Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jasia26

Na Skoliozę - klawiterpaia ?

Polecane posty

Gość Jasia26

Witam, jestem z Wrocławia, mam 26 lat i skoliozę, w odcinku lędźwiowym. Skrzywienie nie jest duże, ale boli przy gwałtownych ruchach, zwłaszcza gdy długo siedzę, lub w inny sposób nadwyrężę kręgosłup. Chodzę na rehabilitację, ale martwię się tym bólem, który nie pozwala mi wykonywać wszystkich ćwiczeń. Podobno w takim wypadku pomaga klawiterapia. Fizjoterapeuta powiedział mi, że mam silne napięcie mięśni, ucisk na nerw i metody refleksoterapii powinny pomóc. Ktoś próbował klawiterapii w podobnym przypadku ? Pomogło ? Mieszkam we Wrocławiu, ale tu nie mogę znaleźć żadnego specjalisty od klawiterapii, może gdzieś poza Wrocławiem ?

Gość Jasia26
Po pierwsze, dziękuję za odpowiedź :) 120 zł... łącznie z dojazdem wyjdzie 2x tyle :/ Naprawdę nikt nie wykonuje tego typu zabiegów we Wrocławiu i okolicach ? Ten "zdrowy-kregoslup.pl" wygląda mi na stronę jakiś szarlatanów. Klawiterapia zalicza się do metod niekonwencjonalnych, ale polecają ją sami lekarze. Na podanej przez Ciebie stronie, nie ma nawet ceny zabiegu... zawsze wydaje mi się to podejrzan.

tez mialam takie wrazenie, przyznam ze nawet nie wiem gdzie ta ulica... we Wrocku jest kilka miejsc gdzie wykonuja masaze, moze ktos jednak zna ta technike odpowiedzialam bo sama jestem chora [skolioza, dyskopatia, niedowlady miesniowe] i tak mysle czy to faktycznie mogloby pomoc...ale jeszcze poszukam w necie, moze cos znajde