Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia sloneczna

Do mam karmiacych wylacznie piersia badz odciagnietym mlekiem..

Polecane posty

Gość andzia sloneczna

Czy oprocz swojego mleka dajecie dzieciom jeszcze cos innego? Mam tu namysli.. przegotowana wode..czy chocby herbatke koperkowa? Czy moze zageszczacie mleko kleikiem? Albo wprowadzilyscie juz pierwsze sloiczki? Jesli tak to od ktorego miesiaca? Pytam gdyz moj synek ma 2 miesiace i oprocz wlasnego mleka nic mu jeszcze nie dawalam.. wyczytalam wiele artykulow na temat ze mleko matki wystarcza do 6 mies., ale nie wiem czy az doslownie ma m to brac czy nie jestem za bardzo przeczulona;)

Ja karmiłam swoim, ale odciągniętym.Jeśli miał jakiś kłopot brzuszkowy to podawałam tylko letnią,przegotowaną wodę.Jesli miał zatwardzenie-za namową lekarki podałam 3-4 łyżeczki soku pomarańczowego,kupa wyleciała jak stąd do Afryki,odrazu inne dziecko.

Gość Kolejna upośledzona na forum
Nie wiesz co to jest matczyna intuicja? :o Nie dasz dziecku wody bez forum? :o

Gość zau
Nic poza piersią nie dawałam. Potem zwyczajnie rozszerzałam dietę gdy przyszła pora. wody nie podaje się dzieciom na piersi bo nie ma takiej potrzeby

Gość andzia sloneczna
a ty z co? kolejna zalosna wredota? jak nie masz nic do powiedzenia w tym temacie to zegnam.. pytam bo dobrze czasem zasiegnac opinii innych mam a jest to moje pierwsze dziecko i wszystkiego wiedziec bnie musze.. Kasienka dzieki za info o zatwardzeniu, moj synek wlasnie czasem sie meczy i meczy i nie wiedzialam jak mu skutecznie pomoc..a teraz bede wiedziala. Wiecie mieszkam w uk i tutaj ciezko uslyszec od lekarza cos madrego..poza slowami samo przejdzie..przyklad moj syn ma od 2 tyg. katar(zarazil sie ode mnie) do tej pory, a ma 8 tyg.bylam z nim u lekarza powiedzial ze wszystkie dzieci maja katar i samo przejdzie, nawet zabronil uzywac soli morskiej i sopelka;/

Gość no to naprawde
idiota z tego lekarza, bo np. moje dziecko nie miało jeszcze kataru, a ma 11 miesięcy. Nadal karmie piersia i dziecko nic innego nie pije i nie piło, bo nie chce.

Gość andzia sloneczna
tu chyba wszyscy lekarze to idioci.. nawet idac samemu ze soba mozesz sie wykonczyc ale nie uslyszysz nic innego jak paracetamol..ku** normalnie ich zloty lek..;/ a z chorym dzieckiem juz wogole masakra bo dopoki nie skonczy 3 mies. niewiele mu mozesz dac..mardej porady tez nie uslyszysz

Gość andzia sloneczna
poprostu upup;S

Gość No to może...
spokojnie możesz do 6 miesiąca nic nie dawać oprócz swojego mleka, mój brat był tylko na mleku mamy do 9 miesiąca, bo nie było sposobu żeby go przekonać do innego jedzenia. Jedynie w upały należy podawać wodę.

Gość taki lajf
Dzieciom karmionym piersią nie daje się nic innego do końca 6 miesiąca życia. Nie zaliczam tu wody, bo owszem, podać możesz, ale nie ma za bardzo po co, mleko wystarcza. No chyba, że jest upalne lato, to można dopajać, ale z tym teraz nie ma problemu ;) I to nie jest tak, że to tylko takie sobie zasady i podać coś można - bardziej zaszkodzisz niż pomożesz. Zresztą co innego poza mlekiem można podac takiemu maluchowi? Z katarem to się dziwię, że lekarz taki głupi - bo inaczej nie można tego nazwać :/ U takich malutkich dzieci katar w ciągu kilku godzin czy dni może przejść w zapalenie oskrzeli albo płuc :o Podstawa to woda morska i odciąganie wydzieliny! A przy pierwszych oznakach charczenia, kaszlu, migiem do lekarza do osłuchania! Nawet z katarem u tak małych dzieci nie ma żartów! Jeżeli już się pojawi wydzielina w drogach oddechowych (oskrzela), to niezbędne jest oklepywanie maluszka, bo sam kaszleć nie będzie (tylko w ostateczności, jak już będzie mu bardzo zawadzać)! Więc oklepywanie spowoduje odprowadzanie wydzieliny z dróg oddechowych. Tak psioczymy na nasza służbę zdrowia, ale jak słyszę że w UK to się wszystko paracetamolem leczy to przestaję narzekac na kolejki do lekarza...

Gość A.S.I.A
Karmiłam do 2 mc. Potem butla a od 3 jabłuszka i potem już marchewka kaszki itp.

Gość .......to.....ja..............
Ja nie podawałam nic do 6 miesiąca, ale teraz żałuje bo później nie chciała nic pić. Przy następnym zaczne podawać wode w butelce chociaż raz dziennie.

Gość moj do 6m pil tylko moje mleko
i nie zawsze tak jest ,ze dziecko jak nie posmakuje czegos innego to nie bedzie chcialo.przyjdzie czas na wszystko.

Gość hmmmm.. nie wiem samaaaaa
Moja córka do 6 miesiąca włącznie piła tylko i wyłącznie moje mleko, nic poza tym nie piła i nie jadła. Jak skończyła 6 miesięcy, kupiłam pierwszą miseczkę i łyżeczkę i zaczęłam dawać słoiczki i kaszkę. Coś innego niż mleko (woda, soczek, herbatka) zaczęła pić chyba dopiero jak miała 9 miesięcy, do tej pory wypijała tyle mojego mleka, że nie chciało jej się pić. Wszędzie trąbia że dziecko karmione tylko cyckiem spokojnie dociągnie tym sposobem do 6 miesięcy, to się do tego zastosowałam;)