Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanetta

Co sie mowi u spowiedzi ?

Polecane posty

Gość nanetta

Podchodze do konfesjonalu i co? Dzien Dobry? Na serio nie wiem, to nie prowo. Wiec jezeli ktos chodzi do kosciola to moze mi powie?

Gość jednoosobowy głos tłumu
niech bedzie pochwa Lony

Gość iokjpoip
:D:D dzień dobry lub dobry wieczór:D

Gość ccccccccccccccccccccccccccccc
mowi się ile razy się waliło konia ppo rogach

Gość nanetta
I co potem? -Siadam przy konfesjonale -Dzien Dobry lub po godzinie 18 Dobry Wieczor I co dalej?

Gość iokjpoip
dalej mówisz jak ci minął dzień i ile wydałaś kasy

Gość nanetta
No własnie, dzieci w 2 klasie. A ja dzieckiem w 2 klasie nie jestem :classic_cool: One sie ucza na pamiec formulki dla dzieci do odklepania. A ja pytam co mowic mam ja, dziecko z klasy 12+ :classic_cool:

Gość nanetta
A na koniec co mam mowic? jak mi zada pokute? Dziekuje, do widzenia >

Gość i mający problemy z nawiązanie
no klękasz,mówisz dzien dobry a potem się spowiadasz ile razy ciagnęłas lachę,potem mówisz,że żałujesz:classic_cool: i że obiecujesz poprawę.na koniec całujesz stułę i oddalasz się w podskokach.

Gość ihkdje
Dzień dobry, zastalem.Zoche

Gość och...........................
Mówisz tak samo tylko nie mówisz że do spowiedzi przystępujesz po raz pierwszy, tylko "ostatni raz do spowiedzi byłam..." a reszta leci tak samo!!!

Gość hghghg
hah, ja kiedys powiedzialam dla jaj "niech bedzie pochwa", a ksiadz z rozpedu" na wieki wiekow" :D

podchodzisz , klekasz i mowisz" niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus, ksiadz odpowiada na wieki wieków amen, ty: ostatni raz u spowiedzi swietej bylam 100 lat temu:D i wymieniasz grzechy. na koniec mowisz: wiecej grzechów nie pamietam, za wszystkie zaluje, prosze o pokute nauke i rozgrzeszenie. ksiadz ci gada cos tam modli sie daje ci pokute puka w konfesjonał, ty mowisz bóg zaplac i idziesz. zadnego dzien dobry i do widzenie:D

Gość nanetta
a to rozgrzeszenie to musze zmówić? Czy to tylko tak dla picu? A jak nie znam modlitw to moge obojetnie jaki wierszyk? Na przykład "Nic dwa razy sie nie zdarza" Szybmorskiej ?

Gość nanetta
a jak ksiadz w tą półke zapuka a ja krzykne O KURWA bo sie zlekne? To co? bede musiala raz jeszcze podchodzic?

Gość iokjpoip
możesz jeszcze mówić ,,wlazł kotek na płotek..''

O - osoba K - Ksiądz O - [znak Krzyża] Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus. K - Na wieki wieków, Amen. O - ostatni raz u spowiedzi bylem/am np 5 lat temu :) ) Obrazilem/am Pana Boga grzechami: np. seks bez ślubu ..., ... . Więcej grzechów nie pamiętam, ale za wszystkie serdecznie żałuje i poprawę obiecuję. K - [ mówi co masz zrobic i robi tobie 'wykład'] Pan Bóg wybaczył/nie wybaczył Ci grzechy. O - [w tym samym czasie co mówi Ksiądz] uderzasz się w klatke pirsiową i mowisz: Ach żałuję za me złości jedynie dla twej miłości, bądź miłościw mnie grzesznemu - dla Ciebie odpuszczam bliźniemu. K - [3 razy puknie w konfesjonał] ALBO I NIE ZAPUKA zależy jakie grzechy:p O - idziesz do ławki, odmawiasz modlitwę, którą Ci zadał. I możesz dalej grzeszyć:)

Gość nanetta
No i wracamy do punktu wyjscia... Jezeli nie znam modlitw to co? moge odmowic jakikolwiek wierszyk albo fraszke czy to tylko dla picu i nie musze nic mowic?

Gość wiska57
durny temat-trza do niej isc

Gość nanetta
Aha, a jeszcze mi powiedzcie. Bo ja ostatanio byłam u spowiedzi 26 lat temu, to mam ksiedzu powiedziec ze bylam cwierc wieku temu czy mam powiedziec ze rok temu a poem jako grzech podac klamstwo ??

Gość iokjpoip
odmawiasz modlitwę po cichu ,nie przy księdzu i dla siebie jak ci nie zależy na pokucie to możesz nic nie mówić, proste

Gość wiska57
a po cholere chcesz isc skoro tutaj robisz jaja?

Gość nanetta
Nie chce ale musze bo ide na slub do religijnej osoby :O a ostatnio bylam w ksosciele na 1 komunii swojej.

Powiedz że byłaś u spowiedzi 6 miesięcy temu i potem podasz jako grzech KŁAMAŁAM :)

lepiej powiedziec ze nie pamietasz kiedy ostatni raz bylas u spowiedzi