Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybkoboniemamczasu

prawo jazdy na starych zasadach

Polecane posty

Gość szybkoboniemamczasu

czy mam jeszcze szansę na prawo jazdy na starych zasadach? tzn. jezeli się teraz zapiszę na prawko a egzamin mi wypadnie w nowym roku to juz bede na nowych zasadach pisać czy starych?

Gość pytajaca także
tez bym chciała wiedziec...

z tego co slyszałam to te nowe zasady mają wejść za dwa lata. A ile w tym prawdy to nie wiem :classic_cool: Mam nadzieje ze to prawda i że nie muszę się śpieszyć z robieniem prawka :)

Gość szybkoboniemamczasu
ktoś jeszcze się wypowie?

Gość szybkoboniemamczasu
nikt wiecej nic nie wie na ten temat?

Gość umarł, ale jest pamiętany
Jeśli przepisy wejdą od przyszłego roku (np od 10 stycznia), to masz szansę zdawać na starych zasadach jeśli skończysz kurs i zapiszesz się w ośrodku ruchu drogowego na termin przed 10 stycznia (o ile jakiś będzie).

Gość Korba22
Nowe przepisy wchodza dokladnie 19 stycznia 203 roku.

Jeszcze nie wiadomo czy zmiany na pewno wejdą od stycznia, ośrodki egzaminacyjne nadal są nieprzygotowane do nowych testów.

To ja się wypowiem bo dokładnie wypytałam instruktora. Nowe przepisy (o ile w ogóle wejdą) wchodzą 19 stycznia. Jeżeli zaczniesz kurs na starych zasadach ale nie zdasz do tego 19 stycznia ani teorii ani praktyki wtedy już obowiązują Cię nowe zasady. Ja mam zdaną teorie,ona jest ważna pół roku czyli w moim przypadku do Kwietnia. W zdawaniu znacznie różni się tylko teoria,więc jeżeli nie chcesz zdawać nowych musisz wyrobić się przed 19 stycznia. A praktyka w zdawaniu niczym się nie różni,ale wchodzą nowe przepisy,które dość znacząco utrudniają życie młodym kierowcą np 2 letni okres próbny.

Gość szybkoboniemamczasu
dzieki wielkie