Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niki232

Ciężki wybór :/

Polecane posty

Gość niki232

W tym roku ukończyłam szkołę średnią ze względu na kiepską sytuację materialną nie poszłam na studia, czego bardzo żałuję, myślałam że znajdę jakąś pracę ale na razie siedzę w domu. Pomyślałam więc żeby zrobić sobie jakieś studium, koszta są niewielkie a nauka tez nie trwa długo. Od dziecka pasjonowały mnie zwierzęta i nie wyobrażam sobie bez nich życia, więc pomyślałam żeby zrobić sobie studium 2letnie technik weterynarii, jednak znajomi i rodzina odradzają mi ten kierunek tłumacząc, że nie ma po nim żadnych perspektyw. Mówią, że lepiej zrobić sobie np. studium terapeuta zajęciowy, bo po tym zawsze jest jakaś szansa na znalezienie pracy w jakiś szpitalach, ośrodkach czy też domach pomocy społecznej. A ja już sama nie wiem co mam robić? :/

Gość podejrzany optymizm
raczej jest odwrotnie niż sądzi Twoja rodzina mam znajomych rehabilitantów bezrobotnych od mojej pewnej wizyty na wsi weterynaria kojarzy mi się z panem grzebiącym z krowim zadzie nie wiem, czy na wszystkie aspekty jesteś gotowa

Gość niki232
Ja tam się nie boję takich prac fizycznych przy zwierzętach, sama jestem ze wsi i wiem że praca technika weterynarii nie ogranicza się tylko do głaskania piesków i kotków, trzeba się liczyć z tym, że jest to ciężka praca przy dużych zwierzętach gospodarskich.