Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Precz z ZUS-em

Precz ze skladkami do ZUS!Kto jest za kto przeciw?

Polecane posty

Gość Precz z ZUS-em

Uwazam ze kazdy kto oplaca skladki do ZUS powinien zamiast tego, miec zdrowotne konto na ktore co miesiac pracodawca wplaca pieniadze, kazdy kto oplaca taka skladke na konto zdrowotne, powinien miec wglad do takiego konta, zeby wiedziec ile ma na tym koncie i ile zostalo wydane z tego konta.Takiego konta mozna uzywac tylko podczas choroby, czy to wizyta prywatna czy w szpitalu. Bo jaki jest sens placenia skladek do ZUS, skoro ciagle im kasy brak i praktycznie w kazdym szpitalu ludzie z powaznymi dolegliwosciami musza czekac po kilka miesiecy na konsultacje, badania operacje.... Pytam sie wiec gdzie sa pieniadze ktore placimy do ZUS??

Gość Precz z ZUS-em
Podosze.

Gość Precz z ZUS-em
Podnosze mialo byc.

Gość Precz z ZUS-em
Czy tylko ja tak uwazam??Nikt sie nie wypowie?

Gość kup big maca
nic nie stoi na przeszkodzie byś wykupiła dodatkowe ubezpieczenie

Gość kup big maca
tylko, że jest taka kwestia....prywatne składki nie rozwiążą problemu kolejek

Gość Precz z ZUS-em
Po chooja mam placic dodatkowo??Zus plus jeszcze prywatnie?nie srooom kasa!Nie tylko dlatego trzeba czekac, tez dlatego bo szpitale kasy nie maja.Poza tym emerytura?Kiedy ja skorzystam z tych pieniedzy?w grobie?

Gość breslauerin
Jestem za. Każdy powinien płacić za siebie. Mam dość tego całego socjalizmu. Dlaczego mam się ze swoich składek dokładać do czyjegoś leczenia? I to samo z emeryturami- niech sobie każdy odkłada sam, jak nie odłoży to nie będzie miał i najwyżej skończy w przytułku. Trzeba być za siebie odpowiedzialnym.

Gość a renty i emerytury
z czego placic?

Gość Precz z ZUS-em
Chociaz ktos madry sie odezwal.Dla chorych na renty powinno sie odciagac z pensji calemu rzadowi, a nie nam, z tych malych wynagrodzen.Dodam, ze ja mam dzialalnosc gos. dochodzi podatek, pensja przecietnego czlowieka musze oddawac dla panstwa i nie dosc ze place to koooorwa nic w tym kraju nie dostane bez uszczerbku na zdrowiu psychicznym(nerwowym)To przerasta wszelkie pojecie, gdybym miala bombe atomowa to bym spuscila na te nasze rzady. Mysle, ze polacy powinni zaczac bronic swoich praw i domagac sie porzadku.Bo to banda decydentow i zlodziei w tym kraju i nic wiecej.

Gość ja też jestem ZA!!!
tyle ludzi pracuje, tylko opłaca składki a oni nie mają kasy ?? to gdzie są kurwa nasz pieniądze no pytam się GDZIE !!!!!!!!!!!!!!??????? Nie mam zamiaru sponsorowac jakies starej zajebanej babie co to ma emeryturkę leczenia albo protezek podczas gdy sama z leczenia nie korzystam a jak chce to musze iść prywatnie !!! Pwinny byc wystawiane rachunki za korzystanie z prywatnej słuzby zdrowia zanosic to do zus i niech zwracają kase!!!

Gość Precz z ZUS-em
Dokladnie tak powinno byc jak napisalas wyzej, placimy ZUS a do lekarzy wiele osob chodzi prywatnie.Co to sa za rzady?????!! Dziadek walczyl o ten kraj, w grobie sie przewraca patrzac dla kogo walczyl, dla oszustow ktorzy tylko okradaja.Moge placic ZUS ale jesli bede miala zapewniona opieke lekarska albo zwrot kasy za prywatne leczenie.Nasz kraj sie nie zmieni jesli ludzie nie zaczna sie stawiac calemu rzadowi, bedzie gorzej i gorzej.

Gość ja też jestem ZA!!!
napisałaś ze bomba atomowa na sejm by sie przydała hmm pozostaje nam modlić się o Al Kaide w Polsce i turbana samobójce który jak ten czarnych w sejmie bedzie zgrywać osła znaczy posła :D i podczas obrad wystrzeli co nie co w kosmos :D

Gość ...ot..co...
tez myslalam tak jak autor tematu dopoki moja mama nie zachorowala na raka i musiala przez rok stosowac lek, za ktory w ciagu tych 12 miesiecy musielibysmy zaplacic 100 tys. zł... jak dolegaja ci "standardowe" choroby typu grypa itp. takie rozwiazanie jak najbardziej by sie sprawdzilo, ale sa choroby, ktore wymagaja naprawde drogich lekarstw i nikt nie bylby w stanie samemu na nie "zarobic"

Gość z pensji rządowi?
poczytaj dziecko jakie to są kwoty. gdybyśmy mieli dziesieć takich rządów i oddawaliby całe pensje to też by nie starczyło.

Gość ja też jestem ZA!!!
no własnie moje pieniądze m.in poszły na taką chora na raka !!!!

Gość Precz z ZUS-em
Prywatnie chodze do wszystkich lekarzy praktycznie, czekam na operacje, przed nia sama musze robic wszystkie badania prywatnie, bo albo trzeba czekac w kolejce kilka miesiecy albo szpital nie ma funduszy.Moze i Twojej mamie pomogli w leczeniu raka, ale jest tysiace osob ktorych nie stac na prywatne wizyty z powaznymi chorobami z okropnymi bolami musza czekac miesiacami, a oplacali Zus przez dlugie lata. Tez czekam na powazna operacje, mam nadzieje ze dozyje:D

Gość z pensji rządowi?
ciebie też to może spotkac. nie życze ale ostrzegam, gowniarzu

Gość Precz z ZUS-em
Kazdy indywidualnie powinien wybrac czy chce placic czy nie chce.Jest tez wiele darmozjadow ktorzy zyja z naszej kasy.Tak byc nie powinno.Jesli tak, to mam wszystko zapewnione za co place, a nie ciagle i wkoorwiajace domaganie sie o swoje!!

Gość Precz z ZUS-em
Uwazam ze jesli mama osoby ktora tu pisala o raku, placila systematycznie zus to jej sie nalezalo leczenie za lata oplacanych skladek. Poza tym wiem, ze okradaja nas z tych pieniedzy, nie wszystko idzie na szpital.

Gość a jak wszyscy wybiorą
niepłacenie i nie będzie pieniedzy na leczenie, renty, emerytury to co?

Gość Precz z ZUS-em
To sie zaczna leczyc domowymi sposobami:D:D Napisalam tez ze kazdy powinien miec takie zdrowotno emerytalne konto, wglad do tego konta i zwrot kasy jak pisala kolezanka za wizyty prywatne.Skoro place to sie domagam.!!

Gość Precz z ZUS-em
To tak jakbys poszla do sklepu, zaplacila za zakupy ale ich nie otrzymala, wyszla z pusta reka i musia isc do drugie sklepu i tam placila znowu.Tak to wyglada u nas, place zus place podatki i choooja z tego mam.Rozumiesz gowniaro,gowniarzu?? Emerytura??Kiedy ja dostane?jak mi sie zycie zacznie konczyc?renta?myslisz ze tak szybko ja dostaja ludzie ktorzy przez kilkadziesiat lat placili ??

Gość ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
lepiej nie piszmy na te tematy bo nas inwigilują :( tym INDECT i pójdziemy siedzieć za nawoływanie do złego :p

Gość Precz z ZUS-em
Hahahaha Wolnosc Slowa!:DTo sama prawda!W wiezieniu chociaz zryc dostane GRATIS!:D:D

Gość ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
marzycielka z Ciebie :P przyjdzie Ci zapłacić 2 mln zł kary :P więzienie to byłby rarytas a tak w POlsce być nie może :P tu się kopie leżącego a nie podaje ręke :P

Gość Kami L
witam, mam działalność od 5 lat przez uporczywy zus muszę odmówić sobie wyjadu gdzie kolwiek z rodziną bo co bo brakuje czasem brakuje na sam świeszny przelew do zus-u. Marzyła mi się działalność nauka jazdy to też taką prowadzę jakbym nie płacił kosmo składek to mój samochód do nauki jazdy dziś mógłbym zamienić na nowy z salony ale nie bo odłożyć nie można na niego bo 10 każdego miesiąca czekają na moje czasem pożyczone na ten przelew pieniążki. to jest legalna kradzież i czas powiedzieć STOP!!! ludzie ratujcie małe firmy