Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakartofelka

Pomożcie!Jesli macie jakis pomysł diabelski!jak zemscic sie na sasiadach...

Polecane posty

Gość mamakartofelka

A wiec mamtaki problem mieszkamy w domu na pietrze my na dole ONI! Oni maja 4 dzieci wiek ;9,8,3,3, .Matka dzieci pije na potege mieszka tam rowniez babka dzieci i 2 wujkow.Dzieciaki dra Swoje buzie od godziny 8 rano do godziny 14-15 pozniej sa kładzione i spia wszystkie do 19 a potem to juz jest HOROR.moja idzie spac o 20 i do 21.30 stara sie zasnac bo pietro nizej odgrywaja sie walki jak na wybiegu lampartów w ZOO.Ja musze troche poskakac albo właczyc muzyke na full zeby troche przystopowali ale czasem nawet to nie dasje efektof.A nie daj Boze jak zaczne odkurzac to ich babka na mnie z miotłom jest w stanie przyjsc ze dzieciaczki budze! Dodam ze mamy osobna klatke wejscie i ogrod.Ulzyło mi troszke ...

Gość wifigdansk
ciekawy temat ale niewiem co ci poradzic bo nie znam na tyle prawa...to chyba regulują jakies zarządzenia wewnętrzne,tzn regulamin społdzielni itp...chodzi oczywiscie o cisze nocną.generalnie cisza nocna jest od 22 do 6 rano i teoretycznie kazdy ma prawo hałasowac poza tymi godzinami,ale słyszałam o przypadku kiedy to sasiedzi się wsciekli bo ktos tam sobie ćwiczył na jakimś instrumencie i "pitolił" od rana do wieczora,zakłocajac ich spokoj,nie wytrzymali,oddali sprawe do sądu i wygrali,dziewczyna musiala zaprzestac tych cwiczeń.było to całkiem niedawno,w Gdansku.tak weic jak nie pomagają rozmowy z sąsiadami-dowiedz się jak to wygląda od strony prawnej,tzn.poczytaj regulamin społdzielni a w najgorszym razie idz do prawnika.acha i nagraj jak dasz radę te hałasy-zawsze się przyda.

Gość mamakartofelka
Niestety nie mamy tu zadnej społdzielni to jest zwykły dom z tym ze my mieszkamy na pietrze, U nich to pełen luz nawet koze potrafia zarznac na oczach dziecka....no nic jutro 6 zamierzam troche odkurzyca i moze nawet pralke puszcze a co mi tam...

Gość strawberry:):)
zglos do mopsu ze matka chla i zaniedbuje dzieci

Gość wifigdansk
ale pod coś ten dom podlega,pod jakiś regulamin. takie zagrywki bym odradzala-tylko ciebie wykonczą,zresztą twoja sprawa.

sprzedajcie dom rodzinie z ósemką dzieci niedosłyszących, kotem, psami i skuksem, a sami zamieszkajcie w ustronnym miejscu;)

Gość ja tez bym im smrodu
w mopsie narobiła !

Gość to i ja powiem
wspolczuje... ja bym sie bala z taka patologia mieszkac sprzedaj ten dom!

Gość mamakartofelka
nie jestem wlascicielem moja mama jest ale z Tym mopsem dobra sprawa czemu o tym nie pomyslałam? ONI posiadaj 3 psy ,4 koty stado kur i kaczek + 2 kozy ktorych jeszcze nie zarzneli...nie chce sie stad wyprowadzac bo okolica super gory ,las,jezioro 500m od domu. Jeszcze w czerwcu bul tu spoku bo ich nie bylo wprowadzili sie na dol bo im komornik chałupke zajał koszmar.Dzieci sa fajne tylko ze nie ma sie kto nimi zajac...

Gość Kdbjhoh
Efektof no pięknie

Gość Szczera baba
Wiesz co sasiedzi jednak sa wazniejsi niz piekne okolice, piekne okolice to mozesz podczas wakacji zwiedzac ale uzerac sie do konca zycia na wlasne zyczenie z PATOLogia????? Nie pojmuje. Sprzedaj dom lub zamien na cos innego! Poki co idz do mopsu niech sie zaknteresuja czemu dzieci nie sa w szkole w godzinach w ktorych powinny byc? Szkola podstawowa to OBOWIAZEK. Druga sprawa cisza nocna, dzwon na policje bez problemu jada do przypadkow gdy ktos cisze nocna zakloca. No i poza tym. Tu nie ma co mscic sie i walczyc z sasiadami tylko wiac mysl o swoich dzieciach!

Gość aguspagus
skoro ich dzieci chodza spac o 14:30 i spia do 19, to ja tak okolo 16:30 - 17, zaczelabym MOCNO halasowac, zeby jest obudzic, wtedy okolo 21 powinny pasc i pojsc spac :-). No, przynajmniej te, ktore maja 3 lata, bo te starsze to juz chyba nie spia. A nie chodza do jakiegos przedszkola? Ewentualnie naslalabym opieke spoleczna, albo poszla pogadac z dzielnicowym. Niestety, ale z niektorymi elementami trzeba ostro.

Gość mamakartofelka
starsze tez spia hałasuje ale jak widac efektow to nie daje do przedszkola nie chodza.

Gość tttttttttvvvvvvvv
Nie mscisz sie na sasiadach, tylko na dzieciach. A co one winne? Jak jestes taka wybujana to zalatw sprawe z rodziacami. Twoje dziecko tez chyba odczuwa skutki twojej msciwosci, skoro odkurzasz o 6 rano, muzyka na full itp... mam nadzieje, ze masz 15 lat i sciemniasz przed rodzicami, ze odrabiasz lekcje, a siedzisz na kafe :(

Gość mamakartofelka
tak mam 15 lat i krecone włosy...Moje dziecko jest małe i wstaje o 5.40 wiec skutkow nie odczuwa .Pojde tak jak ty niektorzy mowili do Mopsu jutro i tyle.Dziekuje za rady.

Gość a skoro to twojej mamy
jest to oni maja jakąś umowe najmu czy coś? może warto im po prostu podziękowac za towarzystwo i dosłownie wyjebac na zbity pysk!