Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to może ja .........

grudka śluzu - codziennie

Polecane posty

witam, jestem w 39 tygodniu ciąży, termin mam na połówkę listopada. Od jakiegoś tygodnia zazwyczaj rano na bieliźnie znajduję grudkę białej gęstej wydzieliny. Sama nie wiem co ona może przypominać, może katar albo białko kurze. Na początku wydawało mi się że to ten czop śluzowy, ale tutaj po wyjściu takiego śluzu nie mam kompletnie żadnych upławów, jest sucho. Czy ktoś miał takie upławy ?

Gość kaftanik niebieski
o nic sie nie martw, to jest norma

dziękuję bardzo za odpowiedź, myślice że to jest czop śluzowy? miałyście takie coś przed porodem ? czy przed porodem jest zwiększona ilość śluzu czy właśnie tak to wygląda? Szukam jakiś zwiastunów porodu ;)

Gość czop nie jest GRUDKOWATY
z całą pewnością to raczej na infekcję wygląda

Gość eweliiiiiiiiina
Ja tak miałam przez mniej więcej od 38 tc. Takie smarki, albo budyń. Czasem z lekką smugą krwi. Ciągle myślałam, że to czop i przygotowywałam się na poród, a tu lipa urodziłam po terminie ;)

eweliiiinnaa dużo urodziłaś po terminie, miałaś wywoływany ? Myślisz że to była infekcja?

Gość eweliiiiiiiiina
Nie miałam wywoływanego, chyba, że wywołałam go chodząc po schodach częściej niż zwykle ;) 3 dni po terminie. A co do tego śluzu to nie wiem, ale infekcji raczej żadnej nie miałam.

ja mam tak samo, jestem 3 dni po terminie i tez sie zastanawiałam co to i czemu tak mało jesli ten czop to jest czop,, dzis byl lekko różowy wiec domniemywam ze to on

melduję że u mnie też jest gęsty śluz codziennie, nie jest to infekcja. W piątek u gina dowiedziałam się że czopa juz nie ma, przypuszaczam że to są jakieś resztki czopa, mi wyłazi jak mam jakieś skurcze taki właśnie glut. Po odejściu gluta jest czysto, w pierszej ciąży też tak miałam, aż po kilku dniach wreszcie schodził glut z krwią , urodziłam 4 dni przed terminem. Też nie wiem co to mogło być :P

.

Licze ze ktos mi odpisze i wie cos na ten temat. Termin wg miesiaczki mam na 1 maja a wg usg chyba 8maja ale lekarz sugeruje sie 1 maja. Mialam w Poniedzialek wizyte rozwarcia nie bylo ale szyjka sie juz skraca i w ten sam dziec wieczorem zauwazylam gesty sluz w kolorze brazowym i na drugi dzien tez mialamtaki ale dzis juz jest cisza czy to moglbyc czop sluzowy bo nigdy takiego nie mialama to juz 39tydzien jest. Wizyte mam w nastepny poniedzialek wiec wtedy powiem o tym lekarzowi, ruchy czuje i wszystko jest o wiec do szpitala z tym nie jechalam. Kiedy moge sie spodziewac porodu albo czy ktos w tym temacie jest obeznany