Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enkeep

po 6 latach przyszlo mi do zaplacenia abonament za tv - przeczytajcie

Polecane posty

Gość enkeep

kiedys placilam abonament rtv potem sie wyprowadzilam bo wyszlam za maz i calkiem o tym zapomnialam a dzisiaj przyszlo pismo na moj stary adres tzn do rodzicow ze mam zaplacic 1600 zl w ciagu 7 dni .

Gość onaaaaaaaaaa123
hihihihi masz za swoje ;D

Gość enkeep
czy moga mi to umozyc jakos ?moje zarobki to renta 550 zl

Gość erwerwerew
ja słyszałam od wielu osób, że dostaja wezwania do zapłaty... :( wszystkie co kiedyś płaciły

Gość to żart????
mam nadzieję, ze tak...

Gość enkeep
jestem zalamana skad tyle siana wytrzasne w ciagu 7 dni

Gość ghbrwgew
tyle, że abonament przedawnia sie po 3 latach

Gość erwerwerew
oni teraz potrzebuj a pilnie kasy na to przejscie na cyfrówkę, cały czas bulgocza jaka to ma byc cudowna ta zasrana telewizja, i w ogóle... a koszt maja poniesc oczywiscie tacy na rencie za 500 zł , zeby ktoś mógl sobie w zarządzei poprawic humor, nie wiem na co w biednym kraju te bzdury, ale w tv nie zarabiaja 500 zł więc teo nie zrozumieja, idioci z Warszafki

Gość enkeep
ale to sie nie przedawnilo sa tam jakies koszty sadowe i jak niezaplace to dojda nowe koszty.

Gość ghbrwgew
pewnie, że się przedawniło :-D tylko liczą , że Ty o tym nie wiesz

Gość ghbrwgew
raz jeszcze powtarzam, że są to 3 lata - tak jak w przypadku każdego świadczenia okresowego. znaczy to dla ciebie tyle, że za abonament sprzed 3 lat i więcej nie musisz płacić, choć oczywiście maja prawo Cię do tego wezwać

Moja mama miała do zapłacenia za abonament ponad 3 tyś.Napisała pismo,że jest wdową,na emeryturze,ze ma takie a takie opłaty i...umorzyli jej wszystko.Teraz od listopada ma płacic regularnie 17 zł miesiecznie. Tak wiec autorko napisz do nich pismo,udokumentuj swoje dochody,wydatki a zobaczysz ze umorzą :)

Gość hhhaaaaa
to dziwne, bo już trzeci raz o tm czytam i każdy ma tę samą kwotę...

Gość enkeep
dzieki poczytam jeszcze wnecie jak to jest.

Gość ghbrwgew
23:39 [zgłoś do usunięcia] bla ble bli Moja mama nie płaciła jakies 7 lat i dostawała co jakis czas upomnienia.Nic sie nie przedawnia. Dziecinko nie pisz głupot, do kodeksu sobie zajrzyj a nie na podstawie tego co twoja mama dostawała wysnuwasz durne wnioski. Pisma sobie wysyłać mogą ( i od czasu otrzymania wezwania ten 3letni okres biegnie na nowo ), wzywać do uiszczenia przedawnionych opłat też. ale osoba wezwana tej przedawnionej kwoty płacić nie musi powołując się właśnie na przedawnienie roszczenia, chociaż oczywiście może to zrobić - jest to wtedy tylko i wyłącznie jej dobra wola. Jak mama zapłaciła przedawniony abonament to jej problem i wina jej niewiedzy - ignorantia iuris nocet!

Gość ghbrwgew
Możesz napisać, a możesz nic nie zrobić i zarzut przedawnienia podnieść na ewentualnej rozprawie w sądzie do której pewnie i tak nie dojdzie :-)

Gość gthjkl
za ostatnich 5 lat mogą ścigać i jak przyszło upomnienie - nie ma zmiłuj

Gość gthjkl
i nie ma żadnych rozpraw w sądzie, bo to idzie do skarbówki i oni ściągają

Gość abonamen ani nie jest
świadczeniem okresowym ani z działalności. de facto to forma podatku. na przedawnienie powołuje się dłużnik nie jest ono automatyczne.przedawnionego długo nie da się sciągnąc przez komornika ale dług nadal jest długiem można nas wpisać do rejestru jako dłużnika. moim zdaniem lepiej się powoływać na to że sie zapomniało wyrejestrować odbiornik niż liczyć na umorzenie.

Gość abonamen ani nie jest
zapomniałem dopisać że w wyniku tego że nie jest to świadczenie okresowe z działalności to nie przedawnia się po 3 latach tylko po 5 a praktycznie 6 jak podatek.

Gość kukurydza prażona
należy iść z tym do sądu i zaskarżyć nie mają prawa do ściągania abonamentu i tylko tak kąsają po cichu, po trochu, zeby szumu nie było, jakby ludzie pozew zbiorowy złożyli byliby udupienia a tak zawsze cichaczem nałapią kilku strachliwch co zapłacą

Gość kukurydza prażona
a w twoim przypadku nie możesz płacić za odbiornik znajujący się w lokalu w którym nie mieszkasz

Gość inzynier serwisowy//zabloksss
Bando debili z tego forum. Przeczytajcie czasem co piszę to potem nie ma problemów. Więc skruce wam jeszcze raz 1) Sprawdzaja tylko tych co przestali płacić lub wyrejestrowali odbiorniki w ciągu ostatnich 5 lat. 2) Nie masz obowiązku wpuścić nikogo! Dopiero z policją. Więc zdążysz wynieść tv. I to by w powyższych wypadkach wystarczyło. Wystarczy ze dasz papier że wyprowadziłaś się z tamtąd a teraz np wprowadzasz sporotem i stąd ten tv. I dostaniesz max za ten rok karę. Wystarczy dowód. 3) Nie masz obowiązku jak najszybciej po zakupie rejestrować odbiornika bo nie ma takiego prawa!!!!!! Wiec jak nowy tv załatwiasz papier że pożyczyłaś go ze sklepu sprawdzić czy działa DVB-t. Ale nie działa i oddajesz. I wówczas mogą jedynie walnąć ci abonament za 1miesiąc !!!!! Troche znajomości prawa ludzie.

A tutaj : kiedys placilam abonament rtv potem sie wyprowadzilam bo wyszlam za maz i calkiem o tym zapomnialam a dzisiaj przyszlo pismo na moj stary adres tzn do rodzicow ze mam zaplacic 1600 zl w ciagu 7 dni . Można by wcale nie płącić. Wyprowadziłaś się masz dowód w postaci meldunku? Jesli tak i nie było u ciebie kontroli. To piszesz pismo że nikt tam nie mieszka i nie ma tam tv. Po max miesiącu masz kontrolę a tv wynosisz. Nie masz obowiązku wyrejesrowania odbiornika w przypadku zmiany meldunku. Też głupie prawo ...

Dziękuję dobranoc znikam z wątku. I ide spac

Gość uybhgjkgbjbghjkl
Nawet jak nie zaplacisz to zrobia taki program jak o tej lasce co jej dzieci zajebali do domu dziecka za to ze miala dlug 2000 wobec US i bedziesz miala spokoj. Wyluzuj te chuje tylko zeruja na takich debilach zeby sobie pozniej mercami jezdzic. Kurwa juz mnie wkurwia totalnie ten kraj, zlodzieji prawdziwych chronia ale ze ty kurwa 500 zl zwloki masz to by cie kurwa ukamienowali. BYl nawet na TVN program jak celnicy maja przepuszczac prawdziwych przekretasow grube ryby przez granice a zwykle pltki lapac i dymac w doope . I to jest jest wlasnie ten raj tooskowy, To jest syf a nie panstwo

Gość fffoine
"2) Nie masz obowiązku wpuścić nikogo! Dopiero z policją. " z policją również nie, bo policja nie ma prawa wchodzić do lokalu bez uzasadnienia skoro pracownik poczty nie musi być przez lokatorA WPUSZCZONY TO RÓWNIEŻ POLICJA NIE MOŻE TEGO NAKAZAĆ

Gość Fajny alien
Nic nie plac. Inaczej bedziesz debilka.