Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaelimmma

od dwóch tygodni nic nie piję, czy wątroba mi się zregeneruje ?

Polecane posty

Gość szaelimmma

ile potrzeba czasu żeby watroba nie była powiększona i żeby się zregenerowała ?

Gość mnie się podoba .
około 1,5 roku....dwa tygodnie to jest NIC

Gość szaelimmma
czyli jak nie będę piła pótorej roku to watroba mi się zmniejszy ?

Gość vnmmill
ja nie mam woreczka żółciowego a też przesadzam ostatnio z alkoholem i boli mnie wątroba, są jakieś spsoby żeby ją oczyścić?

Gość uyewiueqw
ja własnie tez podejrzewam że mam coś z wątrobą, od chyba rku mam spuchnięty brzuch, tez wysoko, jakby jelita, czasem nieco coś boli, jakby ucisk, trudnosci w wypróznianiem... Piję piwo co drugi dzień od ok. 8 lat, przez ostatnie 2-3 miechy zaczęłam pic co dzień, zeby rozładowac stres, i ostatno az przez parę dni mi się na młosci zbierało, brzuch spuchnięty na maxa, że się zgiac nie mogę...

Gość uyewiueqw
szaelimmma- a ile i przez jaki czas piłas?

Gość uyewiueqw
mnie tez zeby bolały w kółko, i od lutego do sierpnia brałam co dzień kilka tabletek Apapu... :(

Gość szaelimmma
nie umiem policzyć ile czasu, kilka lat , zawsze coś , piwo, czasem wódka, wino , na co dzień , mogłam 4 piwa wypić ale wątroba mi jakos spuchła , nie wiem co to jest i postanowiłam to rzucić chciałabym żeby sie zmniejszyła

Wątroba nie boli, to jest raz. Bolą uciskane przez nią inne narządy. Całkowita abstynencja od alkoholu pomoże Wam ją zregenerować. U mnie to trwało 1,5 roku od zaprzestania picia alkoholu

Gość laska z Malty
kup sobie jakiś suplement z sylimaryną (ostropest plamisty) i pij czerwoną herbatę, wspaniale wspomaga wątrobę, oczyszcza z toksyn jedz buraczki, pij sok z buraków unikaj tłustych potraw jedz twarozek (białko)

Gość vnmmill
uyew...mam to samo:/mdłości,nrzuch mi wywalił i jeszcze taką gorycz czuję ,przeciązam ją piciem też przez stres:(

i odstaw alkohol, ponieważ co byś nie robiła i co byś nie jadła, to nic nie da, skoro nadal będziesz truła wątrobę alkoholem.

Gość laska z Malty
do osoby bez woreczka żółciowego do głównego posiłku bierz enzymy trzustkowe (do nabycia bez recepty w aptece: Kreon) w diecie wyeliminuj ciastka z kremem, smażone mięsa, surowe owoce, wzdymające warzywa

Pijesz bo chcesz pić, a nie przez żaden stres. Nie usprawiedliwiaj się głupio

Gość laska z Malty
gorycz w ustach to refluks jeść regularnie, małe porcje, nei objadać się na noc wyeliminowć kawę, herbatę można pić ziółka: rumianek, meliskę

Gość tra tra la la
czlowiek nie wielblad - pic musi !!! :)

Gość uyewiueqw
Mi nie chodzi o usprawiedliwianie się, ale na serio ostatnio miałam problemy i przez nie zaczełam pic co dzień... Zreszta picie nie jest złe poki mozna przestac... Czuję tez okropnego kacpia rano w gębie... :( A wy byłyscie z tym u lekarza, jest sens brac leki?

Gość vnmmill
*brzuch

Gość szaelimmma
może oprócz alkoholu tez odstawie kawę ? ostatnio piję drożdże świeże piekarnicze z mlekiem lub wodą mam wzdęcia , bardziej szkodzi mi surowizna najlepiej jakbym jadła ugotowane warzywa z maselkiem , wodę mineralną

Gość vnmmill
dzięki za rady własnie refluks też mam,kwasem mi się odbija biorę na to leki a pić wiem że nie muszę ale w sumie na to samo wychodzi bo jak nie pije to mnie zżera stres i też to nie jest dobre dla zdrowia

Gość tak na na tydzień
gorycz w ustach to cofająca się żółć, cofające się treści żołądkowe są kwaśne

Gość laska z Malty
jeść mniej, zdrowiej, pić więcej wody mineralnej organizm musi mieć jak się oczyszczać

ja tez sie tak usprawiedliwiałem, i miałem przestać, lecz zanim się kapnąłem, byłem już w poradni leczenia uzależnień. To śliski temat, lepiej się w to nie bawić

Gość szaelimmma
tez mam refluks , czasem mi sie odbije takim sokiem trawiennym , tak ? i czuć go w gardle okropna rzecz :O

Gość laska z Malty
drożdźe trzeba dobrze zapażyć, bo żywe potrafią nieźle dać do wiwatu kiedyś mi się zdażyło takie nie do końca zapażone wypić....najgorszemu wrogowi nie życzę takich sesacji gastrycznych

Gość laska z Malty
tfu ZAPARZYĆ

Gość vnmmill
szaelimmma tak:/najlepiej jeść bardzo małe posiłki i przed spaniem nic nie jesć parę godzin

Gość uyewiueqw
a ten refluks jest zwizany tez z uszkodzoną wątrobą?

Gość wyjazdu
powiekszony brzuch to objaw marskosci watroby ,jest na dziale zdrowie i uroda nawet taki watek o tym jak ludzie sie szybko zabieraja z tego swiata z marskoscia watroby . Ja nie strasze , poczytajcie sami .

Gość szaelimmma
a można leczyć marskośc watroby i jakos cofnąć