Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat pracy licencjackiej

sady powszechne

Polecane posty

Gość temat pracy licencjackiej

kto mi pomoze ? moze ma jakies materialy? wzielam sie za pisanie pracy, pochodze z malej miejscowosci tu ciezko o jakies materialy, na uczelni tez bieda z materialami bede wdzieczna za kazda pomoc

Gość Jessica lwy
sady powszeche sa na wsiach, powszechnie uprawia się w nich jabka, grószki i bzoskwinie :P

Gość Jan Smrodek
Jak już się czepiasz to grUszki, na litość boską!

Gość vgfescg
rosnom tam grószki,ślifki,japka i grejpfruty

Gość ixyyyyyyyyyyy
internetu nie masz, ze nie mozesz sobie poszukac?

Temat jest prosty i jasny, że jaśniej już być nie może. Nieco szeroki, chyba, że palnęłaś tylko hasłem. Piszesz o ustroju i funkcjonowaniu sądownictwa? W internecie też znajdziesz materiały, ebooki, ustawy, zajrzyj też do Przeglądu Sejmowego. Na dobry początek to akty prawne: Konstytucja, ustawa Prawo o ustroju sądów powszechnych, ustawa o SN, dla rozszerzenia tematyki: ustawa o KSSiP. Zajrzyj też do komentarzy, np. Gudowskiego. Tyle ode mnie.

Gość ixyyyyyyyyyyy
bo nie wiem czego oczekujesz - mamy ci zeskanowac ksiazki po 400 stron? a moze wyszukac na chomiku? piszesz prace a nawet sama sobie literatury znalezc nie potrafisz

Gość ixyyyyyyyyyyy
poza tym zanim sie decyduje na jakis temat to sprawdza sie ilosc literatury na dany temat, jej dostepnosc, wiarygodnosc i inne

Zacznij od dobrego konspektu... Ewentualnie rozrysuj sobie hasłowo tworząc ''drzewo'' uwzględniające wszystkie zagadnienia, nawet te najdrobniejsze. Choć o tym powinnaś wiedzieć. Powodzenia 🖐️

napisz prace o aksjologicznych podstawach twierdzenia , że wykręcono kogoś jak chłopa w sądzie

P.S. Nie zapomnij o zmianach, które pojawiły się na przełomie kwietnia/maja jak mnie pamięć nie myli... Tyczyły się przede wszystkim samorządu sędziowskiego, ale temat masz tak rozległy, że nie wiem czy o to w ogóle zahaczasz... Zwróć uwagę na stan prawny aktów z których korzystasz, musi być aktualny. Temat zobowiązuje, więc treść musi go odzwierciedlać. Skup się na organizacji, organach, zasadach funkcjonowania, nadzorze, KRS... W sumie z takiego materiału napisałby i parę prac, więc nie wiem w czym problem. Ok, to tyle. 🖐️