Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katka84

5 tydz.ciąży brak zarodka

Polecane posty

Gość katka84

Witam miłe Panie, mam taki problem byłam wczoraj u mojego gina stwierdził 5 tydz.ciąży ale widać tylko pęcherzyk ciążowy a zarodka nie ma :( gdzieś tam w boczku jest widoczna taka malutka kropeczka i gin kazał mi przyjść za 8 dni na ponowne usg.... dodam że jest to moja 3 ciąża 2 lata temu puste jajo rok temu poroniłam w 5 tyg....nie wiem co mam myśleć czy jest jeszcze szansa aby maluszek się rozwinoł? strasznie się boję proszę napiszcie czy któraś z Was tak miała..... pozdrawiam

Gość Zatmon
Ja tak mialam - dlatego najlepiej pojsc do gina w granicach 7-8 yc. :)

Gość bezzzzesnu
Za wczesnie poszlas go gina, idz za 2 tygodnie, a zobaczysz juz serduszko.

Gość katka84
też nic nie było widać? ja jestem zestresowana bo to już 3 ciążą....

Gość Ja tez tez
Tak miałam, w 6 tv brak zarodku. W 7 tc już biło serce. Poczekaj

Gość Another sunny day
to normalne niepotrzebnie sie stresujesz tylko, u mnie sie pojawil na przelomie 6/7 i od razu bylo bijace seruszko

Gość Zatmon
5 tc, brak zarodka, 6 tc - bijace serduszko.

Gość katka84
ja poszłam w tym terminie bo od ostatniej miesiączki mineło ponad 6 tyg ale wielkość pęcherzyka wskazuje na 5 tyg ciąże .... za pierwszym razem jak miałam puste jajo płodowe to miałam zabieg w 8 tyg i nie wiem czy lekarze się nie pośpieszyli....czytając nie które fora to kobiety nawet w 10 tyg po raz pierwszy widziały maluszka

Gość koński cyc
Za szybko latacie na USG dziewczyny- naprawdę. I nie piszę tego broń Bóg żeby tu komuś dogryźć, tylko potem jest stres, bo nie ma zarodka, nie ma serduszka itd. Ja jestem w 7ym tyg ciąży a tak naprawdę od owulacji minęło 23dni, od zapłodnienia, właściwie od zagnieżdzenia mogło minąć nawet dopiero 15 :D to co ma lekarz na USG zobaczyć?:D Dzidziusia machającego rączką?:P

Ja poszlam w 6tc+4d noi byl pusty pecherz ciazowy. Lekarka mowila, zeby sie nie cieszyc za wczasu bo wszystko moze sie wstac ze jajo bedzie puste itp... Cztery dni pozniej dostalam silnego krwotoku, w ciagu 15 minut spodnie zakrwawione do kolan i szybki powrot z miasta bo akurat pojechalismy co cyrku... Plakalam jak dziecko ze napewno poronilam. Sam maz mial lzy w oczach ale staral sie trzymac... Maz tylko mowil "Kochanie, to sie stalo ba Bloniach - musi byc dobrze" Godzine pozniej bylam juz w szpitalu gdzie lekarka oznajmija mi ze SERDUSZKO BIJE , myslalam ze zeskocze z tego lozka i ja wysciskam... Teraz jestem w 15tc i moj ginekolog jest zdziwiony ze wszystko idzie w tak dobrym kierunku. Kosmowka sie podkleila, wielkie krwiaki zniknely a wyniki badan mam ksiazkowe... :) Wierz w to, ze jednak sie uda... 5tc to jeszcze czas na zobaczenia zarodka, zreszta dzieci tak szybko sie rozwijaja ze jednego dnia nie zobaczysz go na USG a drugiego juz mocno bedzie bic serduszko... :)

Gość katka84
zobaczę 14 bo wtedy mam kolejne usg a jeśli nic nie będzie widać i lekarz znowu będzie sugerować zabieg to jak myślicie mam wtedy jeszcze poczekać czy się godzić.... bo w sumie wtedy to będzie 5 tyg od zapłodnienia tak? więc nie wiem czemu ci lekarze tak się śpieszą i panikę mi wkręcają....

Gość tez jestem zdania,ze za szybko
Poszlas.nie ma co sie spieszyc,ciaza to okres ktory wymaga cierpliwosci. Owulacja mogla sie przesunac,moglo pozniej dojsc do zaplodnienia. Jakby cos sie mialo dziac to organizm sam by dawal znaki w postaci plamienia. Na razie badz cierpliwa i dobrej mysli. I tak co ma byc to bedzie i na to wplywu sie nie ma.

no ja też miałam pusty pęcherzyk w tym tygodniu, a za 3 tygodnie juz pięknie bijące serce, które biega teraz po domu ile ma sił w nogach u mnie gin orzekł, ze to ciąża 3 tygodniowa, nie liczył od ostatniej miesiączki, tylko od możliwego czasu zapłodnienia, a od miesiączki było to 5/6 tydzień no i fakt, za wcześnie latamy na usg, mnie wysłał mąż, bo nie mógł się doczekać, ale ja nie protestowałam hehe

Gość koński cyc
Ja bym się nie zgodziła tylko poszła w takim układzie na USG 3D. Naprawdę może u Ciebie być za wcześnie... Mogła Ci się owulacja przesunąć itd. Ja na USG pójdę najwcześniej w 8tyg. Czyli za tydzień. Naprawdę nie widzę potrzeby żeby iść szybciej, bo to tylko stres, ze coś jest nie tak. Jak ma być nawet puste jajo to co mi da ten stres i nerwy? Nic! więc lepiej poczekać, bo a nuż jest wszystko ok i wtedy te nerwy mogą tylko zaszkodzić maluszkowi.

Gość katka84
masz racje (koński cyc) daj znaka jak będziesz po usg czy wszystko ok....a jak nie będzie nic widać to zrobię 3d bo mój lekarz też robi .... ja to już taki charakter mam tu bardzo wierze że będzie ok ale po tych poprzednich ciążach mam po prostu stresa......

Gość katka84
aha lekarz na razie mi odradził badanie bthcg bo twierdzi że jeśli to puste jajo to i tak beta będzie rosła a wy jak myślicie zrobić czy czekać?

Gość vanillio
Miałam podobnie jak Ty - poszłam na usg na początku 6 tyg, nie było jeszcze bijącego serduszka. Ginekolog kazał mi przyjść za 2 tygodnie. To były najdłuższe 2 tygodnie w moim życiu. A teraz jestem w 8 miesiącu ciąży, synek duży, zdrowy, kopie i wierci się jak szalony. Naprawdę nie ma co martwić się na zapas. Trzeba spokojnie poczekać do 7, a nawet 8 tygodnia. Sama wiem najlepiej, jak czas się wówczas dłuży, ale nie ma innego wyjścia. Pamiętaj że stresy i nerwy nie wpływają dobrze na ciążę. Zrelaksuj się, a najlepiej znajdź sobie jakieś zajęcie które zajmie Ci czas tak, żeby nie starczyło go na nic innego.

Gość katka84
dziękuje dziewczyny za wsparcie..... będę pisać co dalej będzie.... wpadajcie na forum....pozdrawiam

przecież to normalne :) w 5 tygodniu - jesli został dobrze okreslony przez gina - widac tylko pęcherzyk :)

Gość koński cyc
Katka forum właśnie po to jest by się wspierać :D Fakt, ze na kafe trochę z tym ciężko, ale nie wszytkie sa tu takie popaprane :D Będę trzymać kciuki za Ciebie :) I wiem, ze jak wcześniej było coś nie tak to się człowiek nakręca, ale musisz sobie uświadomić, że tak niemożna bo to nic nie przyniesie dobrego :) Ja tam wierzę, że Twój maluszek jest bezpieczny i ładnie się rozwija :)

Gość jajajajajajajajlkl
za wcześnie jeszcze, poczekaj cierpliwie i bądź pozytywnie nastawiona

Gość Najlepiej
idzcie juz w 3 tygodniu ciąży... odrazu po domniemanym zapłodnieniu i liczcie na to że już będzie biło serduszko i zauważycie główkę rączki... Głupie niektóre te baby są....

Gość katka84
do tego mam tyłozgięcie macicy i muszę na brzuchu leżeć żeby się wyprostowało co jest nie mal wyczyna bo tak mnie bolą piersi :)

Gość katka84
do (najlepiej ) nie bądz taka mądra jak byś miała za sobą parę nie doniesionych ciąż to byś inaczej myślała i jeśli byś dobrze poczytała to jestem w 5 a nie 3 tyg i ze względu na moje wcześniejsze nie udane to lekarz mi kazał w tym terminie przyjść.....i nie chodzi tu o bicie serca tylko o to że nic nie ma w pęcherzyku...naucz się czytać a potem się mądruj .....

Gość zara11
ja jestem w takiej samej sytuacji co katka, wg om jet to 7-8 tc ale owulacja sie przesunela , nie chcialam isc do gina wczesnie bo wiedzialam, ze moze nie bedzie widac i znowu bede sie stresowac, jestem po 2 poronieniach wiec myslalam ze to moze jest juz dobry czas 6 tc moze bedzie cos widac, przynajmniej dr by mi powiedzial , ze cos tam jest , ze w dobrym miejscu no ale niestety brak zarodka mam przyjsc za tydzien. wiem , ze latwo sie mowi ,, isc pozniej na badanie'' ale jak ma sie poronienia za soba to woli sie isc szybciej bo wtedy jest mozliwosc zrobienia czegos jak np zbadac progesteron lub tarczyce. z ta betą, to nie wiedzialam, mi lekarz powiedzial, ze jak beta urosnie to jest szansa to teraz nie wiem ....

Gość rfg
ja też tak miałam i był zabirg

Gość Najlepiej
Lekarz Ci kazał przyjsc w 5 tygodniu i co odrazu na USG? Raczej się nie zdarza żeby tak wczesnie robili USG bo najczesciej nic jeszcze na nim nie zobacza. Dlatego masz isc w pozniejszym terminie

Gość Najlepiej
Chodzą kobiety tak wczesnie a potem lamętują że jeszcze nic nie widziały, to chyba lepiej isc jednak w tym 7 tygodniu