Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropki..

Dla drobnych przedsiębiorców!

Polecane posty

Gość kropki..

Jak tam? Jakie nastroje?

Gość kropki..
Jak wam się układa?

Gość Ja, zdradzona
ja nie mam biznesu ale tak z ciekawosci co u Ciebie i jaki biznes? duzo masz zlecen?

Gość kropki..
Ja spożywka -prawie na skraju bankructwa. Szukam tutaj życia prawdziwego bo na codzień spotykam się z podobnymi dramatami .

Gość Ja, zdradzona
wspolczuje... a nie mozesz kogos zwolnic czy cos? albo obnizyc ceny, zeby zachecic ludzi do kupowania, jakies promocje? i dobra reklama przede wszystkim.

Gość kropki..
Właśńie oglądam wiadomości w której mówią o tym że gdzieś tam musieli zamknąć szkołę i rodzice się zbuntowali i sami znaleźli fundację która szkołę kupila a nauczyciele nie dostaja tam pensji za swoja pracę bo fundacja nie wystąpiła o subwencję oświatową. Będą pracowali za darmo do końca roku. Powiem szczerze że nie rozumiem tego i bulwersuje mnie to.

Gość kropki..
A nie może rząd coś zrobić by nam sie lepiej żyło?

Gość ja, zdradzona
powinni obniżyć zusy i podatki, kogo stac placic 1000 zl zusu?

Gość kropki..
Poruszyłaś naistotniejszy tematpisząc o zusie! Politycy nas olewają,nie słyszą nas,nie chcą słyszeć Zablokujmy drogi kolej ,nie wiem co jeszcze możemy zrobić?

Gość Perw po spamie
Zus to chuj. :o Bez znaczenia, zarobiłaś czy straciłaś, zapłacić musisz. :o Właśnie zapłaciłam zaległą składkę i źle wpisałam miesiąc i zastanawiam się czy sami sobie to przeniosą czy jeszcze będę im to musiała na piśmie tłumaczyć. :o

Gość kropki..
Patrząc na frekwencję widzę że nie ma tutaj prawdziwych ludzi żyjących w polsce. W polsce jest taka sytuacja że nie sposób znaleźć osoby któraby nie miała powodu by narzekać. A tutaj widzę nie ma takich osób.

Gość ja, zdradzona
a czy wy wiecie o tym, że osoby niepelnosprawne co mają I lub II grupę i prowadzą swoją firme, to w ogole nie muszą placic zusu jak mają bardzo maly zarobek? fajnie nie... zalatwic lewe orzeczenie i nie trzeba placic zusu.

Gość kropki..
Nie nie wiedziałam. A wiesz ile trzeba mieć żeby sobie takie zaświadczenie załatwić?

Gość ja, zdradzona
tego nie wiem ale nie chodzi o to ile trzeba miec, bo czasem zdrowym dają II grupę (slyszalam o takim przypadku, lekka przypadlosc, ale niewazne jaka, a dali II grupę), a slyszalam tez jak kobiecie po amputacji piersi nie chcieli dac zadnej grupy... wiec chore to jest i nie wiem jak oni to przyznają.

Gość Perw po spamie
Lewe orzeczenie? :o Mój wujek jest naprawdę chory i nie może pracować w swoim zawodzie, a w jego wieku i z jego "całożyciowym" doświadczeniem nigdzie indziej go nie przyjmą, nie dostał orzeczenia o niezdolności. :o

Gość ja, zdradzona
no wlasnie wiec ja nie wiem jak oni to przyznają, chorym nie dadzą, zdrowemu dadzą, wiec ja mysle, ze niektore z tych orzeczen to są jakies lewe... ale nie wnikam

Gość kropki..
ja, zdradzona -nie wiem w jakim jestes wieku ale ja mam w rodzinie kogoś kto ma lewa grupe inwalidzka i wydał na nia majątek a lekarz który wydal jest milonerem.

Gość kropki..
Bierzcie życie takim jakie ono jest! Proszę was zejdźcie na ziemię i trochę bardziej realniej doradzajcie rozwiązania tym którym realnie jest ciężko związać koniec z końcem.

Gość kropki..
Na orzeczenie o niezdolności do pracy trzeba mieć spora kwote bo jedna wizyta to juz spory koszt a na tym nie koniec-to nie jest dla biednych ludzi!

Gość dekret
to bez sensu jest - trzeba mieć kupę kasy n lewe orzeczenie . Jak masz kupę k asy to już l epiej ten zus płacić przynajmniej coś z tego będziesz miała na starość . autorko - ty masz knajpę ,sklep ?

Gość ja, zdradzona
serio? jestem w szoku. ja bym to zglosila gdzies, ale rozumiem, ze to twoja rodzina. ale wiesz u mnie na osiedlu tez jest taki, zdrowy 100%, sprawny a ma grupę i nawet miejsce ma specjalne na samochod zeby sobie parkowac, ladnie sie ustawil. a inni gdzie parkowac nie mają, a ten sobie zalatwil grupę i mu dali miejsce do parkowania.

Gość dekret
a skad ty mozesz wiedzieć czy jest zdrowy ? myślisz że choroba grupa inwalidzka to tylko jako komuś rfekę urwie ?

Gość ja, zdradzona
wiem bo ten facet normalnie chodzi, jeździ sobie samochodem, a nawet jeździ do ciezkiej fizycznej pracy za granicę, zatkalo kakao?

Gość kropki..
Ojeju A co różnica co mam ja mam sklep kolega knajpę koleżanka salon piękności kuzynka solarium kuzyn budowlankę wujek ma kasę i jest inwalidą choc nim ie jest bo chciał zapewnić byt swojej teściowej która jest niezaradna życiowo i ona żyję za jego rentę. Powiedz mi jaka jest róznica co ja mam skoro wszyscy mamy podobnie?

Gość dekret
i ty uważasz , że j est zdrowy - z tych wymienionych powodów ? wiesz , że grupa inwalidzka przysługuje w roznych schorzeniach pychicznych ? np schizofrenii ? A co schzofrenia przeszkadza prcować cicęzko nawet za granicą trzeba tylko leki brać .

Gość ja, zdradzona
ty jestes uczciwy, a taki co sobie zalatwil orzeczenie to zwykly oszust i zlodziej

Gość kropki..
Brat mojego męża jest inwalida nie ma rąk a mimo to nie dadza mu grupy bo nie stac go za wysokie progi! No prosze was czy nie znajdzie się tu ani jedna osoba z prawdziwego świata która wie gdzie żyje?

Gość ja, zdradzona
z tą schizofrenią to juz sie nie osmieszaj. tacy jak biorą leki to są 100% zdrowi i nic po nich nie widac. zreszta to tez niezle cwaniaki, czytalam o takim na forum. ma I grupę, dostaje rente 1000 zl i jeszcze 2 tysiaki w biurze zarabia, ladnie sie cwaniak ustawil co nie? a w ogole po nim nie widac, ze chory.