Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żyrafa155

Gula,klucha w gardle w 9 miesiącu ciąży

Polecane posty

Gość żyrafa155

Po lekkim katarze jaki mialam przez jakis okres czasu zostało mi w gardle takie uczucie guli w gardle,ktore powoduje straszny dyskomfort,takie uczucie jakby gęstego,lepkiego sluzu ktory gdzies ta m sie gromadzi. Przy zasypianiu nieraz z tego powodu budzi mnie chrapanie, generalnie przed ciaza gdy miewalam cos takiego pomagala mi flegamina,ale nigdy nie mialam az tak bardzo nasilonej tej kluchy. Mial ktos z Was w ciazy takie uczucie? moze to jest polaczenie flegmy z faktem,ze w ciazy rozne miesnie sie rozluzniaja? Moze sprobowac z ta flegamina? Na ulotce pisze,zeby nie brac w 1 trymestrze tylko.

Gość zau
A może telefon do gina?

Gość ja to miałam taką
gule w gardle ale to był globus histericus -nerwica

Gość żyrafa155
do gina z taką pierdołą nie będę dzwonić, idę do lekarza i tak jutro złapać go w szpitalu z poważniejszym problemem...

a nie odczuwasz czasami niepokoju, lęku, stresu? Bo tak jak Ci ktoś wyżej napisał to typowy objaw dla nerwicy! niestety znam to z autopsji!

Gość żyrafa155
ja się leczę tzn. przed ciążą leczyłam na nerwicę,ale kluchy z powodu stresu nie miałam,zdarzało mi się cos takiego,ale po flegaminie przechodziło... teraz mi się to nasiliło po przeziębieniu

Gość żyrafa155
ale przeziębienie mi juz przeszło, zostało to okropne uczucie gęstego gluta w gardle...nie wiem jak z tą flegaminą,bo na ulotce jest napisane,żeby nie brać w 1 trymestrze,więc może w 3 można?

Gość zzzzzxxxxyyy
Ja mam non stop nos zapchany tez jestem w 9 miesiacu,mozliwe ze.twoja gula wlasnie od ciazy,ale lepiej to.skonsultowac z lekarzem,ps.tez chrapie a wczesniej tego nie robilam

Piszesz, że jutro będziesz próbować konsultować się z lekarzem, wiec zapytaj o to. Może coś Ci doradzi. Co do flegaminy to nie wiem czy można brać, (chyba jest na alkoholu), ale z drugiej strony ileż go tam może być?! na pewno syrop prawoślazowy można i zrobiony w domu z cebuli - też działa wykrztuśnie.