Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeexx90

Problem z chrztem! BEZROBOTNA MATKA CHRZESTNA A PREZENT! Pomozcie

Polecane posty

Gość eeexx90

witajcie, jestem studentka studiow zaocznych, przez sytuacje w domu wyprowadzilam sie i mieszkam z chlopakiem. obecnie nie mam pracy gdyz moj pracodawca zamkna firme ok 3 miesiecy temu. do teraz nic... Problem w tym ze kuzynka poprosila mnie abym zostala chrzestna jej syna. CO MOGE DAC DZIECKU? SKORO NIE MAM PRACY? ONI O TYM WIEDZA ZE MAM CIEZKA SYTUACJE. CZY JAK KUPIE JAKIES UBRANKA ZA 50 ZL WYSTARCZY?

Gość ixyyyyyyyyyyy
skoro wiedza o twojej sytuacji to raczej nie oczekuja niewiadomo jak drogich prezentow poza tym w tym sakramencie nie chodzi o prezenty i ich cene, jak dla mnie powinno sie dac cos symbolicznego, nawet za niewielka kwote

Gość eeexx90
sluchaj siara siara, mieszkamy we dwoje i oplacamy studia, rachunki, wynajem... z jednej pensji jest naprawde ciezko a moje zarobione raz kiedys pieniadze ida na jedzenie... to nie jest tak ze ja niechce dziecku dac wiecej ale i tak pojedziemy tam 300km a za cos trzeba tam dojechac no i jeszcze szatka i prezent.

Gość eeexx90
nie chodzi mi o danie 50zl tylko o zrobienie prezentu za 50zl...

Dlaczego siara? Nie każdy szasta pieniędzmi na prawo i lewo. Kup kilka ubranek (ostatnio w H&M były obniżki, może nadal są). Ewentualnie zawsze możesz wykonać coś sama np. bukiety ze skarpetek. Robią furorę, a zawsze to jest jakiś pomysł :)

Gość eeexx90
Jak mialam odmowic? Wiem ze planowali juz wczesniej mnie wziasc za matke chrzestna ale juz wtedy nie mialam pracy... Naprawde wolalam odmowic ale kuzynka tak mnie prosila ze nie maja kogo ze zgodzilam sie chociaz naprawde mi to na reke nie jest ;/

Gość ixyyyyyyyyyyy
o matko, odmawiac bycia chrzestna tylko dlatego, ze nie stac na drogie prezenty? :o widocznie rodzice sa madrzy i nie szukaja kogos, kto odpowiada im pod wzgledem zamoznosci autorko! oczywiscie, ze mozesz kupic prezent za 50 zl nie martw sie, ze w tym momencie mozesz "dac" tylko tyle, beda jeszcze inne okazje, gdzie w ramach mozliwosci bedziesz mogla kupic lepszy prezent, jezeli sie z tym zle czujesz

Gość dssddsdsdfdf
"wziąść" studentka hahahahaha

Gość eeexx90
oni raczej nie narzekaja na kase, on jest weterynarzem, ona ma biuro turystyczne wiec moze faktycznie... wiadomo ze jak skoncze szkole a juz niedlugo poszukam jakiejkolwiek pracy i na roczek postaram sie malemu o fajny prezencik... widzialam fajne obnizki w c&a i innych cos poszperam...

Gość eeexx90
studiuje ekoenergetyke a nie polonistyke nie czepiaj sie ;p

nie przesadzaj autorko. ­ ja zostałam chrzestną jak miałam 16 lat i nie posiadałam nic :P ­ najważniejszy jest dobry kontakt z dzieckiem, wsparcie, a nie kasa i prezenty. ja to nawet nie jestem specjalnie bogobojna, więc o chrześcijańskim wychowaniu też mowy nie ma :D

Gość Micky bad!!!
Ja proponuje dołożyć troszkę i kupić jej takie fajne radio http://mrjoy.pl/do/item/RADMIX/Radio-lodz-podwodna Będzie miała odrazu i kaczuszkę do kąpieli i radio :) TO jest super sprawa i dla dzieci i dorosłych, którzy lubią posłuchać sobie muzyczki i zmieniać kanały podczas kąpieli... :)

Gość baskinka20
Gdy ja zostalam matka chrzestna to kupilam lancuszek za kase ktora mialam ze sprzedazy mojego lancuszka(zostal mi po bylym chlopaku)