Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonnenschein22

Związek z kuzynką

Polecane posty

Gość sonnenschein22

Jestem z kuzynką od 3 1/2 lat. Nasi pradziadkowie to bracia. Nigdy się nie znaliśmy bo jej tato umarł jak miała 5 lat i kontaktu do rodziny nigdy nie mieli bo wyprowadzili się do Niemczech. Poznaliśmy się w Polsce i dopiero później się dowiedzieliśmy ze jesteśmy kuzynami. Zakochalismy się w sobie i nikt z rodziny też nie miał z tym problemu. Chcemy wsiąść ślub i mamy plany też by dostać co najmniej 1 dziecko ale boimy się ze będzie one chore. Czy ryzyko jest wysokie ze będzie one upośledzone ? Proszę o "normalne" odpowiedzi. Dziękuję z góry.

Gość Xeq
To wsięście slub.. A macie zamiar kupic dziecko czy gdzies rozdaja?

Gość sonnenachein22
wziąć* (sorry) Prosiłem o normalne odpowiedzi!

Gość To ja to widze tak..
Jeśli para blisko spokrewniona wyda potomstwo może nastąpić wzmocnienie recesywnych i dominujących cech zarówno negatywnych jak i pozytywnych. Wynik takiego związku może być zarówno albo bardzo niekorzystny albo bardzo korzystny zależnie od danego układu genetycznego w zbiorowości, w obrębie której zachodzi mieszanie genów" A dodatkowo: Kazirodztwo przestępstwo polegające na dopuszczeniu się obcowania płciowego w stosunku do wstępnego, zstępnego, przysposobionego, przysposabiającego, brata lub siostry. Stypizowane w art. 201 Kodeksu karnego z 1997 jako występek. Czyn zabroniony również w kodeksach karnych z 1969 i z 1932 (w tym ostatnim w węższym zakresie, ponieważ zakazowi nie podlegało obcowanie z osobą przysposobioną lub przysposabiającą). Wikipedia

Gość wydaje mi się
dlaczego usunięto moją wypowiedz ?? pisałam, że to już za dalekie pokrewieństwo i nie powinno byc problemu ze ślubem czy chorobami dziecka

Gość wredniucha05
żadne z was kuzynostwo - dziesiąta woda po kisielu - a jak już "dostaniecie" dziecko, to zróbcie badania prenatalne

Gość sonnenschein22
Dziękuję wam za odpowiedzi "wydaje mi się"- nie usunęłam żadnego komenarza, ale przeczytałem go. Jesteś pewny i o tym już gdzieś słyszałeś czy tylko tak myślisz ? "wrednicha05" ty tak samo jesteś tego pewna ? Bardzo bym się cieszył i był bym szczęśliwy jak tak by było. Robi się te badania u ginekologa czy gdzie ? Są one bardzo drogie ?

Gość sonnenschein22
Jesteście tam ? Halloo :D

Gość sonnenschein22
Piszcie coś !! :P

Gość opanuuujcie sie
zboczency, kazirodztwo

Gość IlooOoo
takie samo prawdopodobieństwo, że dziecko urodzi się chore, jak w przypadku osób niespokrewnionych - oglądałam ostatnio rozmowę z genetykiem na ten temat

Gość nikola**
kuzynami jesteście wtedy jak wasi rodzice są rodzeństwem