Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz dosyc:(((((((

doniesienie na policje

Polecane posty

od kilku tygodni zamecza mnie jeden koles, bez konca wydzwania na kom. czesto po polnocy , pisze oblesne sms, prosilam, grozilam, ze nie zycze sobie zeby do mnie dzwonil ale on nieprzestaje:( mam dosc, jestem zmeczona, wykonczona, bylam dzis w salonie operatora by mi zablokowali mozliwosc polaczen ale zaproponowali jedynie ze moge mi dac nowy numer i go zastrzec czy moge to zglosic na policje?

Gość wysmieja cie paniwe
policjanci lepiej zmien numer

Gość podniebny skok w dal
napisz doniesienie do prokuratury - zajmą się tym, uwierz.

Gość pewnie ze zgłoś to
na policję:D

no wlasnie boje sie ze to zbagatelizuja a to mnie wykancza troche, moglabym zmienic nr ale ten numer mam od wielu lat i troche sie do niego przyzwyczailam nie wiem sama co mam robic:(

Nie mają prawa Cię wyśmiać, jeśli tak będzie poproś o rozmowę z przełożonym, bądź kimś bardziej kompetentnym- wtedy pokażesz, że nie żartujesz. Od jakiś 2 lat zmieniło się prawo i takie nękanie jest przestępstwem. Przynajmniej wydadzą mu zakaz kontaktu i zbliżania się a jeśli będzie to łamać, nie ma sprawy, zawiadomisz propozycję i po problemie.

Gość ulalalalala ojoj
pewnie ,ze zgłos na policje nękanie, niech się do typa przejdą. Może to poskutkuje. Z Twojego opisu wynika ze to psychol jakiś....

Gość A o mopsie
Nie moga zbagatelizowac bo to sie nazywa Nekanie a to obejmuje kodeks karny a sprawy karne sa scigane z urzedu,wiec nie wiem na co czekasz? chcesz byc ofiara stalkingu?,bo tak moze sie stac jak nie zareagujesz poki czas.

powtarzam: napisz do prokuratury, jeżeli nie chcesz zgłaszać na policję.

dostanie wyrok w zawiasach. :) Dobra, lecę. Powodzenia. 🖐️

Gość ulalalalala ojoj
z jakiej racji Ty masz uciekać? Zmiana numeru to też swego rodzaju ucieczka, będzie wiedział ,ze jest bezkarny. A tak to Ty będziesz górą

Gość ulalalalala ojoj
autorka juz jest ofiara stalkingu. tylko czekac aż zacznie za nia łazic. Dziewczyno nie patrz na nic tylko złóż doniesienie

Gość kacaraba
kobieto, przecież to jest karalne na co ty jeszcze czekasz?

ok dzieki, jeszcze dzis pojde na policje, to naprawde nieprzyjemne kiedy kazdy sygnal kom. sprawia ze dostaje palpitacji serca:(((

Gość ulalalalala ojoj
daj nam znać co i jak:) Nie martw się, będzie ok:) Ja z moim byłym przechodziłam kiedys podobna sytuację ale on mnie śledził, groził, zdarzyło sie nawet ze mnie napadł. Tylko że wtedy nie było jeszcze u nas czegos takiego jak stalking i wiadomo ,że robił te rzeczy bez swiadków. Panowie policjanci powiedzieli ze to że za mna chodzi to nie jest zabronione ale z tymi groźbami -mimo ze nie mam swiadków to cos zrobią... Wystarczyła jedna ich wizyta u niego i miałam swięty spokój:)

Gość jaq
mialam podobnie. powiedzialam chujowi ze jeszcze jeden tel a zglaszam sprawe na policje i mam spokoj. a Tobie radze iść odrazu do prokuratury, i tam zlozyc zawiadomienie o popelnieniu przestepsta tj. stalkingu.

Gość wqwdqwdqwd
a to nie jest tak, że w telefonie mozna ustawic zeby odrzucał połaczenia z danego numeru, kojarze że coś takieog było

no ja mam niestety lumie i niestety nie mam takiej opcji:( zgłsosiłam to dzis na komisariacie, mialam strasznego stresa, na szczescie gadalam z babka, pokazalam jej te oblesne smsy, zadawala pytania typu czy go znam, czy nas cos laczylo itp powiedziala ze zajma sie tym i zebym sie juz niedenerwowala bo chyba widziala ze cala chodze, jak na razie spokoju mi nie dal wiec nie wiem czy serio sie tym zajma czy tylko tak gadali:(

Gość rwerewrewr
ja bym zatem zmieniła telefon jak az tak to przezywasz

Gość mirasolka
Jeżeli już to zgłosiłaś to zadzwoń teraz na policje i powiedz im ,ze dziś składałaś doniesienie o PRZESTĘPSTWIE i że mimo tego on nadal Cię nęka. Poproś o interwencję bo czujesz się zagrożona - masz prawo się tak czuć jeżeli on jest taki bezczelny. I tyle. Nie dawaj się, policja jest od tego i to ich obowiązek

Gość mirasolka
Poza tym jeżeli będziesz to zgłaszała za każdym razem , oni będą to mieli odnotowane i łatwiej go będzie ukarać. Przecież o to chodzi prawda? Żeby dał Ci święty spokój i poczuł na własnej dupie co za to grozi.

na rzie wyłączylam telefon, chce przespać spokojnie noc, jutro zadzwonie do tej babki z policji, zapytam czy cos w koncu zrobia, serio jestem bliska szaleństwa:(((((

Gość ej a dlaczego ma zmieniac
telefon przez jakiegos chuja!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ulalalalalalala ojoj
I jak? Gadałaś z tą policjantką? Napisz jak się sprawy mają