Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana allegro

jak zwrócić towar na allegro? pomocy

Polecane posty

Gość oszukana allegro

kupiłam przedmiot na allegro, wart kilkaset złotych, powiedzmy ze jest to sprzęt agd. W opisie aukcji było napisane, że jest nowy, zdjęcie było robione z daleka, więc nie było widać nic co mogłoby wzbudzić moje podejrzenia. Dostałam przesyłkę i po otworzeniu okazało się, ze sprzęt jest mocno używany (ślady użytkowania, a do tego okropny brud), nie było żadnej instrukcji więc namęczyłam się z uruchomieniem tego, a po włączeniu okazało się %

Gość dsifdsfs
co się okazało?

Gość lalalalalaaaaaaaa
Wibrator to nie sprzet AGD ;)

dzwoń do sprzedawcy poza tym takie drogie rzeczy odpakowuje się przy kurierze i zwraca od razu

Gość oszukana allegro
Przepraszam, nie wkleiło się całe ;) a po włączeniu okazało się że wydobywa się z tego straszny smród. Pisałam maila do pana sprzedawcy (nie była to firma) i nie odpowiada. Mam numer telefonu, ale jeszcze postanowiłam nie dzwonić, chciałabym się rozeznać co mogę w tej sytuacji w ogóle zrobić. Chcę mu to odesłać i dostać swoje pieniądze. Co jeśli on nie będzie chciał współpracować? Pomocy...

Gość oszukana allegro
odebrała to moja teściowa i pytała (na moją prośbę właśnie) czy może otworzyć, ale kurier powiedział, że wszystko jest tam ok, że nie ma potrzeby...

Gość basikkkkkkk
masz prawo do 10 dni odeslac towar!!!

oni zawsze tak mówią towar zawsze się otwiera przy kurierze:P no i bierze się opcję, że płaci sie przy odbiorze, wtedy jak coś jest nie tak to się nie płaci i zwraca towar:) a teraz szukaj wiatru w polu

Gość oszukana allegro
płacone było przy odbiorze :O otworzyłam to dopiero wieczorem, jak wróciłam do domu

Gość oszukana allegro
proszę powiedzcie mi (jeśli ktoś się na tym zna) jakie ja mam prawa i czego mogę wymagać?

Gość Członek_Forum
Jak ci facet nie odda kasy zgłaszasz oszustwo allegro i oni już wiedzą co mają zrobić powodzenia!

Gość zzzzzxxzxzxzz xxxxxx
przez dziesięc dni możesz towar zwrócić jeżeli był kupowany online ma być w takim stanie jak go otrzymałaś , nie może mieć uszkodzeń mechanicznych spowodowanych przez ciebie - jeżeli nie przyjmie zgłaszasz sprawe do serwisu allegro a także to urzędu spraw konsumenta czy jak to tam się zwie. Napisz do tego sprzedawacy: - że zwracasz towar w ramach obowiązującego prawa o możliwości zwotu towaru do 10 dni od zakupu online.... a następnie wysyłasz mu paczke, dobrze zapakowaną, zapięczętowaną i najlepiej ubezpieczoną na wartość którą zapłaciłaś (wiem dodatkowe koszta) dodatkowo opcje wybierasz potwierdzenie odbioru.... (niedawno robiłem też zwrot ale do sklepu - dużego i poszło bezproblemowo) i czekasz na zwrot kasy - jak nie będzie chciał oddać to zwracasz się do tych organów co napisałem na początku

Gość basikkkkkkk
odeslij towar i włóż kartkę z informacją dlaczego odsyłasz i danymi do zwrotu pieniędzy i czekaj na kase, jeżeli nie dostaniesz pieniędzy zgłaszasz całą sytuację na allegro i możesz też na policję o czym informujesz sprzedającego.

Gość oszukana allegro
Kup teraz. Czyli odesłać i czekać na pieniądze tak? Nie do końca zrozumiałam o co chodzi z ubezpieczeniem? Gdzie ubezpieczyć? Jakie są zasady? Na cenę przedmiotu, czy razem z przesyłką? Czy te pieniądze otrzymam z powrotem?

Gość oszukana allegro
up...

ubezpieczenie (poczta lub kurier) jest na wypadek gdyby po otrzymaniu nawijał że zwróciłaś mu uszkodzone urządzenie - w takim przypadku pelną odpowiedzialność (zgubienie, zniszczenie) za transport przejmuje wspomniana poczta czy kurier ja zwracałem tablet - przez poczte - paczke ubezpieczona na 700zł i z opcją "delikatnie" "polecony" (wtedy przesyłka jest monitorowana) i z opcją powiadomienia o dostarczeniu, - i koszt był 40zł to nie tak strasznie przy 1,5 paczce , porządnie zapakuj......przy cięższej paczce i wartości będzie drożej. Kurier też jest też droższy Wyślij mu też maila z treścią o której ci pisałem (tak by było udokumentowane że zwracasz - a nie tylko list do paczki

A działa? Więcej nerwów stracisz próbując to wysłać. Odeślesz i co? A jak Ci kasy nie odda? Nie będziesz mieć ani sprzętu ani kasy.

w przypadku do 10 dni - nie ma obowiązku pisać dlaczego zwraca towar Zwraca i już ma takie prawo.

Gość oszukana allegro
czyli po kolei - pakuje dobrze paczke (waży to cholerstwo ponad 5 kg), zanoszę na pocztę (czy do firmy kurierskiej), ubezpieczam (o cenie ubezpieczenia rozumiem decydują oni), a jemu wysyłam maila, że wysyłam towar, który nie spełnił moich oczekiwań (bo...), czekam na potwierdzenie dostarczenia. Potem do niego piszę/dzwonię a jeśli nie chce współpracować, to zgłaszam sprawę do allegro i serwisu konsumenta, tak? Jaką mogę mieć pewność, że dostanę z powrotem moje pieniądze? Kto mi je wypłaci? Allegro? dzięki za pomoc...

Gość adfasfsas
najpierw się z nim skontaktuj bo menda może nie odbierać przesyłki i cię olać :classic_cool:

Gość oszukana allegro
działa, ale to jest jakieś pokrzywione, nieźle się namęczyłam, żeby to zadziałało. Jest oblepione brudem, to według mnie jest bardzo wysłużony sprzęt... może gdyby to o mnie chodziło, to bym odpuściła, ale zamówiłam to szwagierce i co ja jej powiem - chciała nowy a tu... :O

ad1: nie ma znaczenia czy działa czy nie działa - jeżeli ktoś jest niezadowolony z zakupu online to ma prawo do zwotu przed 10 dniami... jezeli będzie się wykręcał to postrasz go policją, że zgłoszasz na allegro czy tym urządem konsumentów - jak taki sobie malutki cwaniaczek to z pewnością przestraszy się i odda kase, natomiast jak rasowy oszust pozostanie ci walka o pieniądze Pytanie też czy na samej aukcji nie było informacji w jakim stanie jest urządzenie jednak i w takim przypadku masz do: ad1

otwiernąłem skrzynke pocztową :) tytuł maila: :Oświadczenie Odstąpienie od umowy zakupu przez (nazwa sklepu czy sprzedawacy ) (nazwa produktu) w ramach zwrotu przed minięciem 10 dni od zakupu. treść maila: Oświadczenie: Dnia ....... 2012 Odstępuje od zawarcia umowy zakupu (nazwa urządzenia) zgodnie z prawem, mówiącym o możliwości zrezygnowania z umowy do 10 dni od zakupu w sprzedaży na odległość. nazwa produktu został zakupiony (data) 2012 za pośrednictwem serwisu Allegro, został mi dostarczony (data) 2012. Imie nazwisko, dzisiejsza data, adres + np login na allegro. up)Ubezpieczenie sama sobie wybierasz, czyli najlepiej tyle ile zapłaciłaś

Gość oszukana allegro
w opisie aukcji były tylko tzw dane techniczne, ani słowa o tym, ze sprzet byl uzywany chocby raz... w opisie jak byk stoi NOWY :O komentarze same pozytywne, choć dużo ich nie ma bo 45 (wszystko za sprzedaż) mąż ma do niego zadzwonić, zobaczymy jaka będzie jego reakcja...

dopisek: nazwa produktu został zakupiony (data) 2012 za pośrednictwem serwisu Allegro od sprzedawcy (imie nazwisko, nazsa, adres, login sprzedawcy) , towar został mi dostarczony (data) 2012.

Gość oszukana allegro
zzzzzxxzxzxzz xxxxxx dodaj moj temat do ulubionych dobrze? czekam az moj maz znajdzie chwile zeby zadzwonic i zobaczymy co dalej

ok jak coś to pisz jak się przestraszy że to na pewno odda ;) najlepiej ten tekst co podałem to też jeszcze w formie załącznika doc, pdf jako takie urzędowe pismo