Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhm..

Wynajęcie adwokata..

Polecane posty

Gość mhm..

Witam. Sprawa jest dość poważna... Ostatnio moja mama dostała papier z ZUS-u, że ja jako osoba niepełnoletnia gdyż mam 14 lat dostałam w spadku po ojcu który nie żyje już od 7 lat długi w takiej wysokości że mogą zająć mieszkanie albo samochód... możliwe że to i to. Moja mama nie miała z tatą ślubu... a ojciec ma jeszcze inną córkę która jest już pełnoletnia i pracuje ale prawnik mojej przyrodniej siostry i jej matki prawdopodobnie będzie się starał o to abym ja gdy będę już dorosła spłaciła to. Chciałam się zapytać ile może kosztować wynajęcie adwokata ? Moja mama nie ma zbyt dużej wypłaty a ja tak samo nie wiadomo jak dużej renty po ojcu...

Gość TO JAKIEŚ NIEPOROZUMIENIE?
Osoba która chowała Twojego ojca i przejęła po nim "majątek" lub inne dobra majatkowe np.mieszkanie? ma obowiązek spłaty długów za zmarłego! Z kim mieszkał Twój ojciec i kto go chował.Ty nie możesz spłacać długu! Teraz ZUS i inni dłużnicy szukają jelenia! Są punkty informacyjne które udzielają porad prawnych.Zwykle w poblizu Sądu. Tam Twoja mama dowie się wszystkiego.

Gość Po siedmiu latach?!
Mogą cie pocałować w dupe.Sprawa po pięciu latach przedawnila się!

Gość Annjlnjbih
twoja mam zrobila blad ze nie napisala pisma ze odmawiasz spadku. to ze ma inna corke nie znaczy ze ty nie dziedziczysz dlugów poprostu dzielicie sie dlugiem na pol. od kiedy to ZUS sie zajmuje takimi sprawami? Chyba sąd?

Gość dziecko kochane
a po co ci adwokat,zalozcie z mama w sadzie sprawe spadkowa,koszt 50zl,a na sprawie zrzekniecie sie spadku w calosci czyli wraz z jego odrzuceniem automatycznie i dlugi odrzucasz ,nie wiem tylko czy mozna to zrobic juz teraz czy jak bedziesz pelnoletnia,ale mysle ze mama jako twoj opiekun prawny moze w tej sprawie partycypowac. Nie martw sie jezeli zalozycie sprawe to moga cie pocalowac kant dupy.