Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Space Ranger

Łuszczenie się skóry głowy. Pomocy.

Polecane posty

Witam, mam 23 lata i od około miesiąca lub dwóch, po każdym umyciu głowy skóra strasznie mi się łuszczy (ciągnie mnie) nie wiem czy to łupież czy nie wygląda jakby na całej głowie zaschło coś białego i się wykruszało :/ a jak przeciągnę rękę po głowie to normalnie "śnieg" leci. Nigdy wcześniej nie miałem takich problemów ze skórą głowy normalnie myłem i wszystko było w porządku, włosy mam krótkie 1mm i golę je co tydzień już od 5lat. Jedyne co pomaga to oliwka ale potem strasznie się głowa świeci bo długo się wchłania i wszystkie paprochy mi się do niej czepiają. a po dwóch dniach znów się łuszczy ale mniej się sypie bo wtedy ten "śnieg" jest jakby tłusty. Pomagają mi jeszcze chusteczki nawilżane dla dzieci ale wtedy muszę nimi trzeć po głowie i zużyć około 10 takich chusteczek. Bardzo proszę o pomoc, Z góry dziękuję, Pozdrawiam

Gość PROPO
prawdopodobnie nadwrażliwość na SLS, proponuję ZMIENIĆ szampon na np FITOMED, lub inny ...wolny od SLS (ekologiczny)

Właśnie myślałem nad szamponem emolium tylko po jakim czasie będzie widać jakiś efekt? a przez tyle lat żadnej nadwrażliwości nie miałem a używałem wszelakie szampony.

Gość maka paka :)
Zmień szampon, ale też dietę,ogranicz cukier, smaruj skórę glowy olejem koksowym.