Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napiszcie Wyyyy.

Czym karmicie swoje koty?

Polecane posty

Gość napiszcie Wyyyy.

Bo ja już pomysłu nie mam, na pierś z kurczaka kręci nosem, na wątróbke czy inne podroby nawet nie spojrzy, nie wspominając o pasztecie np. Karmy puszkowej z zawartością 80% i więcej miesa nie tknie, twarogu i jajka także, już nie wiem co mu dawać prócz suchej karmy, którą zresztą też je w minimalnych ilościach(orijen, animonda,RC), co Wy dajecie swoim kociakom?

Gość niestety tak bywa na allegro
moje nie są takie wybredne

Gość napiszcie Wyyyy.
Mój też nie był:( Kurde nie mam pomysłów no:( Aaa wcina jeszcze karme mokrą najtańszą, dostał kilka razy i ją uwielbia, nie chce jednak by ją jadł.

Gość napiszcie Wyyyy.
Lubi też mleko, takie z zoologicznego, bez laktozy, daje mu je jednak w małych ilościach, 3 x w tygodniu.

Gość napiszcie Wyyyy.
4 miesiące.

Gość napiszcie Wyyyy.
I jogurt naturalny, dostaje 2 x w tygodniu, jedną łyżke, na tym sie kończy.

Gość o matko ,na mnie
musiałoby trafić zeby obszczymur przy takim wyborze dań nie chciał jeść ! przegłodzic gnoja jak ja swojego , kupować najgorszą karme przez tydzień i podniebienie bedzie miał jak nowe , nie zdechnie od tego a wręcz przeciwnie rozumu und smaku nabierze co to za kot ? rasowy ?

Gość napiszcie Wyyyy.
Dachowiec;)

Gość napiszcie Wyyyy.
I właśnie lubi bardzo najtańszą mokrą karme, ale nie chce go tym karmić bo wiadomo co tam w środku jest, poza tym to chorowitek taki.

Gość a ty nie lepsza
a jak dawno temu dawalasmu tabletke na odrobaczenie?

Ja mam dwa sierściuchy:) Jeden 2,5 letni dachowiec i 5 letni pers. Sucha karma-purina:wymieszana -na kule włosowe -dla kastratów -smakowa(kurczak,królik) Oprócz tego na zmianę na każdy dzień coś innego: -puszka kitekat -surowe mięso-wołowina -surowe serduszka drobiowe Do tego picie-woda Więcej nie daję bo to im wystarcza. Są zdrowe i mają piękną sierść :)

ja kupuje suche karmy czasem purina one, czasem perfect fit - niezla karma za nieduze pieniadze, oczywiscie w porownaniu do innych, czasami jeszcze taka jedna z tych lepszych, orijena jak mam przyplyw gotowki, i oczywiscie zawsze na stanie musza byc przysmaki zeby im czasem dac ;)

Czy byłaś już u weterynarza? Jeśli nie to się wybierz,bo kota trzeba odrobaczyć i odpchlić:)

Gość napiszcie Wyyyy.
Odrobaczany jest regularnie jeśli o to chodzi:) Perfect fit junior też mu czasami daje, chrupie nawet.

Gość o matko na mnie
kup mu suchą najtańszą najohydniejszą w smaku druga sprawa odrobacz kota , nie musisz isc do weta w zoologicznym kupisz tabletki

Gość napiszcie Wyyyy.
Byłam gdy miał 2 mce, jest odrobaczony,odpchlony,zaszczepiony, ma książeczke:)

Gość odpowiadajac...
Spróbuj surową, przemrożoną wołowinę.

Gość napiszcie Wyyyy.
Ogólnie ma dużo energii, sporo rozrabia, futerko też ma piękne, lśniące, tylko się coś wybredny zrobił.

Gość o matko na mnie
neisłychane zeby dachowy kot który w naturze zywi sie na śmietnikach wybrzydzał niejeden polak nie je takich frykasów jak opisałas moze on rzeczywiście potrzebuje śmieciowe jedzenie skoro najgorsze puszki wcina ?

bo ma za dobrze i mu sie w tej kociej dupce poprzewracalo :P

Najlepiej nie przyzwyczajać kota do monotonnych posiłków i nie namawiać. Zwierzę samo wie jakie ma zapotrzebowanie i tyle je ile mu w danym momencie potrzeba.

Gość napiszcie Wyyyy.
Surowego nie chce mu dawać, wg zaleceń weterynarza, każde mięso podawane kotu musi być uprzednio sparzone badz podgotowane, ale spróbuje z podgotowanym:)

Gość o matko na mnie
może ma mu tatar z tej wołowiny robić z cebulką i ogóreczkiem ? on ''śmieci'' szuka a nie witamin i zdrowia to mu smakuje

Gość napiszcie Wyyyy.
Proponujecie przegłodzić? Czy dać mu od czasu do czasu tanią puche?:-D

Gość odpowiadajac...
Zmień weta,bo widocznie ma małą wiedzę ;) Mięso surowe jest jak najbardziej wskazane - w końcu to kot je w naturze. Żeby jednak pozbyć się bakterii, należy takie mięso najpierw minimum 2 dni trzymać w zamrażalce. Potem odmrozić i śmiało podawać kotu. Koty szaleją za surowym kurczakiem, wołowiną.

Gość napiszcie Wyyyy.
Ale właśnie w tych śmieciowych puszkach nie ma nic zdrowego i dobrego, wiec czemu je tak wcina jak głupi?

Gość odpowiadajac...
Jeśli szukasz rzetelnych porad, to nie szukaj ich tutaj, tylko na forum, na którym są ludzie, którzy mają pojęcie. Polecam forum na stronie www.miau.pl

Gość odpowiadajac...
Wcina je jak głupi, bo te puszki typu Whiskas, KiteKat itd. mają w sobie polepszacze smaku i zapachu. Coś jak McDonald.

Gość napiszcie Wyyyy.
Też tak robiłam,ale ciągle się przez to zarobaczał, więc mu sparzam wrzątkiem albo gotuje. Poza tym, gdy dawałam mu surowe też kręcił nosem.