeśli w nią zaszła.

Gość Perw mobilna
Jeśli zaszłaby w ciążę to krwawienie z odstawienia raczej by się nie pojawiło, bo nie doszłoby do spadku poziomu hormonów.