Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lejla83

donos do urzędu skarbowego

Polecane posty

nie linczujcie mnie tak od razu. mam powód żeby to zrobić. chcę napisać donos do urzędu skarbowego na osobę która wynajmuje dom i nie płaci od tego podatku. generalnie co robi właściciel domu to wisi mi i powiewa. ALE chcę się pozbyć tej osoby która ten dom wynajmuje. jest to rodzina patologiczna, alkoholicy. od samego początku same problemy, awantury, szkody, otruli nam kota, ich pies zniszczył nam ogrodzenie, a teraz już przegięli, włamali się w środku nocy do naszego domu i kurwa po pijaku usnęli na podłodze podczas tego :o dlatego postanowiłam się tym zająć też w ten sposób. chciałam zapytać czy ktoś wie jak się pisze taki donos żeby musieli go rozpatzreć

Gość alittte
zems sie -to sluszna sprawa

Gość alittte
urzad skarbowy tak jak inspekcja pracy -ma obowiazek rozpatrzyc kazdy anononimowy donos

Gość mike_maruda
mozesz wyslac maila albo list tylko z danymi i nazwiskami zeby potraktowali to serio

właśnie zastanawiam się czy mailem można bo bym to od ręki wyslała

każdy donos jest rozpatrywany nie wazne w jakiej formie go złożysz abyś nie podawała swoich danych bo będziesz miała tyle ciągania ze szok wiem bo moja szwagierga pracuje w urzedzie oczywiscie musi byc adres i na kogo ten donos

Gość kjhf
może być i mailem, ale konieczie dopisz adnotację, że wysyłasz do wiadomości do izby skarbowej w mieście wojewódzkim i do ministerstwa. Ze strachu przed kontrolą wyższej instancji wezmą się za sprawę.

Gość ja ci radzeeecf
a nie mozesz tego zgłosić na Policję? :o albo skontaktuj się z właścicielem domu że zgłosisz do US jak nie zrobi porządku. Donos może nic nie dać.

Gość mike_maruda
urzad skarbowy to nie detektywi nie sprawdzaja kto wyslal tylko co zawiera :/

Gość igna al
bzdura że donos nic nie da, wynajmowanie domu bez odprowadzanych podatków to US od razu się zainteresuje nie pisz głupot napisz maila z biblioteki

Gość mike_maruda
na policje akurat trzeba podac dane kto zglasza haha predzej dostanie w łeb od sasiada a jak cos sie stanie to zawsze bedzie na nia

właściciel i policja już wiedzą ale co oni zrobią, pewnie nic :o a ja dłużej tej patologii nie zamierzam tolerować. chcę wszystkimi możliwimy sposobami zadziałać

Gość igna al
i ta patologia płaci za wynajmowanie włascicielowi ?

ja nie wiem kto mu płaci, ale drugi rok tam mieszkają więc ktoś to płaci, może dorosłe dzieci im płacą albo co

Gość szybka kolej
Jesli wlasciciel mieszkania wie o tym i nic z tym nie robi to ty tez nie musisz miec skrupuly

Gość gość
ja p*****leeeeeee typowa polska mentalność, donosić, skoro ci właściciel nic nie zrobił to dlaczego jemu chcesz zrobić krzywdę???????? Lepiej pogadaj z wlascicielem żeby ich wyniósł z tego domu i go uprzedź że jak dalej tak będzie to pomyslisz o innych środkach, a nie od razu z donosem !!!!! ludzieeeeeee konfidenci

Gość gość
Napiszesz donos,ud*pia Go.Dostanie kare,bedzie musial niezle wybulic i co?Czy to spowoduje,ze pozbedzie sie tamtych ludzi?Jesli placa,to watpie.Postaw Mu ultimatum,albo wykurzy patologie,albo doniesiesz.Wtedy bedzie mial nad czym myslec,a wybor bedzie raczej oczywisty.Skarbowka przylozy Mu kare,ale patologia sie nie zajmie.I bedziesz w punkcie wyjscia.No chyba ze sie myle i damy z US wpadna tam z "bejzbolami" i zrobia porzadek.

Gość gość
Napisz donos, jak najbardziej, zanim Ci jeszcze wieksze szkody w domu wyrzadza. Wymysl jakies falszywe dane, jesli mieszkasz w wiekszym miescie, to wybierz adres duzego osiedla, tylko wpisz nieistniejacy blok zeby ktos niewinny nie mial problemow. Wpisz jakies popularne imie i nazwisko, tylko nie Nowak i Kowalski. I tyle, zadna filozofia.

Gość gość
Anonimowy donos masz prawo zgłosić. Nie wiem dlaczego idioci wyżej piszą o anonimowym donosie, a potem każą Ci wymyślić jakieś nazwisko. A jakby mi się ktoś włamał do domu, to bym go zasztyletowała. Mój teren, moje zasady.

Gość gość
Urząd skarbowy nie robi nic z anonimowymi donosami. Zenujace.

Gość Panoramix12234433332344r33

Julia Wieniawa znana wam osobistość ma 21 lat żadnej szkoły ani zawodu a już kupuje apartament za 1.9kk nie interesuje was to może?