Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaelimmma

od dwóch tygodni nic nie piję, czy wątroba mi się zregeneruje ?

Polecane posty

Gość laska z Malty
refluks może być od stresu nieregularnego jedzenia stanu zapalnego żołądka albo problem anatomiczny: osłabienie mięśnia zamykającego żołądek (taka jakby zastawka)

Gość vnmmill
refluks nie jest związany z powiększoną wątrobą,ale może się zaostrzyć przy nieodpowiednim odżywianiu,stresie,piciu

Gość laska z Malty
jak napisałam wyżej: lekka dietka, wartościowe białko czyli gotowane mięso: drób, ryby, twarożek buraki mega regenerują są zalecane na diecie dla tych z marskością sylimaryna i czerwowna herbata (puerh)

Gość uyewiueqw
wit b15 pomaga tez usuwac szkodliwe produkty przemiany materii

Gość serio serio....
Marskości wątroby się nie leczy....albo przeszczep, albo śmierć

Gość vnmmill
serio czerwona herbata?myślałam że jest za mocna bo jak ją piję to też mnie brzuch pobolewa

Gość laska z Malty
generalnie czerwona herbata jest na odchudzanie detoksyfikuje ale po sobie zauważyłam że ułatwia metabolizowanie alko zaszalałam kiedyś w Sylwka z grupką znajomych, a że przed Sylwkiem byłam na diecie i piłam dużo czerwonej harbaty to jako dziwaczny efekt uboczny zauważyłam że po suto zakrapianej imprezie pozostałam jako jedyna trzeźwa i bez kaca na placu boju 1 stycznia bez snu miałam takiego powera że miałam ochotę iść na spacer i sprzątać cały dom najwidoczniej herbata w cudowny sposób wspomaga wątrobę nie bez powodu zaleca się ją na schudnięcie, oczyszczenie z toskyn i pozbycie celulitu

Gość laska z Malty
czerwona herbata obniża też poziom cholesterolu we krwi

Gość szaelimmma
poczytałam o marskości wątroby i jeszcze nie mam tak poważnych objawów , moze jeszcze nie - łudze sie nadzieją ale dieta i odstawienie używek obowiązkowo ostatnio nawet ktoś chciał mi nalać lampke wina ale powiedziałam że wziełam bardzo silny lek na ból głowy i nie mogę wypić alkoholu bo nie mozna łączyć go z alkoholem i mam zamiar sie tak tłumczyć wszędzie moja wątroba odstaje , jakas spuchnięta , nie wiem nawet czy to wątroba czy śledziona

Gość vnmmill
tego powera też mam po herbacie :)podobno ma jakieś właściwości pobudzające

Gość szaelimmma
jak wyglada czerwona herbata ? sypana czy w saszetkach ?

Gość vnmmill
może być sypana albo w kostkach

Gość mój ziomek...
esseliv forte, najlepszy na wątrobę, regeneruje i leczy. polecam. sa jeszcze w aptece takie kapsułki chyba czarne, Rowachol, dobre też są.

Gość gość 758
Witam. Mam 25 lat codziennie popijałam piwko na odstresowanie 4-5 czasami nawet więcej. Niegdy mnie nic nie bolało. Trafiłam do szpitala na zapalenie płuc i kontrolnie zrobiono mi USG na którym wyszło , że mam stłuszczenie wa=ątroby ;( oczywiście to jest jeszcze odwracalne tak mi powiedziała Pani doktor ale od dzisiaj zero alkocholu i dieta zdrowa. Polecam wszystkim szanujmy wątrobe bo bez niej ani rusz :) pozdrawiam wszystkich!!

Gość Boguśssss
To stary temat ale piszę bo wpadło mi to w oko a mam do czynienia z takimi ludźmi bo jestem lekarzem rodzinnym , powiem tak z tego co na początku napisane wynika że jest duże ryzyko powstania poważnej choroby przez alkohol spuchnięty brzuch ból w nadbrzuszu i gorzkie odbijanie świadczy o problemach z trzustką i jeśli nie przestanie ta osoba pić to śmierć może być bardzo blisko,nawet sobie nie zdajecie pewnie sprawy jak wiele młodych wydawało by się okazów zdrowia ludzi umiera na zapalenie trzustki przez alkohol