Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama karOOOolinki

dziecko nie chce chodzić do przedszkola (0)

Polecane posty

Gość mama karOOOolinki

moja corka chodzi do zerówki, zawsze była bardzo towarzyska, zaczepiała obcych ludzi na ulicy, sama zagadywała do dzieci i zapoznawała się ale była też czasami trochę natrętna, chodziła za starszymi dziećmi które nie chciały się z nią bawić więc sądziłam że z przedszkolem akurat nie będzie najmniejszego problemu, na początku cieszyła się, jak ją odbierałam to podobało jej się ale ostatnio była choruje i trochę pochodzi a później siedzi w domu no i właśnie teraz nie chce chodzić, 3 dzień już mnie prosi i mówi że nie chce iść jak pytam czemu to mówi a bo ta koleżanka jest taka albo że nie lubi jakiegoś tam kolegi myślałam też o tym że może nie chce jej się wykonywać poleceń nauczycielki, w domu raczej nie ma obowiązków więc tylko się bawi i może dlatego woli zostać w domu? a może jakieś dziecko sprawiło jej przykrość? dziwne dla mnie jest że tak się zmieniła, uważałam że jest nawet zbyt odważna a ostatnio bywa nieśmiała, wstydzi się wchodzić sama do klasy i prosi abym weszła z nią a bywało tak, że wręcz nie pozwalała mi razem z nią wchodzić

Gość lskd
A dowiadywałaś się czegoś od Pani? Może popytaj. Być może ktoś jej dokucza.... powinna jednak pewne obowiązki w domu mieć,jak np posprzątanie zabawek, wyniesienie talerzyka jak zje...chyba że nie ma żadnych to może to ją wystraszyło. Zostawienie jej w domu to też nie będzie dobre rozwiązanie.