Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dhshdhdhdududhdudud

to bedzie udany lot ryanerem....

Polecane posty

Gość dhshdhdhdududhdudud

Siedzę na lotnisku i juz mamusie z beneficiatkami się schodzą. Waza te walizki dzieci biagaja plują żarciem.... Koszmar

Gość latająca.... ..
o to może ty wiesz ile można przewieść do UK papierosów będę wdzięczna za info. Dodam bagaż podręczny

Gość gdahgda
nie ma limitu.

Gość dhshdhdhdududhdudud
sorki jestem już na odprawie, odezwę się jak dolecę

Gość latająca.... ..
W to akurat nie uwierzę. Nikt nie jest mi w stanie pomoc i odpowiedzieć.

Gość nie latająca
a wiem, że można zabrać tyle fajek ile tylko zmieścisz tylko muszą być z banderolą polską. W razie pytań upierasz się, że wieziesz na swój użytek ...mój mąż ostatnio zabrał 15 kartonów i 1kg tytoniu rozmieścił to bagażu podręcznym oraz w walizce, a na pytania celników odpowiedział, że leci w odwiedziny do znajomych i te fajki po części też dla nich w prezencie.

Gość ihuhugzftd
co ty za bzdury opowiadasz,mozna wziac 4 wagony papierosow

Gość nie latająca
żadne bzdury...przed lotem mąż zadzwonił do Rayanera i tam zapytał, a znajomi , do których leciał też zawsze jak wracają z Polski to z walizkami naładowanymi po brzegi fajkami więc wiem co piszę.

Gość ja uzywam bazy pod lakier
glupota, nie szkoda wam kasy na takie trucie sie?

Gość latająca.... ..
to znaczy można wziąć 4 wagony tak?

Gość aaalicja25
4 wagony do Ie,nie wiem jak do Anglii

Gość ihuhugzftd
Chociaż nie istnieją żadne ograniczenia dotyczące ilości alkoholu i tytoniu, który można wwieźć na terytorium Wielkiej Brytanii z innych krajów Unii Europejskiej, to obowiązuje kilka zasad. Na teren UK można wwieźć towary przeznaczone tylko do użytku osobistego z opłaconą akcyzą w jednym z krajów UE. Oznacza to, że przy przekroczeniu pewnych limitów lub gdy celnik z UK Border Agency uważa, że wwożone towary posłużą do celów komercyjnych, to możemy zostać poproszeni o wyjaśnienie kilku kwestii lub też poddani kontroli, która w efekcie może zakończyć się konfiskatą. Następujące limity obowiązują od października 2011 r. 800 sztuk papierosów (4 kartony) 200 cygar 1 kilogram tytoniu 10 litrów alkoholu spirytusowego 90 litrów wina 110 litrów piwa 20 litrów wina wysokoprocentowego Tak więc jeżeli przewozimy więcej wyrobów tytoniowych i/lub alkoholu niż jest to podane powyżej, brytyjski celnik może uznać że towary przeznaczone są do celów komercyjnych (sprzedaży) i towar może zostać skonfiskowany. Takze ja bym wiecej nie brala niz 4,bo po co miec pozniej problemy?

Gość nie latająca
nie ma limitów na fajki przewożone za granicę są tylko normy po przekroczeniu, których mogą się Tobą zainteresować celnicy. jeśli celnicy się zainteresują to wówczas tłumaczysz dlaczego tyle. Jeżeli będziesz latać co tydzień z walizkami pełnymi fajek to pewnie, że Cię zatrzymają, ale jeśli latasz do Polski dwa razy w roku to normalne, że robisz sobie zapas fajek i nikt się nie będzie przyczepiał. Te normy to rzeczywiscie 4 wagony i 1kg tytoniu, ale osoby, które lataja często wiedzą, że można o wiele więcej byleby nie przeginać.