Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dmdmpgajt

"Katolik" może przejść na Islam?

Polecane posty

Gość dmdmpgajt

Cześć mam problem a mianowicie poznałem fajna dziewczynę niestety nie mogę z nią być bo jestem innej wiary niż ona i tu mam pytanie, mogę przejść na ich wiarę? W Londynie? Nie wiem gdzie załatwić te formalność.. Pomoze ktoś?

Gość jhkasda
Przy świadkach musisz wypowiedzieć 3 razy formułę przyjęcia islamu i puf ... nie podam Ci jej bo nie pamiętam dokładnie... ale jako takich formalnosci nie ma... jak mozna przyjmowac coś czego się nie zna...

Gość breslauerin
ta formuła to Szahada, ale dobrze się zastanów, bo później ewentualne odejście od Islamu jest karane śmiercią.

Gość kkkk090
i tak ci dziewczyny nie dadzą

Gość dmdmpgajt
Właśnie nic nie wiem o ich religii dopiero jakiś czas temu wpadła mi taka myśl do głowy dopiero się dowiaduje co i jak. Ale to muszę gdzieś oficjalnie załatwić mogę bez problemu przejść na ich religię?

Gość jhkasda
Możesz ale co Ci to da? Dopiero ją poznałeś wiesz co będzie za rok dwa... Odejście jak już było wspomniane oznacza śmierć. Zapoznaj się może z religią lepiej niż rzucaj w nieznane.

Gość dmdmpgajt
No po co miałbym odchodzić może chce być muzułmaninem skoro nie znalazłem spełnienia w dotychczasowej religii?

Gość You will never know.....
ta jasne, seksualnego spelnienia chyba :D

Gość retwtwwte
wiesz, że będziesz musiał wysadzać w powietrze autobusy z niewiernymi? :classic_cool:

Gość jhkasda
yhym... gdyby ją porwał, byliby spaleni całkowicie ... nie byłoby to zbyt bystre ;p

Gość dmdmpgajt
Nieważne poza tym kto miałby niby zabić mnie, jakiegoś polaczka to dzięki może jest tu jakiś muzułmanin? Fajnie by było gdyby coś napisał o tej religi i w ogóle.

Gość dmdmpgajt
Nie napisałem polaczek bo uważam się za kogoś bez wartościowego wcale tak nie jest tyle że ja dla Nich jestem nic nie znaczący,

Gość jhkasda
Może nie znalazłeś spełnienia, ale skąd wiesz, że tam znajdziesz skoro nic o tej wierze nie wiesz.

Gość jhkasda
Polaczek też człowiek gdyby to ona była wiary dominującej w Polsce a Ty muzułmaninem nie mieliby nic przeciwko. Jako facet jesteś na przegranej pozycji. Bo to, Ty w domu pilnujesz przestrzegania zasad wiary.

Gość dmdmpgajt
Skoro mogę upiec dwie pieczenie na jednym ogniu to czemu nie? Wchodząc na katolicyzm też nic o nim wie wiedziałem - niby byłem niemowlakiem ale to przecież to samo a poza tym Bóg jest ten sam tylko religii jest wiele to co stoi na przeszkodzie?

to stoi na przeszkodzie że Cię ksiądz nie zajebie kamieniami jak Ci się zmieni :O

Gość dmdmpgajt
Ale mi się nie zmieni jestem pewien że chce tego i nie boję się ze mnie zabija bo nie będą mieli powodu a po drugie nie jestem urodzonym Muzułmaninem (w sumie na razie jeszcze nie jestem wcale )

Gość jhkasda
Ta... ale jak wolisz. Prorokiem więc jest Mahomet on stworzył islam dzięki jego objawieniom. Po jego śmierci islam podzielił się na 2 części. Istnieje 5 filarów wiary szahada (to co musisz powiedziec), salat, zakat, saum(post przez miesiąc iha), hadżdż. Dogmaty -wiara w allaha, anioły, księgi, proroków,przeznaczenie (i cos tam jeszcze).

Gość dmdmpgajt
Nie ważne pierdole od rzeczy. Dobranoc -SACryficial ładne widoczki

Gość jhkasda
powodem jest to, że poznałeś wiarę...(teoretycznie) przyjełeś ją, najgorszym co możesz zrobic jest jej odrzucenie. Wtedy musisz przypłacic to życiem. Nie ma opcji by wybaczyli. Jest to jedna z ważneijszych kwestii tej wiary. To jest najgorsze co możesz zrobic. W szariacie... prawie jest powiedziane że za ten czyn karany jest śmiercią czy Ci się to podoba czy nie.

Gość dmdmpgajt
Nadal jednak nie rozumiem co jest złego w tym islamie rozprawiają się z tymi co odchodzą? Nie fajnie ale jak wejde to już zostanę także chyba ta religia jest jak najbardziej ok

Gość dmdmpgajt
No tak ale takie zachowania to chyba na bliskim Wschodzie? wątpię by w "centrum" europy trzymali się takich zaściankowych zasad. Poza tym kto miałby niby "nie wybaczyc" i mnie ukarać

Gość zew ryczacej gesi
w islamie to rodzice ustalają któż kim sie żeni jest 10% szansy ze z nią się ożenisz nawet gdybys porwał to by jej bracia lub wujkowie by cie zabili nic ci to nie da ze zmienisz wiarę a po za tym będziesz przeklęty prze Boga

Gość jhkasda
Religia jak religia jest ok ale jaka nie jest?

Gość jhkasda
Każdy szanujący się przestrzegający wiary muzułmanin.

Gość zew ryczacej gesi
a poza tym Bóg jest ten sam tylko religii jest wiele to co stoi na przeszkodzie? i tu je mylisz kto ci to powiedział ze to jest ten sam bóg muzułmanie modlą sie do księżyca zwanego Allahem sam zrozumiesz czym sie rożni islam Rachid, były muzułmanin mówi o islamie i chrześcijaństwie http://www.youtube.com/watch?v=FEfau-d1oFc

jeszcze nie napisałeś z jakiego regionu świata. jak z krajów maghrebu to może nie będzie tak źle. rozmawiałam z paroma że tam to prawie Europa, i mówili że są ateistami

Gość dmdmpgajt
zew ryczacej mensi to nie dokonać tak wybacz nawet nie mam ochoty tego tlumaczyc