Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 321

Zabiorą becikowe???

Polecane posty

Gość hmmmmmm ??????????????????????
dla wielu rodzin to becikowe to duża pomoc bo za można kupić wózek czy łóżeczko. Wiele osób pracuje za najniższa krajowa i dla nich to becikowe powinno być + większe rodzinne.

a od kiedy posiadanie dzieci jest tylko przywilejem bogatych? dla dziecka ważne żeby miało kochającą rodzinę .

posiadanie dziecka nie jest przywilejem dla bogatych. Każdy powinien SAM decydować, czy go stać- a nie zakładać, ze jest biedny to państwo powinno pomóc! Becikowe, jeśłi juz, powinno być dla wszystkich- i dla biednych i dla bogatych.

Gość UlalalaO
No ta czacza czy jak jej tam tego nie pojmie ;) w jej mniemaniu dziecku trzeba zapewnić WSZYSTKO oczywiście SZCZEGÓLNIE pod względem materialnym :) A to, ze gdyby dzieci miały osoby tylko od sredniej krajowej w górę to by się państwo po całości zaczęło walić za jakieś 20 lat to nieważne ;P Grunt, ze niebyłoby skrzywdzonych dzieci, które nie mogą nosic markowych ciuchów :(

Gość xxxxxxxxxyyyyzzzz
Sory ale ja akurat uwazam ze w naszym kraju socjal nie zdal by egzaminu,cala patologia by siedziala na utrzymaniu panstwa za duzo leni w kraju,dobrze jest jak jest

bo panctwoe powinno pomagać biedniejszym ,tym którzy uczciwie pracują a jednak przez niskie zarobki i na wiele rzeczy ich nie stać.

hmmm..?- a jakże to Państwo ma sprawdzić, czy biedni ludzie uczciwie pracuja? Skoro jedynym kryterium jest dochód na papierze? Mają zatrudnic dodatkowych pracowników socjalnych, żeby chodzili po domach i decydowali kto biedny ale uczciwy, kto kombinuje, a kto chleje?

xxxxxxxxxyyyyzzzz - ustawa powinna być skonstruowana w ten sposób, by pomagać osobom, które znalazły się w trudnej sytuacji chwilowo, np. dziecko nie dostało się do żłobka i matka musi z nim zostać w domu, jedno z rodziców straciło pracę, w rodzinie pojawiła się choroba itd. Jestem przeciwna utrzymywaniu bandy darmozjadów, którzy nie kwapią się do żadnej pracy, ale normalnym ludziom, którzy znaleźli się chwilowo w dołku finansowym jak najbardziej powinno się pomóc. A co do becikowego, to nadal obstaję przy swoim - nie powinno go być.

mireczkowataaa - no właśnie nikt do końca nie wie, jak miałaby się odbywać taka segregacja na biednych, ale porządnych i meneli - oszustów :P Uważam, że rząd mógłby się wysilić i nad tym pomyśleć, zamiast wyszukiwać tematy zastępcze typu związki homoseksualne.

Gość właśnie się dowiedziałam
że jak mamy więcej niż 2 tys na osobę, to jesteśmy bogaci. hmm... mam jakoś inne wyobrażenie bogactwa... na pewno nie kwalifikują się do niego małe mieszkanko w bloku z wielkiej płyty, stary samochód i kredyt.

Gość głupie baby
ludzie czego wy zazdrościcie biedniejszym tych zasiłków rodzinnych? przecież to są grosze. Cieszcie się ze macie dobrze płatna prace i nie musicie się martwic czy starczy wam na życie do następnej wypłaty.

Gość bezzzzesnu
Czytaj ze zrozumieniem, nikt nie zazdrosci zasilkow biedocie, pewnie pierwsza ustawiasz sie do mopsu po pieniadze na wino dla konkubenta.

Gość jestem zadziwiona
I bardzo dobrze, że zabierają becikowe. Decydujesz się na dziecko to znaczy, że Cię na nie stać.

Gość właśnie się dowiedziałam
jeśli o mnie chodzi, to nie zazdroszczę. nie mam też wrażenia, że ktokolwiek z wpisujących się wcześniej zazdrości.

Gość donuta
chcieliscie po? no to macie!!!

Gość głupie baby
no ale jednak niektórych tu boli ze rodziny o niższych dochodach dostana 1000 zł becikowego.

Gość bezzzzesnu
np kogo to boli?

A ja się nie zgadzam z opiniami, że nie powinno być becikowego. W naszym kraju polityka prorodzinna kuleje. To becikowe to można powiedzieć ochłapy, nawet na lepszy wózek nie starczy. Rodziny chcące mieć dzieci powinny mieć pomoc, tak jest w cywilizowanych krajach, gdzie za becikowe można kupić niemal całą wyprawkę, rodziny wielodzietne mają różne zniżki np na bilety komunikacji miejskiej itp. Nam daleko do tego, nie jesteśmy bogatym krajem nie mniej jednak jakieś wsparcie być powinno. Łatwo powiedzieć, że kogo nie stać niech nie ma dzieci ale jest wiele rodzin żyjących bardzo skromnie i nie powinno im się odbierać prawa do posiadania dzieci, lepiej mieć tych parę groszy wsparcia niż nie mieć. Jakby zabrali becikowe myślicie, że by poszło to na szczytny cel? Na szpitale? Dobre sobie, raczej byłyby pieniądze na kolejne "premie".

Gość no masz racje
grejs keli zgadzam się z Toba w 100 %

Ja też uważam, ze becikowego powinno nie być. Owszem pomoc dla biedniejszych tak, ale w innej formie.

Gość bezzzzesnu
Arszenika - tez tak mysle, u nas niestety rodziny wielodzietne to w 90% menele, same napewno znacie takie rodziny i to niejedna, ktora pije, pali, a dzieci chodza zaniedbane, ale do pracy nie pojda, bo za 1200 zl robic nie beda, skoro panstwo i tak ochlap rzuci.

W ogóle to polityka prorodzinna leży w tym kraju i zdycha. I tu wcale nie chodzi o becikowe czy nie. Brak żłobków i przedszkoli państwowych, vat na ubranka podskoczył z 7 na 23%, co roku inne podręczniki. I nie wiem jak trzeba być bogatym żeby nie odczuć w portfelu posiadania dziecka. Dla kogoś 2 tysiace na osobę w rodzinie to są kokosy. Guzik prawda.

Gość t536t6
glosowalyscie za PO? no to macie!!!!

Gość dali becikowe
bo trzęśli portkami jak niż demograficzny był. Teraz już się powoli z tego wycofują skurwysyny. A i jeszcze słyszałam kiedyś o plakatach z napisem "Zostań matką" co za taką propagandę ktoś powinien po pysku dostać. Nie dzielcie tu ludzi na bogatych i biednych bo jest masa ludzi którzy nie dostaną tej zapomogi tylko dlatego że ich dochód okaże się o te pareset zł wyższy. Nie ma w naszym kraju polityki prorodzinnej i nie będzie. Mam nadzieję że drastyczny niż demograficzny będzie.

Gość t536t6
chodzi mo o to, ze ci, co glosowali za tym rzadem niech maqja pretensje do siebie......

Gość dali becikowe
ale nie każdy kto tu pisze głosował na PO

Gość hjgjk
ale wy jestescie nienazarte co niektóre.. ! mi ta ustawa pasi bo po jaki h*j matka której w ta czy w tamta ten głupi tys nie zrobi róznicy ma dostac.. ale fakt faktem tym ubozszym powinni dac za to po 2tys.. bardziej sie przyda niz takiej co maz zarabia dobre kilka kółek miesiecznie. u mni epracuje tylko nazeczony za marne 1200zł i to na czarno a jakos nie zazekam.. i nawet wyzywie dwójke dzieci bo nie ma innego wyjscia, a takie pękate jeszcze wielce zbólwersowane ze pokrzywdzone przez panstwo! macie wysokie zarobki to czego jeszcze ???