Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonora 11111111111111111

kurcze ludzie, kaczyński powiedział że był to mord, ponieważ myslał że był wybuc

Polecane posty

h ale nie powiedział kto go uczynił, a teraz wszyscy trąbią że oskarżył tego lub owego. bez sensu.

Gość kaczki - na - taczki
myslenie ma przyszłość ALE niewprawnym szkodzi... a jak było? kiedys sie dowiemy może to był tylko virus samobójstwa ostatnio grasujacy w tym kraju?

Gość MORDor nie?
Lubisz Tolkiena?

Gość 433445556676767
oni tylko na to czekają, żeby z niego szydzic i żeby ludzie na niego nie glosowali. ja akurat i tak jestem za nim, choc uwazam, ze powinien toche bardziej panowac nad sobą :/

lubie tolkiena

nie, nie mowil o rzadzie. mowil o tym ze taka smierc 96 osob to okropny mord. Jego błędem było to że bazował jedynie na artykule Rzepy, ale z drugiwj strony, jeżeli jego stanowisko, iż nie możan licyć na obiektywizm ze strony rzadu jest prawdziwy, to będzie mu trudno o inne źródła, jakoże do komisji miedzynarodowej pewnie nie dojdzie a inne nie zostana uznane jako rzetelne. No i tak. Wiadomo. Historię piszą zwyciężcy.

drażni mnie natomiast to że dziennikarze z poważnych radiostacji nawet nie sila sie na to zeby dociskac swoich rozmowcow gdy wyczuwaja brak konsekwencji intelektualnej niezaleznie od strony ktora ja prezentuje. szkoda.

Gość mowił o rządzie
jako rzetelną mozna uznac komisję która opiera się na dokumentach, faktach, analizach i zasiadają w niej specjalisci od wypadków lotniczych. na razie jedyną taka jest komisja Milera.

proszę zatem abyś przytoczyl zrodlo na ktorym sie opierasz. Po wymaga od ludzi żeby rozumieli slowa prokuratury, ty prosze, przytocz te slowa gdzie jaroslaw stwierdza ze zamach byl przeprowadzony przez rzad.

Gość mowił o rządzie
fakt. masz racje. mówił o mordzie... tyle udało mi się sprawdzić.

Gość mowił o rządzie
chociaz tutaj: Na zwołanej we wtorek po godzinie 13. konferencji prasowej, Jarosław Kaczyński zapowiedział, że domaga zwołania nadzwyczajnego posiedzenia Sejmu. Zażądał też dymisji rządu Donalda Tuska z powodu "jednego wielkiego mataczenia" w sprawie katastrofy smoleńskiej. x x czyli w ów mord zamieszany był rząd.

Gość mNFVKJ CO
wszystko jest sterowane tylko niezaleze media coś maja do powiedzenia , ale są blokowane , a na ich pytanie nikt nie udziela odpowiedzi gdzie zapis wydeo z wylotu samolotu z polski ? gdzie ? na lotniskach tyle kamer gdzie jakiekolwiek zdjecie z wylotu pominmy te mataczone co sie wiec stało ? dlaczego smigłowiec o najwiekszym unosie krazył nad miejscem katastrofy ? procedura jego uruchomienia trwa ponad godzinę , a godziny bły ranne , zas otnisko nieczynne . co sie stało z 11 tonami paliwa itd

akurat w tej sprawie byłam czujna. Podobnie jak w mediach mówiło się o tym, ze ten spęd macierowiczowski był zwołany jako odpowedz na artykuł, gdy jest to nieprawda, ponieważ ta komisja byla zaplanowana wczesniej i odbywa sie regularnie, tutaj odstepstwem bylo przyjscie kaczysnkiego - co faktycznie bylo odpowiedzia na artykul. Ale budowanie w mediach nastroju ze ta grupa sie zleciala by przejac wladze jest nieprawdziwe.

Gość mowił o rządzie
żaden smigłowiec nie krązył. to tylko bajania oszołomów

Gość mowił o rządzie
paliwo pozostało w zbiornikach x x co do "spedu". no oczywiście. nie mieli szans na przejęcie władzy...

Gość mowił o rządzie
ale eleonoro... jeden z radnych pisowskich pisał o przejęciu władzy, powstaniu itp...

nie, on mówił o mataczeniu w kwestii badania sprawy smoleńskiej, odkryć naukowców, nieszanownia dowodw etc. czyli tego o czym wszyscy wiedza. Teraz, zlało się to z ta afera, w sumie nie wywolana przez niego, i opinia publiczna ma przedstawiony znów zmanipulowany obraz. Bronie go bo widze kłamstwo po stronie pieknych i slicznych. Jednak dziwi mnie to ze ani on ani jego partia nie umie znaleźć ludzi pieknych i slicznych ktorzy by przedstaiwlai jego racje, summa summarum, mysle ze po pierwsze ostudziloby to radykalów, po drugie służyłoby to naszej demokracji.

Gość mowił o rządzie
Wygląda na to, że sosnowiecki radny PiS Tomasz Mędrzak poniesie konsekwencje wpisu na Facebooku, w którym wzywał do "szykowania się na przewrót i zamieszki, a w ich konsekwencji na zajęcie budynków rządowych". Chodziło o wyjazd do stolicy na organizowany tam 11 listopada Marsz Niepodległości. „Wzywam wszystkich chętnych na wyjazd, abyśmy hasło tegorocznego marszu 'Odzyskajmy Polskę' potraktowali dosłownie. Szykujmy się na przewrót i zamieszki w tym dniu, a w ich konsekwencji na zajęcie budynków rządowych. Nie ma już odwrotu" - napisał radny, wyjaśniając później, że był to tylko żart w facebookowej konwencji.

Gość mowił o rządzie
Nie znajdzie "pieknych" bo nikt normalny nie wierzy w zamach. A więc nikt tego nie przedstawi opierając się na faktach i dokumentach. To mogą zrobić tylko oszołomieni radykałowie. Zresztą uważam, że to oni trzymaja PiS przy zyciu i utrzymuja twardy elektorat.

znam wiele normalnych osob które nie tyle wierza w zamach. To nie jest kwestia wierzenia. To jest kwestia faktów. A fakty są takie że ja tej sytuacji nie rozumiem, i chciałabym ja zrozumieć. I tak jestem pobłażliwa w stosunku do Tuska ponieważ uważam że oddał Rosji dochodzenie ponieważ był na tyle naiwny.

piekni, fajni i na czasie w tym czasie ogladaja must be the music, po prostu tancz, albo dode :)

Gość mowił o rządzie
Jeszcze wróce do słów Jarosława K. x "„Zamordowanie 96 osób, w tym prezydenta RP, innych wybitnych przedstawicieli życia publicznego, to jest po prostu niesłychana zbrodnia. Każdy, kto choćby tylko poprzez matactwo, czy poplecznictwo miał z nią cokolwiek wspólnego, musi ponieść tego konsekwencje, w tym kierunku będziemy działali - zapowiedział Jarosław Kaczyński." i i Zażądał też dymisji rządu Donalda Tuska z powodu "jednego wielkiego mataczenia" w sprawie katastrofy smoleńskiej." x x A więc jednak, nie dosłownie ale stwierdził że rząd miał coś wspólnego z "zamachem"...

Gość mowił o rządzie
No własnie. I dokładnie. To jest kwestia faktów. I żaden fakt nie przemawia za tym, że to było co innego niż wypadek.

Gość mowił o rządzie
Nie oddał śledztwa Ropsji bo nie miał czego oddawać. Polska nie ma żadnych praw do prowadzenia śledztwa w Rosji. Na terenie Rosji może prowadzić śledztwo Rosja. Polska prowadzi śledztwa w Polsce. Równiez te dotyczące wypadku pod Smolenskiem.

Matactwo, bo ukrywanie faktów. Jeśli faktycznie jest to ukrywanie. Cóż moi drodzy, w kazdym demokratycznym państwie, taka władza musiałaby odejsc, wiec zbierzcie sie troche na obiektywny oglad tej sytuacji. Miał takie dane, uwierzył Gmyzowi. Z drugiej strony niepotrzebnie wypowiedział aż takie słowa. Ale - on znajduje się w sytuacji w której, jakas tam osoba ważna Muś popełnia samobójstwo, ci naukowcy twierdza to co twierdza, nagle dowiaduje sie ze są dowody, ale jest mozliwosc ze prokuratorua badz rosja to przyklepie. Inna sprawa, ze od polityka tego formatu i w takiej sytuacji wymaga sie samodyscypliny i jakiegos ogladu sprawy, swiadomosci relacji. I jeszcze jedno - bronice to co bronicie, macie do tego prawo, ale bronienie jednej strony, powoduje ze system sie degeneruje i beda postepowaly szkody dla calego ukladu wladzy badz mediów. czyli dla naszej przyszlosci i naszego bezpieczenstwa. Podobnie jak w swoim czasie tolerowane byly chamskie odzywki zarówno Sikorskiego jak i Palikota, czy kogo tam sobie chcecie.. Trzeba miec sumienie i myslec o dobru wspolnoty, poniewaz politycymysla kategoriami swoich partii.

Gość mowił o rządzie
Matactwo, bo ukrywanie faktów. Jeśli faktycznie jest to ukrywanie. Cóż moi drodzy, w kazdym demokratycznym państwie, taka władza musiałaby odejsc, wiec zbierzcie sie troche na obiektywny oglad tej sytuacji. x x Z jakiego powodu miałaby odejść?

Gość jego to powinni postawic
postawic przed trybunal stanu , zniesc immunitet i nalolzyc olbrzymia kare grzywny

Gość mowił o rządzie
Miał takie dane, uwierzył Gmyzowi. x x Nie mozna opierac swoich poglądów o to co napisali w gazecie. I to nie wazne w której. Chyba że taka gazeta cytuje fachowców, specjalistów czyli ludzi uprawnionych do wypowiadania się na dany temat. Kaczyński tak naprawde nie ma nic co wskazywałoby na coś innego niz wypadek. Nikt z upowaznionych przez swoją wiedzę, doświadczenie itp ludzi, nie uważa, że to zamach.

Podobno jeszze dzien wczesniej gazeta wyborcza publikowala artykuly z ktorych wynikało że prokuratura nie odnazlazła rzadnych substancji wysokoenergetycznych zjonizowanych czastek, ani tych od kosmetykow ani tych od bomb, a co jesli, gdyby nie artykul gmyza w ogole bysmy sie o tym nie dowiedzieli? Nie wiem, mam to w dupie, cala polska ma to w dupie. ja jestem inteligentna, jezyki znam, swoja wartosc znam i jak sie na to wszystko wkurwie to wyjade sobie z tego kraju. Dosc juz krwi wylanej na daremno , dosc tej fuszerki ze wszystkich stron. Przyprawia mnie to o smutek. A! czy wiecie że Polaków wyjechało za granice po wstapieniu do unii europejskiej tylu ilu w czasach stano wojennego? xoxo