Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhrryddka

BARDZO nadpobudliwe dziecko. Lekarka zaleciła magnez. Jaki ???

Polecane posty

Gość gość
myślę że powinnaś spróbować podawać magnez też mam nadpobudliwego synka ma 6 lat nie może usiedzieć cicho w miejscu nawet przy posiłku jedna ręką je a drugą coś majstruje. Bardzo szybko się denerwuje reagując na zakazy lub jak mu coś nie wychodzi płaczem i krzykiem. Dlatego jeśli lekarz stwierdził że sam nadpobudliwość to warto szybciej coś z tym robić. Jedno powiem Tobie że potem się sama wyciszy ale po co masz się męczyć, w sklepach czy gabinetach lekarskich bo patrzą na nas wszyscy że dzieci są nie wychowane. życze dużo cierpliwości i spokoju.

Gość gość co nigdy nie ma dość
Miranda 1------------fajnie to twój lekarz podsumował :) Też uważam, że dziecko ma prawo do pewnych zachowań, pajacowania, ciągłego ruchu, bo jest dzieckiem! Nie mówię tu o zachowaniach agresywnych, podkreślam, bo te należy korygować albo leczyć, ale r***liwość, ciekawość świata to normalne i dobre cechy u dzieci! A jak czytam porady o zaostrzeniu dyscypliny, to mnie skręca :O Tacy ludzie w ogóle nie powinni mieć dzieci, tylko kupić sobie laleczki i je usadzać w rządku, przebierać i być dumnym, że takie spokojne dzieci mają :P

Gość gość
u lekarza z tym nawet nie bylam, moze na bilansie dwulatka zapytam. A Ty stosujesz, widzisz poprawe po magnezie u syna?

Gość gość
no wlasnie u mojego syna te zachowania agresywne wystepuja, tak jak pisalam ta r***liwosc mi tak nie przeszkadza, jak te emocje, nerwowosc, koryguje je juz dlugo (tzn bicie, kopanie itp), ale ciagle sa, choc rzadziej niz byly, i tak szczerze mam nadzieje, ze magnez by mi pomogl

Oprocz magnezu ( ktorego nie podawałam), polecam Wam kwasy omega dla dzieci. Ja swojego łobuza suplementowała ponad 3 miesiace i widze wyraźna zmiane na lepsze,. Nie piszę, ze na pewno pomogło to , moze po prostu rosnie i madrzeje moje dziecko, ale zmienił sie na wielki plus. Oprocz tego, ze byl/jest bardzo aktywny, to mielismy duze problemy z zachowaniem.

Gość gość
avent napisz cos wiecej? Dawalas i kwasy, i magnez? W jakim wieku syn, i jakie to problemy z zachowaniem?

Gość gość
aaa, juz widze, ze nie dawalas magnezu

Moj syn ma 3, 5 roku a podawalam EyeQ z zachowaniem problemy rózne, wszytsko w zasadzie co zostało tutyaj już napisane. Histerie o byle co, próby wymuszania, agresja, nieadekwatne zachowanie do jakiegos problemu, bicie raczkami, kopanie, wyzywanie,uciekanie itp. Naprawde cięzko wszytsko przytoczyć. Oprocz tego bardzo r***liwy, jak np sie budził z rana to natychmiast zrywal sie na nogi- nie potrzrbowal sie np przeciagnac, rozbudzic itd. Do dzis mu zostalo, ze jak biegnie p cos do innego pokoju, nie umie chodzic po domu... zeby sie wyszalał ze swoja erergia zawsze duzo czasu spedzalismy na dworze.Pozniej bardzo pomógl nam rowerwek biegowy. W zachowaniu widze 80 % poprawy na plus. Mozna z nim juz porozmawiac, wytlumaczyc.Nie denerwuje sie byle czym, nie wpada w histerie. Czasem jak nie radzi sobie z emocjami, to zdaza mu sie wyzywac. Zawsze dostaje kary za złe zachowanie i wie mówiąc obrazowo, ze coś mu sie opłaca lub nie . Bardzo lubi byc chwalony i pomaga duzo w domu, stara sie jak moze pokazac ze jest " duzym chlopcem "/. Potrafi okazac dobre emocje, przytulic sie , pocałowac a z tym tez mial problemy. Wydaje mi sie, ze u nas poprawiło się dzieki : -kwasom omega ( naczytalam sie wiele na forach o problemach z adhd itp ). - system kar i nagród0 tutaj masa bledów z naszej.rodziców strony. W koncu odkrylam jakie kary działaja, byłam konsekwentna w ich stosowaniu. Ale tez musialam sie sama nauczyc gdzie trzeba odpuscic ( ze np czasem robił cos, bo byl wyraznie zmeczony, nie radzil sobie juz z emocjami). - wprowadzenie wiekszej ilosci snu. Trudne, bo w dzien juz nie spi. - PRZEDSZKOLE - moje dziecko musialo sie nauczyc jak sie zyje w grupie, nie tylko z mamą w domu. Poszedł na 2, 5 roku, najpierw 3 miesiace trudne, bo sie wdawal w awanruty z innymi chlopcami itd. Dzisiaj najbardziej chyba chwalony chlopiec, bawi sie glownie z dziewczynkami , spokojny... az sie troche martwie, czy to dobrze.

Gość dobrze wychowująca
kobiety sorry ale co niektóre DURNE jesteście i chamskie. " źle wychowane" dziecko?????. mam syna 6 lat też myślałam że normalne dzieciak biega, energi ma dużo i wyrośnie. zawsze tłumaczyłam co jemu wolno co nie. kary i nagrody. proszenie że w tym miejscu pewnych rzeczy nie robimy i dzieciak tak się czasem zachowuje że mam ochotę po psychiatrę dzwonić a lekarka rodzinna się zastanawiała czy niema ADHD zanim stwierdzicie że dziecko jest źle wychowywane to się p***y głupie dowiedzcie najpierw jak jest wychowywane.

Gość jakiekary
jakie kary stosowac w podobtych zachowanaich? jakie przynosily efekty? sama mam problemy , tez ma 3 lata

Gość gość
mój zawsze był taki pobudzony, ciągle w biegu, jakby chodzić nie umiał, wszystko szybko, głośno (mówić cicho też nie dawał rady) - teraz poszedł do pierwszej klasy, z nauką nie ma problemów, mądry, inteligentny, wszystkie ćwiczenia w książce robi dobrze, ale dziś dostał uwagę za gadanie na lekcji. Tłumaczenie nic nie daje,kary nic nie dają, on się po prostu nie może powstrzymać od mówienia, zawsze taki był, ile razy w domu dostawał karę za to, że nie pozwoli mi w spokoju obejrzeć 10 minut wiadomości, zero reakcji - nie odzywa się góra 2 - 3 minuty, a potem musi i już, i tak widocznie jest też w szkole, spodziewam się więcej uwag, ale co mogę zrobić, tylko czekać, aż mu przejdzie - wiem, że przejdzie, ma to po mnie, jako dziecko byłam taka sama

Gość mama z Krakowa
Magnez ma zastosowanie w stanach stresowych, problemach z koncentracją oraz przy problemach ze skurczami mięśni. Z pewnością nie zaszkodzi w normalnych ilościach:-) Osobiście w ciąży brałam z przepisu lekarza, aż 9 tabletek magnezu dziennie a i tak miałam bardzo niski jego poziom w organizmie. Można u dziecka zrobić zwyczajnie badanie na poziom magnezu (z krwi). Moja prawie 4 letnia córka jest żywa, ale znalazłam na nią sposób:-) Daje jej różne zadania do wykonania - puzzle, gry, układanki itd (bo dzieci często dokazują zwyczajnie z nudów) a dodatkowo mamy zajęcia z rytmiki (strzał w dziesiątkę!) Może sprawdziłby się basen?

Gość wifigdańsk
autorko najlepiej zapytaj w aptece tam beda na pewno wiedziec co to za magnez

Gość Ariadnna
Najlepiej brać taki, który ma sporą przyswajalność. Ale wiadomo jak to dzieci, często wybredzają, więc może im nie smakować, zwłaszcza jak to coś w tabletkach. Ja swojemu podaję hartusia z witaminą B-6. Małemu smakuje.

Gość gość
Przyczyna nadpobudliwosci moga być choroby tarczycy. U mojego synka tak się objawiala niedoczynnosc, mimo że to raczej objaw nadczynnosci. I a nadpobudliwosc to nie byla tylko wzmozona *****iwosc tylko problemy z emocjami, wybuchy agresji. Rzadko się bada u dzieci hormony tarczycy, u nas wyszlo przypadkiem. Al jeśli jest choroba w rodzinie to warto wziac ten czynnik pod uwage bo tpo przeciez dziedziczne

Jeżeli chodzi o magnez ja ostatnio wybrałam Plusssz Uczeń, który został stworzony z myślą o dziecku. Zawiera wyjątkowe połączenie łatwo przyswajalnego magnezu i kompleksu witamin z grupy B. W szkole i poza nią musi przyswoić całe mnóstwo informacji, a to wcale nie jest łatwe. Wymaga od umysłu pracy na najwyższych obrotach, skupienia i świetnej pamięci. U nas w domu sprawdza się. Polecam!

Gość Katarzyna~85
Ja kupuję moim pociechom Chela mag b6 junior - to jest magnez w saszetkach o smaku pomarańczowym. Do tego daje im orzechy włoskie do pochrupania i wodę mineralna do picia - jedno z lepszych , naturalnych źródeł magnezu.

Gość gość
Moj ma 7 lat. 2 mies niestety zdiagnozowano u niego Adhd . Na poczatku wyslala mnie psychoatra żebym synowi zrobila badanie krwi . Wyszly prawidłowo. Potem zalecila opinie szkolne itp testy psychologiczne . Poobserwowała go i ma wzmozona *****iwość, agresje juz w nim wytępiłam rzadko się pojawiają. Ale ta nadr****iwość jest najgorsza. Chodzi do 1 klasy dla niego to katorga siedzieć godzinę. Obecnie próbuje mu wpoić nawyk porządku w plecaku i nie tylko . Ale ciężko idzie . Mam nadzieje ze damy rade. Obecnie zaproponowała narazie witaminy EyeQ poprawiają koncentracje . Na szczęście u syna sa takie jakby fazy przejściowe. Raz lepiej raz gorzej. Mam nadzieje ze te gorsze dni długo nie przyjdą.

Gość gość
Magnez owszem, mozesz podawac, ale ja na Twoim miejscu zabralabym dziecko na wizyte do neurologa. Możesz spróbowaćvdo pediatry www.neurologwroclaw.com . lepiej sprawdzic czy na pewno wszyswtko w porzadku.

Gość Mateooo
smuci mnie, tendencja, że takie rzeczy chce się tłumić farmakologicznie. Ja zdecydowanie polecam dac upust tej energii naturlanej, oczywiście jakieś zioła na wieczór uspakajające sa ok. Do tego mam w domu harmonizator Creatos. Energia odpromiennika przywraca harmonię i równowagę emocjonalną.

Gość gość
Mam to samo z małą, ale chyba lepiej zamiast chemii poszukać magnezu w naturze, migdały, pestki dyni, orzechy laskowe, gorzka czekolada bo i kakao ma dość dużo magnezu, płatki owsiane,otręby pszenne, kasza gryczana , groszek, banany..........

Gość ModernMaja
U naszego dziecka stosujemy magnez we Floradixie. Jest to płynna, smaczna forma razem z wit. D i czymś tam jeszcze. Najważniejsze, że smakuje, są efekty.

Gość latesia9
W tego typu przypadku warto sprawdzić czy dziecko nie ma autyzmu lub zespołu Aspergera. Diagnozowaniem zajmuje się Klinika PsychoMedic. Naprawdę warto o tym pomyśleć. Można się do nich umówić na wizytę pod nr tel. 22 253 88 88.

Gość gość
Żaden magnez nie leczy nadpobudliwości.

Gość gość
Magnez na nadpobudliwość? Nie wiem u jakiej Ty lekarki byłaś, ale naprawdę jestem zaskoczona, że taką radę Ci dała. Ja sama szukałam w internecie porad na to, by stłumić nadpobudliwość u syna, lekarze dawali jakieś leki, ale otępiały syna. Teraz jest w trakcie 2 miesięcznego słuchania muzyki serca soundofsoul. To ma go wyciszyć , uspokoić. I jest teraz trochę inaczej, spokojniej. Łatwiej Olkowi coś przetłumaczyć, nie ma krzyków, wrzasków i płaczu. Został jeszcze ponad miesiąc tej kuracji.

Gość Karola

Magnez oczywicie że nie wyleczy z nadpobudliwości ale czasem same nie wiemy czy to jest nadpobudliwość czy po prostu dziecko jest ruchliwe i ma dużo energii albo jego zachowanie wynika własnie z braku czegos w organiżmie. Właśnie magnezu może mieć niedobór.   Głowne objawy braku magnezu to przecież włąśnie nerwowość, nadmierna pobudliwość nawet też właśnie agresja może wystąpić, są szybkie i częste zmiany nastrojów więc też histeria, krzyki, płacz, brak koncentracji, są lęki, niepokój, nawet moczenie nocne może wystąpić  więc zanim się dziecko zdiagnozuje jako nadpobudliwe warto dziecko przebadać pod kątem niedoboru magnezu albo zastosować kurację magnezem, żeby wykluczyć ten problem.  Ja po sobie wiem jak można być nerwowym i rozdrażnionym z braku magnezu , sama z sobą miałam trudno sobie poradzić, wszystko mnie z równowagi wyprowadzało.  Dlatego wiem co pisze i nie dziwie sie lekarzom że najpierw zalecaja dzieciom magnez.  Ja mojemu synkowi daje lek Laktomag B6 który sama też przyjmuje. Jak dziecko nie połknie kapsułki to się rozpuszcza z troszką wody i powstaje taka smaczna bananowa zawiesina. To ma bardzo dużą dawkę magnezu i szybko pomaga, naprawdę skuteczny lek. Suplementów żadnych wam nie polecam bo nie są czasem wogóle skuteczne, tez sprawdziłam a ten Laktomag B6 bardzo szybko mi pomógł. Mojemu dziecku też na bóle nóżek , a może nawet stał sie mniej nerwowy i rozdrażniony po nim, też mi się tak wydaje