Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka

czy jak bede ważyć 60 kg to przestanę odczuwać zimno ?

Polecane posty

ciągle marznę! musze zimą pić wódke na rozgrzewke ;( chce być: = trzeźwa i rozgrzana :) trząse sie jak ratlerek

Gość a tarczycę masz zdrową?
to pierwszy objaw niedoczynności tarczycy

ilekroć pije to jest mi cieplo i dobrze ;) kiedys piłam w sylkwestra a bylam od 19 do 4 rano na dworzu i nie zmarzłam nawet sie nie rozchorowałam ;) mam niedowagę 2 kg albo 3 :( niemoliwe z tą tarcz ycą miałam badania krwi 2 lata temu i nic nie wykazała

alkohol sprawia tylko wrażenie że jest człowiekowi ciepło, wcale nie rozgrzewa organizmu ;]

Gość a jak Twoja tarczyca?
proszę Cię, 2 lata temu? kobieto, z tarczycą jest tak, ze teraz jest ok, a za miesiąc może być wszystko rozregulowane:O ja mam ponad 10 kilo niedowagi i jakoś ciepło mi, bo tarczycę mam pod konrtrolą;)

moja mama miała operacje na tarczyce :( ale dopiro w wieku 40 x lat a ja ? to dziedziczne? :( zawsze jadłam sporo, nie tyłam, marzłam ;( ale krew nie pokazuje nic złego ;( a może anemia? jestem słaba, zmeczona, bez energii

no nie żartuj, że Twoja mama miała problemy z tarczycą? masz bardzo duże szanse na to, że i Ty będziesz lub już jesteś chora niestety ta choroba taka jest:O koniecznie sprawdź poziom TSH, bo z dużym prawdopodobieństwem masz niedoczynność tarczycy

a wiek nie ma tu nic do rzeczy przecież malutkie dzieci chorują...

i jeśli jeszcze jesteś słaba, zmęczona, a przy tym Ci zimno to nie moze być nic innego... bo to wszystko objawy niedoczynności, niestety:O zrób sobie jak najszybciej podstawowe badanie czyli TSH

aha, i TSH powinnaś mieć około 1 (na normy nie patrz, bo są przestarzałe)

ale mnie boli pobieranie krwi, w dodatku, zawswze byłam ospała, zmęczona, nawet te 2 lata temu, nie mialam na nic siły... a krew wyszła : wszystko w normie a żelazo albo cholersterol to nawet lepiej niż w normie (bo jem mało mięsa..) ale tarczyca chyba nie zagraża życiu? NIe jest to groźne jak np. rak?

Gość zzzmmsksk
Mi tez jest non stop zimno,tarczyce mam oki,ale cisnienie niskie i to wlasnie ma wplyw

nie no żyje się;) ale trzeba leczyć, bo objawy są bardzo uciążliwe zzzmmsksk-------> a kiedy robiłaś ostatnio badanie TSH i jaki masz wynik?

a może to ciśnienie własnie? czesto jestem senna... ale za te porady o tarczycy dziekuje ;) 🌼 przepadam przy najblizszej sposobnosci chociaz nie chcialabym miec operacji 😭

Gość Tomek z Gdańska 28
ty kurwo przestań zakładać tematy o sobie cały czas :-O

ale niedoczynność leczy się tylko jedną tabletką rano na czczo i to wszystko;) żadnych operacji;) Twoja mama musiała mieć jakieś guzki na tarczycy bądź tez nadczynność tarczycy jeśli miała operację a niskie ciśnienie przy niedoczynności to standard;) za wysokie ciśnienie jest przy nadczynności

Gość singielka nie szukająca męża
nie wiem , okaze sie jak bedziesz wazyła 60 kg

senność to niestety kolejny objaw niedoczynności:O

Gość zzzmmsksk
I niskiego cisnienia

no jasne, że niskiego ciśnienia, ale jeśli ma się pozostałe objawy, to nie jest to już tylko problem z niskim ciśnieniem;) to kiedy robiłaś to badanie TSH? i jaki był wynik?

Gość zzzmmsksk
Zes sie uparla na te tarczyce ja mam zdrowa i jest mi zimno i jestem senna non stop,mam tak od zawsze,ale pewnie niech sie laska przebada,ale nie musi byc chora

a może to dlatego,że nigdy nie piję kawy i energetyków? dlatego jestem zmęczona? co ciekawa w okresie wakacji bylam w stanie sypiać po 4-5 godzin i bylam pełna sił, pływałam, spacerowałam i chodziłam na rower :( a teraz jestem flakiem..może to kwestia pogody?

no ale dlaczego to taki problem napisać kiedy robiłaś badanie i jaki wynik? to, że jest Ci zimno i jesteś senna nie jest normalne

Gość zzzmmsksk
Badania robilam 2 lata temu,a wynik byl w normie nie pamietam jaki nie wczuwam sie tak,lekarka mi go interpretowala na kontroli,a zimno mi jest od zawsze,taki moj urok