Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakakkakakakkakakaa

Dwulatek z reguły grzeczny, ale

Polecane posty

gdy jest niegrzecnzy to jaką dac karę?

pomaga? dla mnie trochę dziwna kara, bo moje dziecko traktuje to jako zabawę... śmieje się wtedy, że kara itd:D siedzi te 2 minuty i gada do mnie mama kara mama kara:D wtedy mija mi cała złość:D a kara okazuje sie bez skuteczna

Gość nie mam dzieci ale moze
tlumaczyc co zle zrobil i czego nie powinien robic a nie karac?

tak też zwykle robię... tylko obawiam się, że czym córka będzie starsza tym będzie bardziej miała to za przeproszeniem gdzieś... Ktoś już prZeszedł ten etap buntującego się dwulatka? jak sobie radziliście ze wszystkim na nie:D?

Gość moze powiedz,ze nie kupisz
slodyczy czy tam cos co takiego zrobil?co znaczy niegrzeczny?

Gość moze powiedz,ze nie kupisz
nie wiem czy takie male sobie zdaje sprwe z tego co dobre co zle?choc przyznam nie mam dzieci, teoretyzuje ;P

Gość wlasnie jakies mieso BEEF
lepiej ukarac zaraz po zlym czynie niz pozniej nie kupic czegos jak dziecko zapomni za co jest karane

Chodzi o zwykłe buntownicze zagrywki:D Albo np. uszczypnięcie psa, bądź wymuszanie... takie codzienne przewinienia które testują moją póki co anielska cierpliwość:D

Gość jednoosobowy głos tłumu
cierpliwosc, stanowczosc i ignorowanie. tak sie lamie dzieci. te starsze oczywiscie kasa

Gość śmigła
przeczekać nerwy a potem tłumaczyć ze tak nie wolno. mam wnuka 2 i 4 miesiące. wychowuje go od 5miesiaca jak mama poszła do pracy. nie bić bo będzie jeszcze gorzej. wpadnie w szał.

śmigła=> o matko, a kto tu o biciu pisze?... skąd Ci coś takiego do głowy przyszło?

Gość śmigła
widziałam co robią młode matki. potrafią tak wrzeszczeć na dziecko. że się ludzie na ulicy odwracaja. szarpią za kołnierz. jedna tak kleła ze dziecko wyrzuciło smoczek że myślałam. ze jej coś zrobie.

śmigła=> też widziałam takie zachowanie-> matka wychodziła z dzieckiem od lekarza mniej więcej 4 latek... płakał, bo miał iść na szczepienie to ta go jeszcze poszarpała i nawrzeszczała, że ma się uspokoić... tacy ludzie nie powinni mieć dzieci... Ja zawsze wszystkim powtarzam, jak byś się czuł gdyby Ciebie ktoś uderzył za cokolwiek... Nie rozumiem jak można poniżać kogoś choć samemu nigdy nie chciało by się tego doświadczyć...