Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przebudzona22

mam 22 lata i jestem w ciąży!!

Polecane posty

dziewczyny szukam wsparcia, mam 22 lata i jestem w ciąży, mój chłopak jest ode mnie 10 lat starszy. Wczoraj dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, wszystko byłoby super gdyby nie to, że spotykamy się od niedawna i dopiero się poznajemy, ale wiem, że to jest ten facet i chce z nim być. Gdy mu powiedziałam o tym, nie zmartwił się ciążą, ale mną... Na razie nie wiemy jeszcze co robić, wiem, że jest odpowiedzialny i mnie samą z tym nie zostawi, na pewno będzie mnie wspierał.. Nie czuję, że zmarnowałam sobie życie, ale po prostu martwi mnie fakt, że tak krótko się znamy.. Błagam, pocieszcie mnie jakoś!!!

Gość kakakiaa
ja mam 20 lat w marcu jestem w 5tc i zmarnowlam sobie zycie i sie powiesze

Gość kakakiaa
ale tobie gratuluje bedzie dobrze zaryzykuj skoro to ten to postaw wszystko na 1 karte kto nie ryzykuje nigdy nic nie osiagnie i nie bedzie szczesliwy

Gość tamte nisówki
a trampki masz?

Gość zau
Nie ty pierwsza i nie ostatnia. Dacie sobie radę -czasem sprawa wygląda tak na początku a potem jakoś się układa. Znam kogoś kto wziął ślub po ledwo 3 mies. znajomości a żyją już razem ponad 20 lat. Staż zwiazku nie jest wyznacznikiem powodzenia. :)

Gość nierozważnaidramatyczna
ja mam 25 lat i też jestem w ciaży skacze z mostu w tym tygodniu :-o

Gratuluje, stary chłop i go poniosło. I dziwi się ze w ciąży. Trzeba było myślec komu bez zabezpieczenia sie oddajesz i ile go znasz, juz pal licho jak z zabezpieczeniem.

ja świadomie zaszłam w ciążę a znaliśmy się pół roku niecałe :). jesteśmy juz po ślubie sporo. mamy dom wspólny i układa się nam super.

Gość dfgbne
powodzenia, bedzie dobrze! Ja "wpadlam" na poczatku znajomosci, ale trafilam na wlasciwego faceta, czasem ktos jest razem kilka lat, i sie rozstają. Skoro mi sie udalo, dlaczego Tobie ma sie nie udac?

Ile to jest od niedawna? Jak dorosły facet to moze podoła, ważne zeby Cie nie zostawił, chyba ze on uważa ze Ty to nie ta i bedzie wspierał ale tylko finansowo

Gość jfkgjfkijggggggggg
a badałaś sie na hiv-a? obcy facet i bez gumy :-o

mam nadzieję, że to że się znamy tak krótko nie wpłynie na nasze dalsze relacje, bo zależy mi, żeby moje dziecko wychowywało się w pełnej rodzinie... w sumie jak patrze dookoła to widzę, że staż nie ma wpływu, znam parę która po 9 latach chodzenia i 10miesiącach małżeństwa się rozstała.. Ale jednak niepokój zawsze pozostaje...

Ee nie ma co dramatyzować ;) jeśli czujecie że chcecie być ze sobą to będzie dobrze. Moi rodzice poznali się w sylwestra 1 czerwca wzięli ślub a w listopadzie ja się urodziłam :D i są razem już 21 lat.

Dodam, że widać że się kochają i na pewno nie tkwią przy sobie ze względu na mnie i moją siostrę.

Gość jfkgjfkijggggggggg
hahahahhahahaa żebyś sie nie zdziwiła jak syfa złapałaś 🖐️

naprawę nie martw się bo tylko czas pokaże czy ze sobą będziecie. A moze akurat trafiliscie na siebie i bedzie Wam ze sobą dobrze? Chyba każdy z nas zna pare z wieloletnim stażem, która w koncu się rozeszła, więc nie ma reguły, że długi staż, to udany związek. Stało się no i trudno. Byle Cie wspierał i nie zostawił samą z dzieckiem, a reszta się ułoży :)

autorko, ale jesli chcesz z nim byc, a on jest odpowiedzialny ,starszy i nie martwi go kompletnie fakt że będziecie mieli dziecko to naprawde się nie przejmuj :) 22 lata to wiek do rodzenia dzieci, nie jesteś za młoda, nie masz 15 lat, bez przesady, dacie sobie rade bo masz wsparcie partnera! A skoro chcesz z nim byc a on z Toba to w czym problem?? Nic tylko gratulowac i zyczyc szczescia, abyscie byli zgodną para :)

Odpowiedzialny bardzo ze 22 latce dzieciaka zrobił bo tarego chłop[a poniosło i po gumy nie mogł iśc, no nie róbmy sobie jaj. Żeby też nie uciekł ten bardzo odpowiedzialny bo co za chłop chce miec dziecko z nowo poznana 22 latką. Ile się znacie? Oby okazał sie na prawde dobry facetem i skończyło sie jak u pani wyżej, i Tobie i Twojemu dziecku życze z całego serca!

Tak ludzie po 2 miesiącach wiedza ze chcą byc ze sobą całe zycie, w sumie to sie nawet nie znają i nie znaja jeszcze swoich nawyków pewnie nawet.

Gość ciężaróweczka...
a w czym ci to dziecko przeszkodzi ??? jak masz wsparcie ojca to masz połowę sukcesu !

Wsparcie ma, ale znają sie 2 czy 4 miesiące to już dłużej ta ciąża bedzie trwała, teraz tylko trzymać kciuki zeby facet nie zwiał!

Skoro się już stało to nie zrób najgorszego głupstwa - nie wychodź za mąż. Teraz jest taka nagonka, że bez ślubu, że dziecko, że tak nie wolno. Guzik prawda. Jesteście rodzicami, ale to nie znaczy, że musicie być razem pomimo chęci. Póki co dalej się poznawajcie, wkrótce się wyklaruje czy to ten facet. Jak nie to trudno, znajdziesz innego, a dziecko tak czy siak będzie miało ojca (stwierdziłaś, że facet jest odpowiedzialny).

Gość milusia21
ja w tym roku skonczylam 20 lat, moja coreczka w marcu bedzie miec dwa latka. od roku mam meza i zyje nam sie cudnie, mojego meza znam od dawna ale to byl tylko znajomy. wkoncu zaczelismy sie spotykac i po 5 miesiacach zaszklam w ciaze, on starszy ode mnie o 14 lat. dasz rade nie martw sie wazne by cie kochal i szanowal