Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko pytam........

Jakie kosmetyki dla noworodka?

Polecane posty

Hey dziewczyny, doswiadczone Mamy, pomozcie, za 3 tygodnie mam planowany porod i jestem na etapie przygotowan na przyjscie Malego. Jakie kosmetyki juz teraz koniecznie kupic? Oliwke, krem ochronny do buzi, mydelko do mycia??? Co jeszcze?

Gość ajksdhckxa
ja osobiście nie oliwkowałam tylko balsamowałam. Dzidzius jest wtedy przyjemniejszy :D i nie ma tłustych włosów :P A co do firmy to stosowałam hippa u nas najlepiej się sprawdził.

ok. dzieki za porade, ale co jeszcze oproc balsamu czy oliwki. czy warto juz teraz kupowac mydelko do mycia, czy szampon? Z tego co slyszalam, na poczatku i tak sie takich rzeczy w ogole nie uzywa, wystarczy tylko przegotowana woda do obmycia, czy to prawda?

Gość mama dwóch dziewczynek
ja Ci doradzę żebyś unikała kosmetyków; kąpiel raz na dwa dni, najprościej jak się da. Doradzam Ci szczerze, mam dwie córki, pierwsza kąpana codziennie, kosmetyki różne, kremiki, itp. Mamy do dziś koszmarne problemy ze skórą ;-( dermatolog stwierdziła, że zmyłam jej płaszcz lipidowy i skóra jest baardzo osłabiona ;-( małej nie stosowałam prawie nic i skórka jest w świetnym stanie. Polecam Ci ewentualnie jakąś delikatną emulsję do mycia, np. oillan, bubchen/nie jestem pewne pisowni/, w każdym razie coś z apteki. Krem właściwie nie potrzebny jest, jak skórka sucha to lepiej wlać do kąpieli oilatum lub nawet zwykłej oliwki trochę do wody. Do pupy kup jakiś puder alantan albo zwykłą mąkę z. Zobaczysz, że tak "pielęgnowane" dziecko nie będzie miało problemów skórnych.

Gość ajksdhckxa
Ja od razu myłam mydełkiem :) Sa specjalne mydełka w płynie, ale akurat dla noworodka ja używałam zwykłego mydła w kostce bambino plus balsam do ciała hipp i tyle :D

Gość ajksdhckxa
co do tych oilatum itp to nie polecam bo jak dla mnie strasznie śmierdzą ;/ Dzidziuś po nich nie pachnie ładnie...

Gość aldiii
ja używam kosmetyków Emolium - płyn do kapieli i emulsja do ciała. Kąpie małą codziennie.

śmierdzą? proszę Cię... ;-) to są kosmetyki specjalistyczne, nie są pefrumowane, ale nie śmierdzą. Do kąpieli oilatum jest świetny raz na tydzień np. wspaniale nawilża skórę i zabezpiecza przed wysuszeniem. Dobrym odpowiednikiem jest oillan i ten już zdecydowanie pachnie i jest tańszy ;-) Każdy ma swoje ulubione kosmetyki, ja osobiście nie balsamowałam dzieci, do masażu jedynie używałam balsamu...

emolium ma identyczne działanie, też testowałam. Zresztą wszystko chyba mieliśmy dla starszej, do dziś musimy używać tego typu środków do kąpieli...

Gość tikal
im mniej tym lepiej, ja mialam tylko plyn do kapieli 3 w 1 johnsona, oliwke i tyle na poczatek, potem doszedl bepathen i krem przeciwsłoneczny, oliwkowac przestalismy jak syn mial 2-3 m-ce

Gość gdsgddggdsdgs
ja uzywam sudokrem do tylka, plyn hippa do kapieli,pampersy biale i dady na dzien. i koniec. kostek ma 2 miechy