Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa nowozelandka

Życie w Nowej Zelandii.

Polecane posty

Gość nowa nowozelandka

Witam, Chicałam zapytać jak wygląda życie w Nowej Zelandii. Myślę o przeprowadzce na stałe. Ale nie wiem, czy jest ciężko o pracę (wg strony imigracyjnej łatwo), jak wygląda życie takie po pracy. Czy żyje się łatwiej niż w Polsce. Jakie są zarobki, nastawienie rdzennych mieszkańców na imigrantów?

Gość gffdgfgfgffg
no tam dostac sie to to samo co usa. a jeszcze gorzej zeby pracowac. masz pozwolenie to sobie prace dostaniesz powodzenia

Gość Kochanka Franka
NZ to świetny kraj na wakacje,ale życie jak życie.Jesli chcesz przenieść sie na stałe to musisz mieć pozwolenie na prace i kasę na to żeby przeżyć ,nie wiem ile ale np 3 mies.domy są drogie do wynajęcia,ma masz papiery jako pielęgniarka,ale nie oznacza to ze bedą akceptowane w NZ może sie okazać ze będziesz zaczynać jak uczniak.Wazne tez jest na jakim poziomie jest twój angielski.

Gość -----Mi
Poczytaj moze o przestepczosci. Podobno tam strasznie wzrosla. Tak jak bezrobocie. Z praca to bym uwazala, bo nawet jak jestes na liscie zawodow pozadanych to mogli zrobic blad w kalkulacjach. Ja jestem w Australii i niby tu brakuje specjalistow z mojej dziedziny, a od pol roku nie moge pracy dostac. Dobrze,ze moj facet szybko dostal i mozna spoko wyzyc, inaczej byloby naprawde nieciekawie.