Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekko zaniepokojona

Czy to ciaza?

Polecane posty

Gość lekko zaniepokojona

Czy to moze byc ciaza? Biore od poprzedniego miesiaca tabletki antykoncepcyjne (od 1 dnia miesiaczki). Natomiast od momentu ich zazywania maz konczyl we mnie (bardzo czesto). Przy nich mialam na poczatku normalny okres (o ile mozna to tak nazwac), potem plamienie (3-4dni) a pozniej bardzo duze skrzepy i krwawienie przez cale opakowanie. W 7 dniowej przerwie skrzepow bylo mniej (ale nie jakos duzo mniej) i mocno krawialam. Na kolejny miesiac dostalam mocniejsze tabletki i teraz juz nie krwawie przy nich. Przed stosowaniem tabletek zastosowalismy stosunek przerywany kilka razy (ok4). Bylam niedawno u ginekologa wiec mysle ze po tym zauwazylaby czy jestem w ciazy bo slyszlam ze usg dopochwowe widzi 4-6tyg ciaze. Natmiast martwi mnie czy bylam odpowiednio zabezpieczona przez tabletki mimo tych skrzepow i krwawienia? W tym czasie stosowalam: furaginum, pozniej chwile zuravit oraz magnefar, leki na zatoki i p/przeziebieniu. Teraz sama nie wiem czy mam objawy ciazy czy stosowania tabletek. - wydaje mi sie ze czesciej chodze oddawac mocz - dzisiaj wylecialo ze mnie dosyc duzo wydzielny z pochwy takiej gestej, nieprzezroczystej, bialej (moze lekko zoltawej) - nigdy takiej nie mialam - mam podwyzszona temp ok 37,2 (ale moze to wina silnego stresu?) I tak dzisiaj zaczelam sie zastnawiac czy to mozliwe ze mimo stosowania tabletek jestem w ciazy? Nie pominelam ani jednej. Moze 3 razy zdazylo sie ze wzielam z opoznieniem ale nie wiekszym niz 2h Dziekuje za wszelkie rady

"Natmiast martwi mnie czy bylam odpowiednio zabezpieczona przez tabletki mimo tych skrzepow i krwawienia?" Tak. Podane przez Ciebie objawy nie są żadnymi szczególnymi objawami ciąży, więc nie szukaj dziury w całym.

Gość lekko zaniepokojona
Dzieki za odpowiedz :) No wiesz sa tez mdlosci (wiem to moze byc z tabletek) czy bol piersi (tez wiem ze z tabletek) ale naczytalam sie ze kobiety w ciazy maja wlasnie duzo i inny ten sluz :) wiec zaczelam sie zastnawiac :) plus jeszcze podwyzszona temperatura. Bardzo zmienne nastroje (duzo placze)

Gość lekko zaniepokojona
Dzieki :) Lepiej sie zapytac bo mam wystarczajaco duzo problemow w tej chwili. A wizyte u lekarza za jakis czas

Cześć, słuchajcie pomóżcie mi bo zaraz zwariuje, kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia zlał się we mnie, było to akurat 31 listopada w nocy, jak wiadomo 1 listopada jest wszystko pozamykane i nie mogłam iść kupić tabletki escapelle, w sumie dopieo tabletke wziełam 3 listopada jakieś 65 godzin, okres powinnam dostać wczoraj tj 6 listopada nic nie ma. dodam że miałam wtedy dni niepłodne, strasznie się boje, nie wiem co mam robic to czekanie jest najgorsze... pomóżcie mi bo zwariuje, mam upławy tak jak zawsze.

Jeśli nie prowadzisz obserwacji, nie możesz wiedzieć, czy miałaś wtedy dni niepłodne. Escapelle to potężna dawka hormonów, mogą być różne zawirowania po niej. Poczekaj z tydzień i zrób test, jeśli okres się nie pojawi. I co to za określenie "zlał się we mnie"?!

Gość bursztynek29756
Lekkozaniepokojona: Mysle ze masz niewielka szanse na ciaze