Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewtjuuuuuuj

Dlaczego ludzie słuchają takiej badziewnej muzyki ? Rapu,hiphopu etc

Polecane posty

Gość ewtjuuuuuuj

Jakies gowno a nie muzyka 'jebac frajerow jebac policjie' - i tak w kolko... Słuchają tego dzieci do lat 10, dziewczyny, starsi 20pare lat no wszyscy. Co z wami? To przedostatni etap zchamienia i zbydlęcenia?

Gość ewtjuuuuuuj
wlasnie widac kto tego słucha : gnoje, patologia,chamy, blokersi i biedota bez perspektyw

Gość ONA - ona wkurzona
Chciałabym Ci wytłumaczyć marny człowieczku... iż : Jak każda muzyka i muzyka hip-hop, rap.. ma swoich nieudaczników. Osoba, która żyje tą muzyką potrafi doskonale odróżnić prawdziwego artystę, który przekazuje nie tylko muzykę, ale i dogłębne słowa, które są pouczające. np. Eldo, pih, pezet, pfk, kali, małpa, ten typ mess to klasyki polskiego hip- hopu. Są to wokaliści bardzo wysokiej klasy. Posłuchaj sobie kilka piosenek tych wykonawców, jeżeli zrozumiesz ich słowa, zrozumiesz ich muzykę. Musimy mieć na uwadze, że istnieć będą też podróbki hip-hopu jak np. mezo, verba którzy tak na prawdę śpiewają hip-ho-polo.. a to już jest inna muzyka, która fan jest w stanie rozróżnić. Natomiast słuchania umcyk, umcyk... nie jest w stanie zrozumieć.. zero ambicji, zero tekstu.. ;DJuż nawet disco-polo jest lepsze bo można się z czegoś pośmiać.. a tutaj ? W każdej piosence jest podkład muzyki.. więc inteligencji ludzie wybierają 2 w 1 a nie tylko 1. ale jak już ktoś wspomniał wyżej, o gustach się nie dyskutuje ;)

Gość ingaaa.
jest rap - klasyka z przekazem, a jest 'jeb*ac policje itp. Nie generalizuj.

ONA - ona wkurzona Sama słucham rapu, więc się wypowiem. Kali czy Pezet to nie żadne klasyki. Kali był w firmie, fakt, zawsze miał do powiedzenia coś ciekawszego niż reszta, ale jednak należał do tych przygłupów. Teraz dopiero jak zaczął karierę solo można powiedzieć że jest dobrym raperem. Pezet - no chyba żartujesz? Parę płyt o tym jak lubi ruchać panny i tańczyć z dupą w ręku z dżekiem danielsem, a potem którąś całą płytę wyje jak baba bo go dziunia rzuciła. :D I wszystkie nastolatki śpiewają SPADAM po przeżyciu swojej pierwszej nieszczęsliwej miłości. Za płomienia Pezet był spoko, teraz to pozera Może jeszcze mi powiesz, że Fokus jest klasyką wraz z jego wiejską przytupanką z Dodzią?:D:D Co do Meza, kiedyś był naprawdę dobry. Teraz melodyjka pod hiphopolo, a teksty nadal dobre. A chłopaki z Verby nigdy nie twierdzili, że są raperami, więc się nie oburzaj. Jest masa pseudoraperów-debili, którzy swoją "twórczością" niszczą dobre imię rapu, ale to na pewno nie jest Verba. O gustach się nie dyskutuje, ale techno pociśniesz?:P

Gość szva
Nie cierpię tej muzyki. Może i są tam utwory na poziomie ale sporo z nich to utwory tak prostackie i chamskie że tylko tępe kretyny mogą tego słuchać. W ogóle jak można tego słuchać? Przecież oni tam nie śpiewają tylko mówią.

Gość gość
Po 1 hiphop to kultura!!!! rap to muzyka, zapamiętajcie!. Po 2 dlaczego słuchać rapu? jak czytam te komenty to mi słabo. Oczywiście, każdy ma swoje gusta ale nie akceptuje komentarzy typu "rap to same wulgaryzmy, chamstwo, itd itp. A takie komenty dają ci którzy nie mają o tym zielonego pojęcia tak naprawde. Rap to element kultury hiphop tak jak graffiti czy breakdance. Teraz osoby hejtujące rap... znajdzcie mi jakiś przekaz, Przesłanie w piosenkach pop gwiazdek. Nie znajdziecie bo nie ma gdy każda nuta po 4 wersy powtarzana "kocham cie uuuuu". W rapie jest przekaz, są emocje oddawane wierszem pod bit. Sami sprubujcie... napewno łatwe -.- i wiele by jeszcze mówić ale po co. Rap jest dla nielicznych którzy tak naprawde go rozumieją i którym rap pomaga iść przez życie. i nie każe nikomu go słuchać, wręcz przeciwnie bo lepiej, że słucha tego garstka ale warta tej muzyki niż tabun ludzi nie wiedzące o co chodzi. każdy ma swój gust i mnie nie obchodzi kto czego słucha . Czy rock, pop, jazz, reggae. Nie obchodzi mnie to i nie będę nikogo hejtował. Muzyka ma łączyć a nie dzielić mimo, że rap to moje życie i tak zostanie. Ayo

a ja nic do tego gatunku nie mam :P dziwny czlowiek jestem bo i HH posłucham(bo akurat mam dzień refleksyjny) choć czasem dla beki,bo mam chęć na jakiś odmóżdżacz pseudohiphopowy ;) np.Tede-jazda,jazda-to już wybitny kawałek...:D musiał się bidny napracować przy jego tworzeniu ;) a hitek to kawałek (Właściwie nie wiem kogo),ale przez cały kawałek slychac "Policja j****a,j****a policja j****a...j****a policja je banana?" hahahaha.też "wybitne"bardzo ;) i zgadzam się,że Mezo był naprawdę dobry,fajne te kawałki,a teraz nie wiem co mu się stało :( Lubiłam ascetoholix...fajni byli...gdzieś mam nawet płytkę :D Lubię też DnB i oczywiście Lindsey Stirling ;) A te popowe to czasem jak jakiś kąsek z minimalnym przekazem się zdarzy,choć niestety tu pop utyka,bo to takie pitu pitu pierdu pierdu. a co do disco polo,to ja mam alergie jakąś...jak tylko to usłysze to zaraz mnie boli głowa... ;) Powaga :D

A już wiem kto ten kawałek o policji robił :D no przecież,że firma :D początek brzmi "W polsce,w anglii,w hiszpanii,we francji,jebać policje,zero tolerancji "

Gość gość
Invicta bardzo zle ze sie wypowiadalas bo akurat nie masz pojecia o czym piszesz:) nie chce mi sie z Toba wchodzic w dyskusje, ale... Pezet to Płomień 81...rozumiem ze mozesz nie wiedziec skoro kojarzysz od muzyki emocjonalne/rozrywkowej. co do Fokusa to jeszcze lepiej :) "Kali był w firmie, fakt, zawsze miał do powiedzenia coś ciekawszego niż reszta, ale jednak należał do tych przygłupów. Teraz dopiero jak zaczął karierę solo można powiedzieć że jest dobrym raperem." Jakim jest 'raperem' ?:) http://www.youtube.com/watch?v=3c1No112h9E przez ignorantow i pseudoznawcow tak ta subkultura jest odbierana wlasnie eot.

wiecie może jak się nazywa pewna piosenka Ten typ mes,kojarze teledysk tylko,akcja toczy się w domu,teledysk chyba czarno-biały,imprezka,łóżko?często na vivie puszczany pare lat temu...wiecie co to za kawałek?przeszukiwałam neta i nie znalazłam.jakby wam się coś kojarzyło to podajcie tytuł...:)

Gość Dziewczyna na rapie
Po pierwsze o gustach sie nie dyskutuje po drugie sama mam 16 lat i slucham rapu widze w tym sens jestem z tego dumna i nie musze sie tego wstydzic bo nie widze takiej potrzeby.Rap daje mi sile i energie gdy slucham tego gatunku mam wrazenie ze poradze sobie ze wszystkim .Jesli autorce postu nie podoba sie muzyka hip hop ktory okreslila"badziewem" niech slucha to co wpadnie jej w ucho.Tylko blagam was nie oceniajncie ludzi po tym jaka muzyke sluchaja.Pozdrawiam wszytkich fanow rapu.

Gość gość
siema, rap to spoko muzyka, teraz pewnie z 70% spoleczenstwa tego slucha i ubiera sie w hiphopowe ciuchy (np takie www.chillout-shop.pl ) i nie powinno sie obrazac sluchaczy rapu, bo tak samo mozna powiedziec, ze Ci co rocka sluchaja to brudasy ;]