Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gargulek525

biegunka?

Polecane posty

Gość gargulek525

moja 10 miesieczna cora od 3 dni robi dosyc wodnista kupke. czasami jest to tylko jak prut i mala plama zoltej wody. nie jest duza. daje malej smecte duzo do pica wody pomijajac te kupy jest radosna bawi sie je normalnie rozrabia. moje pytanie brzmi czy isc z nia juz do lekarza czy poczekac? dodam ze misia najprawdopodobniej bedzie zabkowac.

Gość gargulek525
prosze o pomoc

Gość matka 2,5 latka....
a smecte mozna podac tak malemu dziecka bez konsultacji z lekarzem?

Gość inna277
co to jest prut

Gość gargulek525
prut czyli gazy :-P skonsultowalam to z lekarzem ale w uk sa jacy sa. dopoki sie rusza to. nie umiera a jak sie nie rusza to po ptakach.

Gość przyczyna moze
mozna dawac smekte tylko mniejsza dawke.

Gość ojtam ojtam
dawaj probiotyk koniecznie - dużo bananów, jagód (ja daję słoiczek z bobovity), gotowaną marchew, ryż - odstawić mleko, i wszelkie słodzone rzeczy

Gość matka 2,5 latka...
nide wierze, ze GP w UK pozwolil Ci podac smecte! Oni podaja tylko elektrolity przy biegunce. Poza tym jesli mylisz, ze dziecko bedzie zabkowac to nic nie zrobisz, inna kupa moze byc wlasnie z tego. Wazne, zeby dziecko sie nie odwonilo.

Gość matka 2,5 latka...
wbrew pozorom sama woda nie zapobiega odwonieniu, musza byc wlasnie te elektroloty rowniez.

Gość agula8
dokładnie tak, przy gwałtownej biegunce zostaje zaburzone wchłanianie wody, dlatego konieczne są elektrolity, ja w pierwszej kolekności podaję orsalit, póxniej włączam probiotyki, wywar z jagód, marchwiankę i ogólne lżejszą dietę.Dopóki dziecko jest pogodne to można leczyc moim zdaniem w domu.