Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zatem

Jak to mozliwe???????????????????

Polecane posty

Gość Zatem

Karmie piersia. Corka ma anemie. Ja nie mam, jak to mozliwe? Chyba tez powinnam miec, skoro ona ma?

Gość Zatem
up

może dziecko ma problemy z przyswajaniem żelaza, albo i inne cholerstwo - lec do lekarza

Gość natmik
anemia u niemowlaków między 3 a 6 miesiącem życia jest powszechna. Dzieje się tak dlatego, że akurat żelazo nie jest przyswajane z mleka mamy tylko z zapasów zgromadzonych przez dziecko jeszcze w trakcie ciązy. Widocznie twój maluch wyczerpał zapas z ciązy, a czy w ciązy miałaś niską hemoglobine i niski poziom żelaza? ja całą ciążą miałam poniżej normy i łykałam tardyferon przez co uzupełniałam zapasy i teraz córcia ma dobre wyniki krwi. nie wiem jak jest z żelazem z mleka mamy.

Gość Zetem
W ciazy mialm bardzo dobre wyniki, nie mialam anemii..

Gość Zetem
Podnosze. Nie mam jeszce w domu wynikow, ale w labie powiedzieli, ze dziecko ma anemie, mimo, ze poziom zelaza w normie. Czyli co - cos z czerwonymi krwinkami?

co ty sie pytasz o czerwone krwinki nas? zobaczysz wynik to bedziesz wiedziala czego jest za malo. z reszta moga mowic ze ma anemie bo jest na skraju dolnej granicy. nic dziecku nie bedzie, dostanie pewnie ferrum i tyle. jedyne co to zaparcia moze miec. jesli okaze sie ze to skrajna anemia, to w ostatecznosci przetocza krew, co kompletnie nie jest niebezpieczne, a efekt widac po 15 minutach - dziecko ma kompletnie inny kolor skory - nie jest takie blade juz, do tego jest duzo zywsze a wyniki sa od razu dobre. takze nie ma w tym nic zlego poza samym faktem uklucia i wenflonu, ale to na prawde w skrajnch anemiach badz gdy podawanie lekow nie dziala.

Gość Zetem
Tylko, ze ona jest zywa, a cera ma brzoskwiniowa. Juz nic nie rozumiem z tych badan, bede pol noc myslec ;)