Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolazkola

Gdybyście chcieli wspomóc jedną organizację to jaki typ byście wybrali?

Polecane posty

Gość lolazkola

chodzi mi o to która była by dla was ważniejsza i bardziej pożyteczniejsza dzieci w hospicjum czy schronisko albo jeszcze inna

Gość rgtsrtgrdsgtsd
schronisko dla zwierzat

dzieci w schronisku? nigdy! juz tych bachorów zbyt wqiele, w hospicjum , nie warto i tak wyzdychają. jedyne co warte to krokodylki nowozelandzkie. no i trosze moze na schroniska dla kotow i myszy

Gość breslauerin
organizację wspomagającą badania naukowe, dającą granty na badania i stypendia dla naukowców.

Gość nie testowane ale chyba
dzieci

Gość jednoosobowy głos tłumu
zdecydowanie jakas organizacje przestepcza. np partie polityczna

Gość na PiS bym dała
i na tatkę Rydzyka

Gość Badania Eugeniczne
Szczególnie instytut im. dr mengele :classic_cool:

Gość waham się, ale
wygrywa opcja - nowe druty do obozu koncentracyjnego

Gość lolazkola
jeżeli ktoś chce wspomagać fundacje wystarczy wysłać sms na wielu stronach fundacji jest taka możliwość wspomożenia np. http://konie-pegasus.pl/

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
TKOPD Terenowe komitety ochrony praw dziecka. Bo nie pobieraja kasy jako jedyna znana mi organizajca i zajmują się tym co jest naprawdę potrzebne a nie bandą kundli. Tylko dziećmi bitymi w waszych blokach bo nie macie jaj tego zgłosić. Załatwianiem dokumentów dla dzieci itd. Innej dobrej organizacji naprawdę nie znam..... hmmm owsiaka tu opisywałem, prezydentowa tvn straszna masakra. Naprawdę ciężko mi coś innego. Domy dziecka żebrają i dostają kasę na potęgę. A dzieciaki nic nie dostają. W wielu takich szefowa ma służbowe auto klasy suv. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Zawsze daję na nich podatek. I jeśli nie dawał bym im to dawał bym jakiejś znanej mi rodzinie z chorym dzieckiem. Ale nie znam takiej.

Domy samotnej matki mi przyszły jeszcze do głowy. Bo z brata alberta itd żębrzą dostają dotacje itd. A samotne matki często muszą się same opłacać czynsze itd. A gmina jedynie daje im mieszkanie. I to ma być pomoc 20 matek w 4 pokojach i jeszcze muszą płacić za rachunki itd.

Czasem zawozimy coś do schroniska tzn karmę albo legowiska do spania :) poza tym mamy "adoptowanego" murzynka odziedziczonego po babci tzw adopcja serca. Ogólnie jestem przeciwna pomocy organizacjom, których nie mogę osobiście sprawdzić i zobaczyć na co poszła moja kasa, dlatego nie pomagam hospicjom ani nie wysyłam bezsensownych sms-ów wspierających fundacje, ale gdybym znała jakieś konkretne dziecko chore i potrzebujące kasy na leczenie na pewno bym przekazała jakieś pieniądze.

Gość lolazkola
"dlatego nie pomagam hospicjom ani nie wysyłam bezsensownych sms-ów wspierających fundacje, ale gdybym znała jakieś konkretne dziecko chore i potrzebujące kasy na leczenie na pewno bym przekazała jakieś pieniądze." może i masz racje z smsami ale jak znaleźć ludzi którym można pomóc i to ze tak powiem niewiele bo sms kosztuje 5 10 zł i nie każdy ma kasę by tak w pełni pomagać

Gość lubieKiedyJestemSama
Wystarczy napisac do fundacji z prosba o pomoc i zobaczyc ktora sie odezwie. Ja teraz znajduje sie w ciezkiej sytuacji i na kilkanascie maili tylko 2 fundacje sie odezwaly :(

Rozumiem co masz na myśli, ale pomyśl że większość kasy którą wpłacasz za sms-a nie idzie wcale na pomoc dzieciom :o co więcej NIGDZIE NIKT n ie rozliczył takiego sms-a że tyle idzie na koszta fundacji a tyle i tyle na pomoc dzieciom. Dlatego nie wysyłam i koniec. Bo no taki Owsiak moze i zabierze sobie sporo kasy z WOŚP ale jednak ogromna większość idzie na pomoc dzieciom i gdyby się ktoś uparł moze pojeździć po szpitalach i policzyć że sprzęt faktycznie jest...a sms-ów nie mozesz w żaden sposób sprawdzić

Gość lolazkola
no ale w takim razie komu pomagać?

Ludzie jak wy pierdolicie... Poczytajcie kiedyś moje posty... Czy tylko ja tutaj mam mózg?? Z owsiakiem w skrócie jest tak. Z zebranej kasy rozlicza się - koszty działania. Czyli jakieś 500tyś wystarczy popatrzeć na zeznania zależy od roku bierze dla swojej żony, utrzymania biura, utrzymania firmowych aut itd. Ale w czym jest myk?? Otóż w tym ze co najmniej 2 stacje nadają w dniu wielkiej orgiestry napierdalają o nim od rana do wieczora!!!!!! Koszt 1 minuty reklamowej to nawet 1mln pln. Więc na czym zarabia owsiak krocie?? na : a) napierdalaniu we wszystkich stacjach przez cały dzień. Ma z tego ok 50- 100 tyś za 1 min * co najmniej 8h * 2 stacje łatwo policzyć. b) z reklam emitowanych w czasie transmisji ma ok 20 - 25% * 1mln * x minut dajmy na to że łacznie reklam w tym dniu jest ok 3 - 4h na dwóch stacjach. Więc proste on nie ma po co naszej kasy podpierdalać bo mu się to nie opłaci. Jakby podpierdolił ludzie by nie dali. Nie dali by nie było by orkiestry nie był by orkiestry nie było by show. Nie bylo by show nie było by nadawania w tv. Nie było by nadawania nie było b by kasy dla niego. Więc odpowiedz sobie czy jakbyś dostała za 2 dni ok 20MLN pln to byś zapierdalała czyjąś kasę??

A i taka z ciekawości jak by ktoś nie widzał owsiak ma 4 auta terenowe. Ochronę. I nikt nigdy go nie widział. Jest to najbardziej zarabiające show w polsce. Dodatkowo ma jeszcze 2. Rajdy terenowe i woodstok Wystarczy wpisać w google auto owsiaka wel auta owsiaka. Ale ja uważam że to plus dlaczego? Po 1 zapierdala kasę z TVP Po 2 robi coś dobrego Po3 nie kradnie mojej kasy

No też przecież sugerowałam że lepiej już dać te 5 albo 10 zł do skarbonki wolontariuszom Owsiaka niż wysyłać sms-y na fundacje. Takie jest moje zdanie, mozecie sie z nim zgadzać albo nie

Gość lubieKiedyJestemSama
Jak chcecie komus pomoc to mozecie mi pomoc. Nie chce pieniedzy ani ubran. Potrzebuje opalu na zime :( Od kilku mies jestem bez pracy i juz mi sie wszystkiego odechciewa. Dzisiaj z bezsilnosci az sie pobeczalam na mieście. Skonczyl mi sie chleb a dopiero w piatek dostane pare groszy (261zł). Na szczescie dziecko ma obiady w szkole. To jest najgorsze jak czlowiek nie moze zapewnic nic dziecku i musi żebrac bo co mi zostało? :( Dzisiaj zanioslam cv na kopalnie moze ktos sie w koncu odezwie

Gość lolazkola
Owsiakowi bym nie dała :O

Wszystko masz napisane wyżej... O tvp kwasniewsiej nawet mi sie nie chce bo bym żygał. Ludzie miejcie trochę muzgu wpiszcie np zeznanie podatkowe tvn nie jestes sam. I tam macie np wydatki na spotkania rady biznesowej. xxmln. Widziałem np wydatki na bankiet 0,5mln. Chleją piją i robią ładne miny za twoją kasę. Dlatego jw. TKOPD, Prywatni ludzie vel owsiak bo zapierdala kasę z tvp co jest dla mnie + mimo że więcej zarabia niż uzbiera na te szpitale. Innej dobrej nie znam.... Amen znikam z wątku. Zażalenia i pytania na gg bo naprawdę nie wracam na wątki

Gość kolikor
napewno nie schronisko dla zwierząt, zwierzęta bez właścicieli należy USYPIAĆ !!!!!!!